Ny dobbeltsignering for Halden Topphåndball – Halden

Ny dobbeltsignering for Halden Topphåndball

Begge guttene som har vært en del av «Gutteløftet» i Nedre Glomma regionen som nå er inne i sin første sesong som seniorspillere på elitelaget har valgt å signere på hver sin langtidsavtale frem til og med 2026-27 sesongen!

Det at disse guttene velger å signere en lengre kontrakt med Halden Topphåndball håper vi er et sterkt signal på at man kan fortsette utviklingen hos oss som klubb og vil være viktig med tanken på fremdriften av gutte-prosjektet. For Målsettingen med samarbeidet er å bygge opp guttehåndballen i Østfold og sørge for å gjøre avstandene mindre fra Halden Topphåndball som en prestasjonsklubb på herresiden i Østfold og ned til aldersbestemte lag i fylket. På den måten sørger vi for at alle guttemiljøene innenfor håndball i Nedre Glomma har et attraktivt tilbud, både i bredden og toppen.

Det at disse gutta velger å se langsiktig på sin håndballsatsning ser vi på som utrolig viktig for vår identitet. Det gjør lagbygget mer forutsigbart og langsiktig. Dermed føyer disse unge spillere seg inn i rekken av talenter som HTH ønsker å bygge fremtiden sin på.

Trenerteamet sier følgende om signeringene:

«Veldig gledelig at Mats har signert for oss videre. Han er en unggutt vi har stor tro på, og kommer fra «egne rekker» i gutteprosjektet. Mats er en god toveisspiller. Syns han er meget dyktig til å lese spillet som forsvarsspiller i kantposisjon. Ofte riktig plassert og offensiv i sin tankegang. Han er en relativ høyvokst kant som gjør at han får god høyde og rekkevidde i sine avslutninger og har tatt store steg i år. Mats har de riktige verdiene som menneske og er en kjernekar. Han jobber hardt for å utvikle seg og vi syns han passer meget godt inn i laget. For tiden er han skadet og jobber seg sakte, men sikkert tilbake og det er veldig gledelig at han blir med oss videre.»

«Det er veldig godt å ha landet en ung og god målvakt som Eskil. Også han som Mats, kommer fra «egne rekker» . Han har gått fra å være Hospitant med noen innhopp i Rema-1000 ligaen i fjor til å være fullt med i troppen denne sesongen. Han har utviklet seg mye og er en målvakt som veldig ofte står på riktig sted der skuddene kommer. Han er meget dyktig til å lese situasjoner og plasserer seg rett i forhold til forsvareren han har foran seg. Han er seriøs og jobber godt, og har de verdiene vi ser etter. Eskil er en flott unggutt og vi er veldig fornøyde med at han er med oss videre.»

Vi har spurt gutta om hva de tenker om kontraktsforlengelsen:

Mats:

«Jeg er veldig glad for at HTH velger å resignere meg på 3 år til, jeg trives veldig godt i klubben og derfor velger jeg å bli der en stund til. Det hjelper veldig på utviklingen med gode treninger og en fin treningsgruppe å være sammen med. Målet nå er å komme tilbake fra skade og fortsette å jobbe med min egen utvikling. Et mål på lengre sikt vil jo være å bli en fast første kant som er noe jeg kommer til å jobbe for, men foreløpig nå så betyr det mye at klubben og trenere fortsatt ønsker å satse på meg. Sesongen hittil har vært ganske morsom. Jeg har fått noen innhopp i NM og eliteserien som har vært en morsom opplevelse. Jeg kjente flere av spillerne på laget før jeg kom opp så å bli en del av gruppen var ikke noe problem. Så nå håper jeg laget fortsetter med gode prestasjoner så blir det en bra sesong»

Eskil sier følgende:

«Det betyr mye og er veldig hyggelig at HTH vil resignere med meg i 3 år til. Det syntes jeg også er riktig å bli i Halden noen år til for min del. Blitt glad i klubben og alle de fine folkene rundt. Det hjelper jo også på min utvikling at jeg fortsetter og ha den gode treningshverdagen med gode trenere som hjelper meg. Og målet er jo å bli en fast første keeper i HTH så det har jeg god tid på med tanke på at jeg har signert en 3 års avtale. Så alt i alt veldig takknemlig for at Jan Thomas og Sigvald vil fortsette å satse på meg. Det har vært en veldig morsom sesong hittil. Jeg har for det meste bare spilt 2.div og hatt noen innhopp i NM og eliteserien, men det syntes jeg er helt greit. Jeg er fornøyd med treningshverdagen der jeg får kjørt meg. Jeg kjente de fleste spillerne fra før av så det å komme inn i gruppa var ikke vanskelig. Så nå håper jeg på at vi prester bra siste del av sesongen i ny hall som blir veldig spennende»