Elverum – Halden Topphåndball 32-25 (14-9) – Halden

Elverum – Halden Topphåndball 32-25 (14-9)

Elverum ble for sterke i Terningen Arena

Etter en fin start med 3-2 ledelse ble Ulvene litt passive og rådløse i begge ender av banen. I angrep førte det til skudd i dårlige posisjoner, mange feilpasninger / tekniske feil. Det ble de selvsagt straffet hardt for. Selv om Elverum ikke hadde dagen der mye gikk på skinner, så dro de fra til 8-4 før det var gått en kvarter. Jan Thomas tok timeout for å mane til mer nøyaktighet og trøkk i begge ender av banen og det hjalp. Neupart fikk noen gode redninger og Jørgen, Kristian, Mounir og Mikkel scoret i rask rekkefølge og det sto 10-8 til Elverum etter 18 minutter. Så ble det stillingskrig, gode keeperinvolveringer og litt rot og dermed måltørke for begge lagene i 6 minutter. Elverum tok timeout og fikk i gang spillet sitt igjen. Det gjorde ikke Halden som avslutta de siste 6 minuttene med 4 bomskudd og 2 tekniske feil. Dermed ble det 14-9 til pause i favør hjemmelaget.

Dette var en dårlig omgang av Ulvene. Angrepet hadde lite flyt. Elverum-forsvaret ble sjelden utfordret av et Halden-lag som ikke gikk i dueller, men lå på respektfull halvdistanse og ble fanget lett inn av forsvaret. Det medførte masse brudd i angrepsspillet og lite flyt. Skuddene ble tatt i dårlige situasjoner noe som ga Elverums keeper gode arbeidsforhold og 55 i redningsprosent. Ulvene virket også litt stresset og gjorde 7 tekniske feil i omgangen. Noen var rene pasningsbom der ballen ble spilt rett over sidelinjen. Neupart spilte seg opp utover omgangen og bidro til at det ikke ble mer enn 5 måls forskjell på lagene. Bakover var det noe bedre, men Elverum vant mange dueller fordi sidemannen i forsvar ikke hjalp raskt nok til. Det førte til raske ballslipp, gjennombrudd og innspill.

I andre omgang var Halden mer på hugget i angrep og opptrådte med mer pondus. Da kom også målene. Likevel kom de ikke nærmere enn 4 mål fordi forsvaret ikke hang helt med i svingene når Elverum satte fart. Hjemmelaget fikk mange 100 % sjanser på gjennomløpning, kant og strek og noterte 18 mål i omgangen. Halden reduserte antall bomskudd og tekniske feil etter pause. Skudduttellingen steg fra 45 % før pause til 65 % etter pause og det var kun to tekniske feil etter pause mot sju i første.

Likevel hadde hjemmelaget stålkontroll i dette oppgjøret. Elverum-forsvaret hadde en grei dag på jobb. Det pådro seg hverken gule kort eller straffe i løpet av 60 minutter. Halden-forsvaret på sin side tapte for mange dueller og mangla litt adrenalin og skjerping gjennom hele kampen. Det har de rett og slett ikke råd til. Det ble altså ikke den jevne kampen som vi har sett i tidligere oppgjør mellom disse lagene. Ulvene kom rett og slett ikke opp i fart i dag.

Jørgen og Mikkel var svært skuddvillige og laget til sammen 10 mål på 20 skudd. I tillegg hadde de flere assists.  Jonas og Kristian fikk en del innspill (men kunne fått flere) og scoret 4 mål. Mounir viste igjen farta si på kontra og endte på 4 mål, mens Sander scoret på sitt ene forsøk. Benjamin var friskere etter pausen og mer rett på mål, mens Thomas ble passet på av hjemmelaget og kom ikke i så mange skuddsituasjoner. Neupart sto en helt fin kamp og tok 13 av 44 skudd, men fikk vanskelige arbeidsforhold når 18 av Elverums mål kommer fra 6 meter (16 mål ekskl. de fra kanten) eller fra straffemerket (2). Ulvene hadde til sammenligning 11 slike mål.

Mål: Jørgen 5/12, Mikkel 5/13, Mounir 4/5, Benjamin 4/7, Kristian 2/2, Jonas 2/4, Sander 1/1, Kristoffer 1/1, Thomas 1/2.

Topp tre:

1. Neupart
  2. Mounir
  3. Mikkel

Hei Jan Thomas! Det ville seg ikke mot Elverum i dag. Hva skilte lagene mest i dag og hva er du mest fornøyd med? Hvor syns du det sviktet?

Vi møter et godt Elverum i dag. De var sugne på å vinne etter cupfinale tapet, og de jakter fortsatt Kolstad og vil hvertfall ha minimum den andre plassen. De er litt sterkere enn oss i dag i alle spillets faser som gjør det tøft for oss. Der hvor vi har mest å hente er duellspillet bakover, hvor vi ofte blir gått av eller at vi er halvsekundet etter på linjespiller. I angrep er det igjen litt for mye stopp og mann mann dueller som de kommer seirende ut av. Mangler litt flow i samspillet. Når vi først kommer oss til gode sjanser, brenner vi også litt for mye. Syns 7 mot 6 spillet er i utvikling og vi er gode der når vi holder oss til avtalene. Absolutt positive ting å ta med seg, og nå med 5 kamper igjen går vi inn i en viktig fase med tanke på kampen om sluttspillplass