Halden Topphåndball – Fjellhammer – Halden

Halden Topphåndball – Fjellhammer

Søndag 10. mars kl. 18:00 – Halden Arena

Nå er det alvor for Ulvene i innspurten av serien. På fem kamper skal det avgjøres hvem som kommer til sluttspillet og hvilken plassering de får. Og her det det mange om beinet!!

Etter tre strake tap har Halden kommet i en helt annet situasjon enn det de håpet på etter jul. Særlig tapet mot Nærbø gjør at Ulvene er litt på hæla for å klare den viktige 6. plassen i serien. Da hadde de unngått Kolstad og Elverum i første sluttspillkamp. Nå dreier det seg snarere om å kare seg til sluttspill. Halden har alt i egne hender og har vel den enkleste motstanden av alle lag de siste 5 serierundene.  Alle Haldens motstandere i de kampene ligger bak dem på tabellen. Men disse lagene har også mye å kjempe om – både å kapre en sluttspillplass og å unngå en kvalifiseringsplass. Her vil det ikke gis ved dørene.

Fjellhammer er første lag ut. De slo Halden i en bedrøvelig forestilling i Fjellhamar Arena før jul, der de vant 22-18. I den kampen stemte ingenting for Ulvene i angrep og Haldenserne er selvsagt voldsomt revansjesugne når fløyta går i Halden Arena til helga.

Med et entusiastisk og stort hjemmepublikum ligger det til rette for hjemmeseier i den nye storstua på Os.

Vi lar assistenttrener Sigvald beskrive ståa nå før innspurten:

  • Nå kommer den store testen for vår del. Vi skulle gjerne hatt med oss poeng mot Runar, men aller helst Nærbø hjemme. Det var kjipt og dumt at vi ikke var gode nok når kampen skulle avgjøres. Vi hadde absolutt muligheten etter en veldig ustabil første omgang, mens det var mye bra i andre. Nå står vi med 5 kamper igjen av grunnspillet før ev. sluttspillet begynner. Det er fem vanskelige kamper hvor alle slåss for noe, dermed gjelder det å være gode nok i de avgjørende situasjonene.
    Vi har 3 hjemmekamper mot hhv. Fjellhammer, Haslum og BSK, mens de 2 bortekampene skal spilles mot Kristiansand og Viking TIF Bergen.
    Fokuset ligger nå på Fjellhammer og har gjort det siden vi gikk av banen sist. Forrige oppgjør mot dem var en Jekyll & Hyde kamp for vår del. Bakover var det veldig mye bra, og nesten årsbeste i store perioder. Forsvaret sto virkelig opp, samt at målvaktene leverte en god kamp. Dessverre for vår del, så var det lite som klaffet i det offensive spillet. Hakkete, urytmisk og misbruk av alt for mange gode målsjanser. Akkurat det har vært vår akilleshæl denne sesongen. Bakover holder vi mer enn godt nok nivå, vi er blant de lagene som slipper inn færrest mål. Men vi har ikke klart å utnytte dette godt nok i for mange kamper denne sesongen. Fra sist møte med Morten Linder og Co i Fjellhammer har de hatt noen utskiftninger som følge av dårlig økonomi. Ut av stallen forsvant Besard Hakaj, Asgeir Vignisson, Amadeus Hedin og den rutinerte målvakten Vegard Bakken Øien. Det er farlig å tro at det blir en lettere oppgave denne gang, for de som står igjen er gode og har mye å sloss for. Etter jul har de blant annet slått Viking TIF og Sandnes, mens de har tapt for Kolstad, Drammen, Runar og BSK. Vi skal gjøre alt vi kan for å være skarpe og klare mot Fjellhammer. Alle er med, og vi har til nå hatt en god treningsuke. Nå skal detaljene bli finpusset i de siste treningene inn mot helga.
    Men det er nå at vi trenger den ekstra spilleren, nemlig publikum. Det var god stemning sist mot Nærbø. Vi håper at alle kjenner sin besøkstid i flotte Halden Arena på søndag.

Vi trenger dere!