Sandnes – Halden Topphåndball 24-30 (14-15) – Halden

Sandnes – Halden Topphåndball 24-30 (14-15)

Ulvene dro hjem fra Jæren med 2 sterke poeng

Halden starta denne kampen særdeles elendig. Lite energi, rotete og usikre i angrep over hele linja. Sandnes la seg i 5:1 i forsvar og stressa Ulvene til tekniske feil og dårlige pasninger som Sandnes snappa og kontra på. Ulvene hang rett og slett ikke sammen framover. Heldigvis for Halden var hjemmelaget mildt sagt dårlige til å omsette de mange 100 %-sjansene de fikk i mål – enten ved at Neupart reddet eller at de rett og slett bomma på mål. Første tegn til god samhandling i angrepet kom etter 9 minutter da Benjamin spilte Jonas nydelig fri på strek. Halden tok nesten igjen Sandnes etter 15 minutter på stillingen 6-5, men tre tekniske feil på rad av Halden førte hjemmelaget opp i en fire-måls ledelse 9-5 før det var gått 17 minutter. Sandnes hadde flere sjanser til å øke ledelsen, men rota det bort med tekniske feil og skuddbom, bl.a. på 7—meter. Ulvene hang i tauene altså, men kjente sin besøkelsestid og samlet seg i tide. Først og fremst fikk de tetta forsvaret og det var det viktigste. Hjemmelaget hadde altså scoret 9 mål på en drøy halv omgang, selv om de hadde bomma på sju 100 %-sjanser. Godt forsvar / keeperspill og mål av Jørgen x2, Mounir og Henriksen førte Halden opp på siden av Sandnes for første gang siden kampen ble blåst i gang. Neupart fortsatte storspillet – Mounir x 2 og Jørgen scoret og lagene fulgte hverandre til det sto 12-12. Da takket Ulvene for seg og la inn det siste giret med to mål av Kristian og et av Thomas inn mot pause.

Etter pausen fortsatte Halden der de slapp. Jørgen var fremdeles den som var giftigst i angrepet med både duell- og skuddstyrke. Han satte sitt 5. og 6. mål før det var gått 3 minutter. Halden var raskt oppe i en 4 måls ledelse og var effektive og gjerrige. Men så fikk Sandnes-keeperen noen gylne minutter der han tok det som var og Ulvene mistet litt momentum. Det gikk over!

Halden var det klart beste laget det siste kvarteret og kontrollerte det hele og vant med 6 mål. Det var et skikkelig resultat på bortebane mot en motstander som pustet Ulvene i nakken på tabellen.

Dette var ingen velspilt kamp. Det var mange tekniske feil fra begge lag (11 hver). Haldens feil kom i hovedsak før pause og de skjerpet seg skikkelig i 2. omgang. Uttellingen på skudd var også laber – Sandnes hadde under 50 % uttelling på sine skudd, mens Halden hadde 58 %.  Neupart hadde en veldig god kamp og tok mange 100 %-sjanser og bidro sterkt til seieren. Jørgen var den som tok ansvar i angrep i første omgang med gjennombrudd, langskudd og assists. Kantene var aktive og kom til 15 gode skuddsjanser, men brant litt mange. Kristian var spillbar på strek og fikk bra med innspill og 4 mål. Benjamin hadde ikke helt dagen og slet med å få ballen i mål (med skaffet to 7-metere og hadde flere assists) og slet også litt i forsvar (til en forandring). Mikkel var bunnsolid fra 7-meter, men ble ellers nøytralisert av et offensivt Sandnes-forsvar. Thomas var solid i forsvar og god framover med susende langskudd og flere assists, særlig mot slutten av kampen. Benken var også mer aktiv enn vanlig og byttene kom hurtigere enn i tidligere kamper, når spillet ikke fungerte i første omgang. Det var bra!

Alt i alt en overbevisende og trygg seier, selv om vi bet negler og etterlyste timeout, skjerping, samhandling og innsats de første 20 minuttene😊

Mål: Jørgen 6/9, Thomas 5/7, Mounir 5/8, Mikkel 4/5, Kristian 4/6, Sander 3/7, Jonas 2/2, Kristoffer 1/3

Redninger: Neupart 15/39 =38 %

Topp tre:

1. Neupart
  2. Jørgen
  3. Thomas

Gratulerer med 2 viktige poeng på bortebane, Jan Thomas! Bedrøvelig start, men det gikk til slutt. Litt lite tenning, trøkk og mye trøbbel med 5:1 forsvaret til Sandnes innledningsvis Hvordan vurderer du kampen?

• Syns det var en fryktelig dårlig start. Vi hadde store problemer med å finne noe rytme angrepsmessig. Masse tekniske feil, hvor de fikk direkte kontringer på oss. Hadde Sandnes utnyttet denne perioden med bedre uttelling ville vi vært i knipe. Heldigvis klarer vi å kjempe oss inn i kampen, og de siste 40 minuttene syns jeg vi står bra bakover. Angrepsspillet bedrer seg også, og vi lager 30 mål til slutt på bortebane som er bra. Vi har litt trøbbel med deres venstre bakspiller (Rodahl), men dekker godt opp de andre. En veldig deilig seier med tanke på hvor tett det er, og det var viktig med to poeng i dag