Halden Topphåndball – Nærbø – Halden

Halden Topphåndball – Nærbø

Tirsdag 27. februar 2024 – kl. 18:00 – Halden Arena

Topphåndball på en tirsdag kveld i Halden Arena! Nå snakker vi…

Enda en tabellnabo fra Jæren skal måle krefter med Ulvene. Sandes borte for 14 dager siden ga to poeng til Halden, men nå er det Nærbø som gjelder. De ligger på plassen foran Ulvene med ett poeng mer og er på oppadgående form.  De starta serien dårlig, men har blitt stadig bedre. Sånn var det forrige sesong også. En katastrofal start endte da i en 5. plass i serien. Halden vant seriekampen på bortebane før jul med ett mål. Det målet scoret Mikkel med 4 sekunder igjen av en kamp der Halden, på grunn av skader, kun spilte med 12 spillere. En skikkelig skrell på bortebane, altså! Det betyr at Nærbø har mye å revansjere og de er gode på bortebane også. Det så vi forrige sesong da Halden fikk bank med 6 mål i hjemmekampen sin. Men det var i Rakkestadhallen – nå er det Halden Arena og vi gleder oss😊

Halden tapte mot Runar borte i forrige kamp, men spilte til tider gnistrende godt og virker også å være på stigende form. Dette blir bra!

Ta med slekt og venner til hallen og gi Ulvene og dere selv en god opplevelse med live-idrett!

Vi snakker med assistenttrener Sigvald før kampen:

Vi hadde ikke den flyten vi trengte mot Runar, Sigvald, men det var mye å glede seg over. Samme trøkket mot Nærbø på hjemmebane kan gi 2 viktige poeng. Nærbø har tatt 5 poeng etter nyttår og er på gang etter en litt dårlig høst. Dette blir jevnt?

  • Det ble en tøff andre omgang mot Runar dessverre. Mye av det vi gjør i første omgang er veldig bra. De siste 20 minuttene av den omgangen synes jeg er noe av det bedre vi har levert i år i det etablerte spillet. Når kampen står og vipper, trer Runars Lindell frem og har noen veldig viktige scoringer, mens vi ikke setter våre muligheter. I kamper mot topplagene må disse settes for at man skal være med helt inn. Klarer vi å holde nivået som i første omgangen mot Runar, har jeg stor tro på at vi skal beholde begge poengene mot Nærbø. Et lag som har fått en fin start på 2024 med seiere over Haslum 30-26 og mot Kristiansand 34-28. Et imponerende uavgjort borte mot Drammen + et tap hjemme mot Elverum er fasiten før de skal en tur til Halden Arena. Nærbø har svingt i prestasjonene under sesongen, men ser ut til å ha funnet tilbake til sitt rette «jeg». Mye av spillet styres opp av 3x Haugseng, Thue og Svensgård på hver sin kantposisjon, mens på linjen har Nærland/ Larsen gjort det godt. Denne kampen blir en «cupfinale» med tanke på sluttspillet, og da med tanke på plassering. Begge lagene vil kjempe om å beholde førerposisjon for å beholde 6.plassen på tabellen. Skal vi klare dette, er dette en kamp som må vinnes slik at vi er poenget foran og ikke 3 bak. Vi har vært veldig stabile bakover på banen denne sesongen og det skal vi fortsette med. Dette kan fort bli en kamp hvor forsvaret +retur/ kontraløp blir avgjørende. Men vi må ta vare på de mulighetene vi skaper fremover bedre. Uttellingsprosenten må opp. Får vi til dette vil vi være vanskelige å slå. Timing, rytme og flyt er nøkkelord for vårt offensive spill mot deres etablerte forsvar.

Vi håper så mange som mulig kommer og heier på oss en tirsdagskveld.

Husk at håndball er best live!

Med sju kamper igjen av grunnspillet er hver kamp viktig for å oppnå målsetting.

Kom og vær lagets 8.spiller!