Halden Topphåndball – Bergen 32-31 (16-13) – Halden

Halden Topphåndball – Bergen 32-31 (16-13)

Feberredning i sluttsekundene reddet begge poengene!

Ulvene var virkelig på hugget fra start.  Neupart radet opp redninger, kantene traff godt og Benjamin, Neve og Jørgen satte ballen kontant i mål og Halden ledet 7-3 etter 11 minutter. Da tok Bergen timeout, kom seg til hektene og scoret to mål på rappen. Ulvene reiste seg raskt igjen og gikk opp i en 5 måls ledelse (12-7) ti minutter senere. Inn mot pause ledet hjemmelaget med 4-5 mål og hadde god kontroll inntil gjestene fikk to kjappe mål de siste 70 sekundene. Dette var en bra omgang av Ulvene. Neupart hadde 35 i redningsprosent. Bakspillerne gikk på mål og hadde god uttelling. Kantene Mounir og Sander laget 6 mål hvorav 3 på kontra. Framover var det mye bra, men forsvaret hang ikke særlig godt sammen og Bergen fikk mange lette mål fra strek og kant.

Gjestene hadde åpenbart tatt en god pauseprat, starta andre omgang klart best og kom raskt opp i ryggen til Halden. Jørgen var den eneste som traff på skudda de første 8 minuttene og holdt Ulvene inne i kampen.  Så løsnet det for Halden igjen og de gikk opp i en 4-måls ledelse før Bergen kom på offensiven igjen og knappet innpå.  Da kladda det i angrep, forsvaret lakk og Jan Thomas tok timeout på 24-22 etter 14 minutter for å samle troppene. Etter det kom angrepet litt på stell igjen, mens forsvaret fortsatte å være passive og gavmilde. Heldigvis var Ulvenes treffprosent bra slik at Bergen aldri kom ajour. På stillingene 30-27 med mindre enn 5 minutter igjen virket det som Halden hadde full kontroll, men litt bom i angrep og et vidåpent forsvar fra Ulvenes side ga Bergen muligheten til en susende sluttspurt som nesten lyktes. Halden ledet 31-30 med et drøyt minutt igjen. Mikkel scoret på gjennombrudd, men Bergen scoret 9 sekunder etter. Halden bommet på det siste skuddet 18 sekunder før slutt og gjestene fikk muligheten til å utligne fra strek 10 sekunder senere. Da sto Jonas Stenersen, som kom inn i sluttminuttene, fram som den matchvinneren vi har sett flere ganger tidligere og reddet 100 %-sjansen og begge poengene ble igjen i Tistedalshallen.

Dette var en velfortjent seier og med et vanlig forsvarsspill ville seieren vært mye større. Framover var det mye å glede seg over, bortsett fra første delen av 2. omgang da laget kom for mye på tvers og for nær forsvaret. Da ble det oppstykket og rytmen forsvant. Ellers var uttellingen meget god fra alle posisjoner og bakspillerne var mer skuddvillige en vanlig. Mikkel ble toppscorer med 7 mål (2 på straffe), Jørgen hadde mange gode assists og 6 spillemål. Mounir tar fremdeles alle returer og var hissig på kontra og scoret også 6 mål. Sander var feilfri i angrep og god i forsvar, Benjamin var som vanlig bunnsolid bakover og scoret 5 mål og Thomas leverte en bra innspurt og scoret 3 av de 5 siste måla. Strekene fikk lite å jobbe med og ble godt passet på. Det fleste av Haldens tekniske feil kom på innspillsforsøk med høy risiko.

Dette var to superviktige poeng og en skikkelig fin avslutning i Tistedalshallen.

Mål: Mikkel 7/9, Mounir 6/6, Jørgen 6/7, Benjamin 5/13, Thomas 4/7, Sander 2/2, Jonas 1/1,

Kristian 1/2

Redninger: Neupart 23 %, Jonas 20 %

Topp tre:

1. Jørgen
  2. Mikkel
  3. Mounir og Thomas

Gratulerer med seier, Jan Thomas! Det var så vidt båten bar, men det ble to viktige poeng- Rufsete forsvar, men mye bra skyting. Hvordan opplevde du kampen?

• Tusen takk👊 Det ble en veldig jevn kamp, men heldigvis fikk vi med oss begge poengene. Syns vi starter greit. Vi står fint bakover og kommer foran med noen mål ganske tidlig. På et tidspunkt leder vi med 5 mål. Hadde vi vært skarpere i den perioden kunne vi gått til pause med en større ledelse enn det vi fikk på 3 mål. Vi gjør enkle feil og tar noen dårlige avslutninger og Bergen er med i kampen igjen. I andre omgang veksler vi stort sett mål og vi greier ikke riste av oss Bergen. Føler vi sliter bakover og gir for mye rom til linjespiller, taper for mange dueller som gjør at det blir tett hele veien inn. Det kunne fort endt med uavgjort i siste sekund, men Jonas Stenersen redder og sikrer oss begge poengene. Veldig deilig å være i gang igjen etter en lang pause og utrolig godt å få med seg to poeng💪