Sandnes – Halden Topphåndball – Halden

Sandnes – Halden Topphåndball

Onsdag 14. februar kl. 17:30 – Sandneshallen

Nok et tabellnabo-oppgjør for Ulvene som skal en tur til Vestlandet midt i uka. Jærbuene ligger på plassen bak Halden med ett poeng mindre og en kamp mer spilt. En to-poenger til Ulvene her vil sitte skikkelig bra. Det er ikke lenge siden lagene møttes i seriekamp. I starten av desember-23 vant Halden 29-25 i Tistedalshallen. Da hadde hjemmelaget ganske god kontroll med en 7-målsledelse 6 minutter før slutt, godt hjulpet av Neupart som hadde nesten 40 i redningsprosent.

Sandnes er et godt lag, men har vært litt ustabile. De har tapt for Fjellhammer, Viking og Haslum etter jul og gutta fra Nord-Jæren er garantert klare til å gi alt for å snu trenden.

Ulvene på sin side har unnagjort flere topplag, bl.a. Drammen, Kolstad og Arendal de siste kampene (uten poeng) og er superklare for å kjempe videre for sluttspillplassen som er årets mål. De ligger nå på 7. plass med Nærbø og Runar rett foran seg. Disse to lagene møter Halden i løpet av de neste 14 dagene. Det er bare å henge med – her blir det mye moro!

Her er assistenttrener Sigvalds tanker om det som kommer:

  • Ny kamp, denne gangen mot årets overraskelseslag Sandnes på bortebane. Laget som var dømt nord og ned fra «ekspertene» har virkelig levert solid første del av sesongen. 15 innspilte poeng før jul er virkelig godt gjort av laget som trenes av ringreven Dalibor Sedjak. I 2024 har laget spilt 3 kamper som har gitt like mange tap. 26-30 borte mot Viking Bergen 26-28 hjemme mot Haslum 35-36 borte for Fjellhammer. Dette gjør at vi møter et såret hjemmelag som garantert vil gjøre alt de kan for å slå tilbake. I vårt første hjemme i Tistedalshallen vant vi 29-25 i en kamp vi ledet fra start til slutt. Denne kampen er en av flere viktige kamper som kommer, skal vi komme oss til sluttspillet er dette en kamp vi bør vinne. Da vil vi gi oss litt avstand ned til Bergen og Haslum som ligger rett under sluttspillet per dags dato. En seier på onsdag vil gjøre at vi klatrer til 6.plass, og vil gi oss et godt utgangspunkt for de kommende 8 kampene som gjenstår. Mange av de kampene er mot lagene rundt oss på tabellen. Av topplagene er vi ferdige med Drammen, Arendal og Kolstad. Game-planen blir nok ganske lik som de foregående kampene i og med at vi har hatt en god ukes pause så gjelder det å holde rytmen i det vi gjør. Vi må sørge for at vi utnytter de mulighetene vi får godt og da spesielt når vi gjenvinner ballen slik at vi får lagt press på dem med en gang. Når vi ønsker å gjøre dette blir det spesielt viktig blir det at vi avslutter angrepene når vi er i balanse og har fått bygd opp et godt tålmodig angrep. I det etablerte gjelder det å holde strukturen og fokuset på hver eneste ball uavhengig om de spiller 6:0 eller 5:1. Vi er klare for å fullføre en god bortekamp mot en vanskelig motstander. Vi reiser bort med nesten fulltallig tropp, alle er med minus langtidsskadet Mats Hansen.