Bergen Håndball – Halden Topphåndball – Halden

Bergen Håndball – Halden Topphåndball

Søndag 26. november kl. 18:00 – Framohallen  

Etter to fine kamper på rad med full pott og 4 poeng skal Ulvene ta turen til Bergen for å måle krefter med Bergen Håndball. Dette er gamle Fyllingen Bergen som ble til en ren eliteklubb for 2 år siden. De er nyopprykket etter å ha kommet på 2. plass i 1. divisjon sist sesong, der et annet bergenslag vant – nemlig Viking TIF. Bergen har gjort det svært bra så langt og ligger på 6. plass på tabellen med ett poeng mer enn Ulvene som er på 7. plass. En svært viktig kamp for begge lagene altså! Det laget som vinner denne kampen, ligger godt an rett før første del av serien avsluttes. Det blir også et gjensyn med den gamle Halden-profilen Rasmus Carlsen, som for øvrig er Bergens toppscorer så langt i sesongen. To jevne lag med mye å spille for – dette blir spennende!   Vi kontakter assistenttrener Sigvald for å høre litt mer om Bergen og for en oppsummering av Vikingkampen.  

Nydelig med 2 nye poeng til Ulvene sist helg, Sigvald. Nå blir det kanskje litt verre – Bergen ser ut til å være godt gående og ligger poenget foran oss. Hva er Bergens styrke? Hva skal vi passe på?

  • Kort oppsummert fra kampen mot Viking TIF: Vi var ekstremt gode og disiplinerte fra start og drepte kampen på mange måter i første omgang med en trygg 17-10 ledelse. Det var viktig for oss at Viking ikke skulle føle at de kunne være med i kampen fra start, og heller ikke i begynnelsen av andre. Det klarte vi bra. Synes vi så solide ut i store deler av kampen i begge ender og mange fikk spille og dermed får verdifulle minutter på banen. Seieren gav et oss et godt utgangspunkt inn mot de siste to kampene (Bergen og Sandnes) før vi er halvveis i sesongen. De kommende serierunder før jul er viktig på flere måter, i og med at tabellen begynner å sette seg litt. Mye på spill for mange lag i innspurten inn mot jul og deretter mesterskapspausen i januar. En ev. seier mot Bergen borte gir oss trygghet og avstand nedover, og mot et lag som også er tippet blant 6-9 på tabellen er dette en nabo på tabellen, og et lag vi må sloss med for å komme til sluttspill. Bergen har gjort en god sesong i sitt comeback i eliteserien. Laget var en rask tur nede i 1.divisjon forrige sesong, men fulgte opp ekspertenes tips om snarlig retur til Rema 1000 ligaen. Bergen er et meget godt lag, eneste svakheten er nok bredden i stallen hvis man ser de opp mot Elverum, Kolstad og Arendal. Derimot er kvaliteten i troppen såpass god at de absolutt kan overraske mange og klarte opp i tabellen når vi teller opp poengene til slutt. De har også veldig god kontinuitet på spillersiden i tillegg hentet inn gode spillere i Dahl Reitan fra Kolstad, Daling fra Charlottenlund og Hamre Johannessen fra Ryger. Også på benken har det blitt utskiftninger med at Fredrik Tønne har tatt over styringen etter Vida.

Nøkkelen vår i denne kampen er å være gode nok med ballen fremover i det offensive spillet. Vi må unngå å gå i «fellene» som bergenserne setter opp for oss. Vi må verne om ballen når vi har den, velge de riktige situasjonene offensivt og sørge for at vi vinner overtallsspillet vårt hver gang. Det å gjøre enkle tekniske feil, skyte Vårdal eller Fylling gode vil straffe seg med den løpskapasitet som bergenslaget besitter. Klarer vi å stå mest mulig 6:6 i vårt etablerte forsvar tror jeg at vi kan skape trøbbel og gjøre dem usikre, noe som var oppskriften i kampene mot BSK og Viking TIF. Hovedoppgaven i vårt etablerte forsvar blir å ha en god nok plan slik at backrekka med Daling/Brenne på høyre back sammen med eks HTH Rasmus Carlsen, Neves og Salte ikke får styrt opp angrepet godt nok. Klarer vi å bryte rytme i grunnspillet deres vil det bli en klar fordel som vi må utnytte til at det er vi som får de «lette» kontramålene. Vi skal reise over fjellet og virkelig sloss for poengene i en ny «cupfinale». Vi har trua!