Halden Topphåndball – Viking 31-25 (17-10) – Halden

Halden Topphåndball – Viking 31-25 (17-10)

Kontrollert og solid seier for Ulvene i Tistedalshallen.

Viking var et nummer for små for Halden i kveld. Selv om Ulvene slet med uttellingen de første 20 minuttene og bare hadde fått 9 baller forbi Viking-målvakten, hadde de god kontroll. Særlig to spillere var toneangivende i denne delen av kampen. Neupart med godt over 40 i redningsprosent og Benjamin som hadde scoret 4 av de 9 måla.

Ellers var innledningen litt rotete, litt ubestemt og litt mye bom samt tekniske feil. De siste 10 minuttene av omgangen fikk Halden bedre fart på seg i angrep og viste at det var god klasseforskjell på lagene. Thomas gjorde et godt innhopp siste halvdelen av omgangen med 3 scoringer, godt forsvarsspill og et par fine assist. Kantene Mounir og Sander scoret 5 mål til sammen og var hissige på kontra. Det ga tre kontringsmål. Forsvaret satt bra hele omgangen og Viking fikk kun 8 spillemål før pause. Ulvene var sjefer og dro ifra inn mot pause til en solid 17-10 ledelse. 8 skuddbom og 5 tekniske feil trakk ned en ellers bra omgang.

Etter pause startet Viking som et helt annet lag. De gikk mer rett på mål og vant flere dueller. Etter 4 minutter var Haldens 7-målsledelse skrumpet inn til 4 mål, før Ulvene våknet. Etter 10 minutter var 7-målsledelsen gjenopprettet og Halden kjørte på videre og ledet på det meste med 9 mål (29-20) etter 20 minutter. Så falt konsentrasjonen, det ble mange bytter og en rotete avslutning og Viking vant de siste 10 minuttene 5-2.   Dette var en kamp Halden burde og skulle vinne og det fiksa de fint. Litt lav intensitet i angrep første del av kampen og litt slapt i forsvar i perioder i 2 omgang, der Viking fikk enkle mål på gjennombrudd. Neupart som hadde 41 % redninger i første omgang fikk langt mindre hjelp i andre omgang, men endte likevel på sterke 35 i redningsprosent. Det gjorde at Viking vant siste omgang.

Benjamin Holm spilte sin beste kamp i Halden Topphåndball-trøya med knallgodt forsvarsspill og 11 spillemål. Mikkel og Thomas scoret 3 mål hver og hadde drøssevis av assist, noe bl.a. Jonas på strek nøt godt av. Han scoret 4 mål. Kontringspillet forsvant etter pause og det samme gjorde oppspill til kantene. Litt mange brente 100 %-sjanser og 10 tekniske feil hadde straffet seg mot en bedre motstander. Flere ting å rette på til neste kamp, altså, men alt i alt var det full kontroll og Ulvene hadde hatt mer å gå på hvis det skulle vært nødvendig. Det var det ikke…    Full kontroll og 2 poeng – vel blåst!!   Mål: Benjamin 11/16, Jonas 4/6, Thomas 3/3, Mounir 3/4, Mikkel 3/5, Sander 2/2, Linus 2/3, Jørgen 2/7, Isak ½ Redninger: Neupart 12/34 = 35 %, Eskil 2/5 = 40 %   Topp tre:

1. Benjamin
  2. Neupart
  3. Jonas og Thomas

Gratulerer med nok en 2-poenger, Jan Thomas! Ingen superkamp, men det holdt i massevis. Noe eller noen du vil trekke fram som var avgjørende i dag? Takk👊 – ingen superkamp, men jeg syns det var veldig solid. Vi kunne brått vunnet med 10 mål i dag hadde vi hatt full skjerp hele veien inn. Vi står veldig godt bakover i dag igjen, så det jeg mener med solid. Vi får kontringer, men trøbler det til med litt feilpasninger og bom på 100% sjanser. Føler vi har full kontroll på kampen og det var en deilig seier💪 Veldig gledelig å se Benjamin i dag, han var meget god i dag🧡🖤

Flott kamp av deg i dag med 35 i redningsprosent, Neupart! Hvordan var samarbeidet med forsvaret i hhv. første og andre omgang? Virket som du fikk litt mindre hjelp i 2. omgang?

• Tusen takk – Jeg synes vi er veldig gode i 1. omgang og viser hvor vanskelig det kan være å komme gjennom – kanskje vi sliter litt i 2. omgang når kampen er vunnet og konsentrasjonen faller litt. Men jeg synes vi viser mentaliteten som skal til for å vinne en kamp som denne – så jeg er veldig fornøyd med de 2 poeng.

Hei Benjamin, og gratulerer med seier og banens beste!! Hva er du mest fornøyd med i dag både på egne vegne og lagets vegne?

• Mange takk, det var en bra match. Vi gik ind til matchen med tanke på at alle kan slå alle i denne liga, og det lag som ville det mest ville også vinde. Jeg synes hurtigt vi viser at vi ville det mest. De første 15 minutter af matchen var lidt rodet. Vi kunne have været foran 7/8-2 hvis vi ikke havde lavet de personlige fejl. Men vi holder os til gameplan, og vi er i stand til at eksekvere de ting vi har trænet på. På lagets vegne er det to gode point at få, og at det vi træner begynder at blive tydligere i matchene vores. På egen vegne var det rart endelig at kunne bidrage med mål, og spille op til det niveau jeg har for mig selv. Jeg synes jeg trener godt, men har ikke kunne omsætte det i vores kampe. Det var heldigvis anderledes i dag, og håber på at det kan fortsætte.