Runar -Halden Topphåndball 28-24 (12-13) – Halden

Runar -Halden Topphåndball 28-24 (12-13)

Halden tapte etter bra kamp i Sandefjord.

Ulvene var virkelig på jobb fra første sekund i Runarhallen onsdag kveld. Tight og fint forsvarsspill over hele linja og gode vurderinger i angrep. Det gjaldt for så vidt også hjemmelaget. Det var vel egentlig bakspiller Kasper Furu som voldte haldenserne særlig bry, mens de hadde bra kontroll på resten. Det betød at det var jevnt og tett. Selv om ingen av keeperne hadde mye redninger var det få mål. Ulvene gikk opp i ledelse 8-7 etter 18 minutter. Da tok Runar timeout og la om til 3-2-1 forsvar. Det hjalp ikke. Thomas løste dette offensive forsvaret for Ulvene ved å legge litt ekstra i langskuddene med tre kjappe mål fra 10-11 meter i løpet av 3 minutter. Det var viktig for at Halden beholdt initiativet og ledelse til pause 13-12. Dette var en skikkelig sterk omgang av Ulvene. Det gjerrige angrepet og nøyaktigheten i skyting i de rette situasjonene mot et robust Runarforsvar var noe av det bedre på lang tid. Et lite minus var overtallsspillet som var ustrukturert og lite farlig. Benjamin fikk vist at han har god duellstyrke og ikke bare er en god skytter. Det var veldig positivt. Jørgen og Thomas traff på det meste på langskudd og gjennombrudd, mens Mikkel tok litt mange pressa skudd og fikk noen bom. Kantene fikk litt lite å jobbe med framover, men var gode i forsvar. Strekene fikk få innspill, men bandt opp Runarforsvaret bra.

Andre omgang fortsatte litt i samme gate med Halden i godt sig. Mounir og Thomas scoret raskt et par mål og gjestene hadde momentum. Så falt de litt sammen i avslutningene og Runars keeper fikk et lite overtak. 4 bom og en teknisk feil på 6 minutter inviterte vertene inn i kampen igjen. Forsvaret var ikke like kompakt de første 10 minuttene som i første omgang, men hevet seg etter hvert. Kampen sto og veide midtveis med Runar 2 mål foran. Da ble Thomas snytt for en åpenbar straffe og Runars keeper reddet et straffekast. Etter det hadde Runar god kontroll og kampens store spiller Lindell fikk skyte ganske fritt fra 8-9 meter og vant vel kampen for vertene med sine 8 mål i andre omgang. Her var midt-forsvaret for passive og kommunikasjonen / samhandlingen med Neupart for dårlig. Neupart fikk ikke tak på Lindell, men hadde likevel mange gode redninger i omgangen og var bedre i denne omgangen. Samtidig mistet Ulvene trykket framover og det ble mer puslete og trangt spill på tvers enn i første omgang. Det førte til flere tekniske feil og balltap samtidig som Runars keeper fikk bedre arbeidsforhold. Likevel hang Halden sånn noenlunde med og var på skuddhold på stillingen 25-23 etter gjennombrudd av Jørgen. Men det ble bare nesten – Lindell fortsatte å score som han ville, mens Ulvene bomma og måtte bokføre et firemålstap.

Mye bra fra Halden på en vanskelig bortebane og dette kunne fort gått Ulvenes vei. Det meste stemte, men Lindell ble for sterk og Halden-angrepet mista litt av futten og kreativiteten mot slutten.

Mål: Mikkel 5/11, Jørgen 4/5, Thomas 4/6, Benjamin 4/7, Isak 2/2, Mounir 2/3, Sander 1/1, Jonas 1/2, Tobias 1/2.

Redninger: Neupart 27 %