Halden Topphåndball – Bergen Håndball – Halden

Halden Topphåndball – Bergen Håndball

Onsdag 31. januar 2024 kl. 18:00 – Tistedalshallen

Da er vi endelig i gang med live-håndball etter mye god TV-håndball de siste ukene. Tabellnabo Bergen Håndball gjester Norges fineste by for elitespill i Tistedalshallen. Det er ikke lenge siden lagene møttes i serien. I slutten av november var Ulvene i Bergen og vant 32-29. Nyopprykkede Bergen har klart seg godt i eliteserien og ligger ett poeng bak Halden. Ulvene er på sjuende plass og Bergen på niende, altså rett utenfor sluttspillplass. To jevngode lag med mye å spille for altså. 

Dette blir den siste kampen i Tistedalshallen for Halden Topphåndball før Halden Arena blir fast hjemmebane.

Etter mye inne-liv pga. av kulde og dårlig føre, er det nå ingen grunn ikke å  møte opp i hallen og få oppleve håndball der den er best – i hallen.

Vi hører med assistenttrener Sigvald om hvordan Ulvene har brukt VM-oppholdet, hvordan ståa er vedr. skader og hvordan han vurderer Bergen.

  • Da er ventetiden over! Flere uker hvor litt ferie, men mye trening har preget hverdagen vår. Sist tellende kamp for oss var hjemmekampen den 13.12 i Tistedalshallen, nå skal vi avslutte i samme hall, før vi inntar Halden Arena. Vi gleder oss virkelig til å komme i gang igjen etter noen treningskamper nå i januar. Før alvoret begynner har vi kommet oss igjennom treningskamper mot Fjellhammer, Drammen og Skøvde. Det gjenstår 11 serierunder før sluttspill/ kval begynner, så mye står på spill for mange lag i andre halvdel av sesongen.

En ev. seier mot Bergen hjemme gir oss trygghet og avstand nedover på tabellen, og mot et lag som også er tippet blant 6-9 på tabellen er dette en tabell-nabo og et lag vi må slåss med for å komme til sluttspill. Bergen har gjort en god sesong i sitt comeback i eliteserien og ligger per nå på en 9. plass med 13 poeng etter 15 spilte kamper. Bergen er et meget godt lag. Den eneste svakheten er nok bredden i stallen. Derimot er kvaliteten i troppen såpass god at de absolutt kan overraske mange og klatre oppover på tabellen når vi teller opp poengene til slutt. Nøkkelen vår i denne kampen er å være gode nok med ballen fremover i det offensive spillet. Vi må unngå å gå i «fellene» som bergenserne setter opp for oss. Vi må verne om ballen når vi har den, velge de riktige situasjonene offensivt og sørge for at vi vinner overtallsspillet vårt hver gang. Det å gjøre enkle tekniske feil, skyte Vårdal eller Fylling gode, vil straffe seg med den løpskapasitet som bergenslaget besitter. Klarer vi å stå mest mulig 6:6 i vårt etablerte forsvar, tror jeg at vi kan skape trøbbel og gjøre dem usikre – noe som også var oppskriften i veldig mange av kampene før jul. Hovedoppgaven i vårt etablerte forsvar blir å ha en god nok plan slik at backrekka med Daling/Brenne på høyre back, sammen med Carlsen, Neves og Salte, ikke får styrt opp angrepet godt nok. Klarer vi å bryte rytme i grunnspillet deres vil det bli en klar fordel som vi må utnytte til at det er vi som får de «lette» kontramålene.

Vi skal virkelig sloss for poengene i en ny «cupfinale» og i den siste kampen for vår del i Tistedalshallen for denne gang.

Håper mange kommer og hjelper oss til seier og et skritt nærmere målet om sluttspill.