Halden Topphåndball – Fjellhammer 33-30 (15-15) – Halden

Halden Topphåndball – Fjellhammer 33-30 (15-15)

Første seier til Ulvene i Halden Arena!

Ulvene var storfavoritter mot Fjellhammer på hjemmebane, men fikk ikke skikkelig tak på gjestenes 7 mot 6 angrep. Gang på gang brøt Fjellhammer gjennom Halden-forsvaret og særlig utenfor vår venstre 2’er ble det romslig. I tillegg ble det 10 bomskudd i første omgang og det gjorde at Halden hang litt bakpå hele første omgang. Heldigvis fortsetter Mounir kontringsspillet vi har sett i det siste – med maks trøkk fløy har inn 5 kontringer før pause og holdt hjemmelaget ajour i målprotokollen. Fjellhammer var flinke i sine overtallsangrep i 7:6. Ballen gikk raskt og uten stopp, de hadde gode kombinasjoner og bra flyt. Så selv om Halden-forsvaret jobbet bra, kom de etter hvert på strekk og måtte gi rom til Fjellhammer, som kom med fullt trøkk når sjansen bød seg. Neupart sto bare med 4 redninger før pause, men det er fordi Halden ikke fikk kontroll på ballen etter redningene. Han hadde flere spektakulære redninger utover de fire, men Fjellhammer snappet returene. Jonas og Kristoffer røk på utvisninger med kort mellomrom og Halden måtte spille 4 mot 6, men ordna det fint.

Ulvene kom bedre med utover i omgangen, hadde nesten ingen tekniske feil og så bedre og bedre ut. Uavgjort til pause var mest heldig for gjestene som fikk straffemål i siste sekund.

De første minuttene av 2. omgang var helt jevne. Dagens mann i Halden-drakta, Benjamin Holm prikket raskt inn to flotte scoringer og hadde tydeligvis bestemt seg for å ta skudd oftere enn han pleier. Det er bra, for det trenger Halden. Likevel var det vanskelig å riste av seg gjestene. Så fikk hjemmelaget noen strålende minutter, med to flotte redninger av Neupart og mål i angrep – bl.a. av Mounir fra strek! Den to-måls-ledelsen de fikk der etter 9 minutter ga trygghet og Fjellhammer måtte jage resten av kampen. Ulvene hadde sjansen til å dra ytterligere ifra på stillingen 22-20, men misbrukte bl.a. straffekast og vips var gjestene ajour på 22-22. Halden svarte raskt med et nydelig utspill fra Jørgen til Mounir som scoret sitt sjuende mål. Så ble det litt stillingskrig før Mikkel satte inn 24-23 etterfulgt av en Neupart-redning og mål av Jørgen. Etter det så Ulvene seg ikke tilbake og dro langsom i fra helt til de leda 33-28 etter nok et susende langskudd av Benjamin etter 28 minutter. Det hele ebbet ut med en trygg og kontrollert tre-måls hjemmeseier.

Ulvene klarte ikke å styre kampen som man hadde ønsket. Fjellhammer ga mye motstand og Halden fant ikke ut av motstanderen før godt ut i 2. omgang. Hjemmelaget fiksa ikke 7:6  særlig godt, men heldigvis spilte gjestene mer 6:6 i andre omgang. Seks kontringsmål før pause av Mounir (5) og Sander var superviktige når det etablerte angrepet ikke funka optimalt. Etter pause sto særlig Jørgen og Benjamin fram i angrep med hhv. 4 og 6 mål samtidig som Neupart spilte seg kraftig opp fra 21 i redningsprosent før pause til 35 etter hvilen. Hele laget spilte med mer trøkk og entusiasme etter hvilen og det må de tørre å fortsette med. Det holdt lenge og poengene var i boks til stor glede for de 540 tilskuerne som hadde tatt turen til Haldens nye storstue og Ulvenes nye lekegrind.

En OK kamp, men ikke så mye mer. Ulvene må nok opp minst ett hakk når de møter BSK, Haslum og KRS. Viktig å slå seg løs og ikke tvile!

Ekstra moro i dag var 8 spillemål av Benjamin og 11 mål av kantene våre – Vel blåst!

Mål: Benjamin 8/9, Mounir 7/7, Jørgen 5/9, Mikkel 5/10, Sander 4/4, Jonas 3/4, Kristian 1/4.

Redninger: Neupart 12 av 42 skudd = 29 %

Topp tre:

1. Benjamin
  2. Mounir
  3. Neupart (+ Mikkel, Jørgen og Sander halsende bak)

Gratulerer med 2 poeng og BB, Benjamin. Flott at du fortsetter å ta skudd utenfra – det trenger laget. Det tok litt tid å få kontroll på kampen, men innspurten var bra! Hva er du mest fornøyd med i forsvar/angrep?

• Mange takk! De valgte ikke at komme frem på meg, og så gik den heldigvis ind i dag, forhold til nogle af de andre kampe vi har haft. JT påtalte det i pausen, vi spillede forkrampet, og det var som om vi ikke turde give helt slip. Når vi spiller frit, og ikke er bange for at udnytte vores chancer, så spiller vi virkelig godt handball! Vi viste det lidt mere i anden omgang. Jeg er mest fornøyd med de to point, det er det vi skal tage med herfra. Det blev en grim kamp, fordi vi ikke var der 100%, både offensiv og defensiv. Så de kommende kampe, er det vigtigt vi husker på at trene godt, og være der 100% til kampen

Første seier i Halden Arena., Jan Thomas – Det smakte:) Så at det var trøbbel mot 7:6 og det ble ofte trøbbel utenfor vår venstre 2’er + linje. Hva gjorde dere for demme opp? Deilig med Benjamin som skyter når han har läge – hva er du mest fornøyd med i dag?

• Deilig med to poeng ja, og første seier i Arenaen. Det var ingen god kamp fra vår side syns jeg, men føles godt å vinne på en ikke altfor god dag. Følelsen er igjen at vi gjør for mange feil og at det er det som gjør at Fjellhammer er med i kampen. I perioder er vi bra bakover og i perioder er vi bra fremover, mangler litt den trygge stabiliteten i spillet vårt syns jeg. Vi sliter litt med deres 7 mot 6 som du nevner og mye av det tror jeg er at vi blir tvunget til å gå langt fram på Köpp som er en fremragende skytter. Det etterlater mye rom og vi kompenserer og forsøker å tette det, noe som til slutt gir store rom på utsiden av midtforsvaret. Angrepet i andre omgang er en del bedre enn i første omgang, noe som gjør at vi drar seieren i land. Veldig gledelig med Benjamin som virkelig treffer godt i andre omgang. En viktig og deilig seier hvor de to poengene smakte meget godt