Runar – Halden Topphåndball – Halden

Runar – Halden Topphåndball

Onsdag 21. februar 2024 kl. 18:30 – Runarhallen

Runar er – og har vært en hard nøtt for Ulvene de siste kampene. I fjorårets sesong vant Runar begge to og inneværende sesong vant Runar solid 31-22 i Tistedalshallen. Da slet vi med bakspillerne Knutsen og Bø i duellene og dermed også strekspillerne. I tillegg ble det mange bom og tekniske feil på Ulvene. Men det er nesten 5 mnd. siden og Halden er mer enn klare til å kjempe for poengene. På tide å slå Runar, kanskje? Ulvene har vært flinke til å få med seg poengene i tette kamper og vi ser ikke bort fra at onsdagens kamp vil bli nettopp det – tett…

Vi snakker som vanlig med assistenttrener Sigvald før kampen:

Det gikk bra mot Sandnes, Sigvald, selv om starten var ruskete. Bra skjerping!

Er det nå på tide å slå Runar? De har hatt en fallende kurve med 4 tap på rad (mye god motstand…) Har de mange skader (utover Rambo) eller ute av form?

• Utrolig godt å få med seg begge poengene hjem fra Sandnes. Ingen god kamp fra vår side. Men jeg synes vi skal være fornøyde med at vi klarer å snu det på en dag hvor lite går på skinner. De første 20-22 minuttene bruker vi til å finne en forsvarsoppstilling som gir oss den nødvendige roen og tryggheten vi trenger. Siste del av første omgangen synes jeg vi står opp i duellene og samarbeidet med Neupart bak fungerer bedre. Det gir oss noen muligheter til å snu kampbildet og gjør at vi går til pause med en ett måls ledelse. Andre omgangen er bedre. Selv om den ikke er for historiebøkene, så må vi glede oss over at vi gjør en mye bedre jobb bakover. Og i en kamp som denne blir forsvar det beste angrepet.. Dermed kan vi krysse av for 4/4 poeng mot Sandnes og et skritt nærmere målet for sesongen.

Neste motstander, som er Runar borte, blir en hard nøtt. Selv om de fikk sin største profil langtidsskadet på samling med landslaget nå i januar, er det et veldig solid mannskap vi møter. Vi skal ikke la oss lure over at de har hatt en trøblete inngang på 2024 hvor de har tapt de tre kampene de har spilt. Motstanderne har vært Kolstad, Arendal og Haslum (med en vikarierende Erlend Mamelund på trenerbenken). Slik tabellen ser ut nå vil vi ha et mål om å kapre 6. plassen og dermed blir de resterende 8 kampene viktige. Flere lag har meldt seg på sluttspill-racet og med Haslum, Bergen og Sandnes rett bak, teller alle kamper like mye. Runarmannskapet er godt fysisk lag med gode cm i høyden og kg som gjør dem vanskelige å bryte ned. De har også hatt kontinuitet på spillerfronten og på trenerbenken med Bård Tonning. Tilveksten av Tord Lea Knudsen har gjort dem bedre. Han har etter overgangen fra Sandnes blitt toppscorer også for Sandefjordlaget. Når man i tillegg har Rivesjø, Lindell, Teige Bøe og Furu til å bekle bakspillerposisjonene har man et godt lag. På kantene har Wulvik levert godt i flere sesonger, mens på venstre kanten danner Gram og Venemyr en ung duo som er i god utvikling. På linjen finner man først og fremst Syversen og Myklebust som begge er blant de bedre linjespilleren i Rema 1000 ligaen. Bakerst har de Bjørnstad og danske Torp som kan stenge målet på gode dager, men vi håper at det ikke skjer på onsdag. Vi skal være forberedt og klare, vi ser en tendens til at de har spilt mye 7:6 i de siste kampene utover det at de har et veldig solid grunnspill fra før. Her har vi jobbet med å legge en gameplan, som vi håper skal hjelpe oss frem til forhåpentligvis nye poeng. Vi er avhengig av å få forsvaret til å sitte og dermed få utnyttet løpskapasitet som ligger i laget. Her har vi klart å være stabile og er bland de lagene som slipper inn færrest mål. Fremover handler det mest av alt om å få timing, rytme og flyt inn i grunnspillet. Vi må klare å få lagt dem under press og få lagt på noen ekstra pasninger slik at % på skuddet/ sjansen vi tar er større. Klarer vi å avslutte angrepene våre på en god måte, vil vi også fjerne en av styrkene til Runar, nemlig kontra. Vi har trua på at vi kan få med oss noe tilbake fra andre siden av fjorden. Vi har gjort mange gode perioder i kampene som er spilt i dette halvåret. Målet og utviklingen blir å stabilisere prestasjonene over tid i kampene. Får vi til dette, er Halden-mannskapet gode nok til å slå Runar.

Håper mange tar turen over til Runarhallen.

Husk også å kjøpe billett til neste hjemmekamp som er mot Nærbø tirsdag 27.2.