Halden Topphåndball – Viking TIF – Halden

Halden Topphåndball – Viking TIF

Søndag 19. november kl. 17:00 – Tistedalshallen

Viktig kamp for Ulvene i Tistedalshallen til søndag: Da kommer Viking fra Bergen på besøk og de er i beita for poeng. De rykket opp i eliteserien i år etter at de vant 1. divisjon forrige sesong og står bokført med kun 3 poeng på 10 kamper etter uavgjort mot Fjellhammer og seier mot Arendal (!). Etter en skikkelig opptur med seier over Bækkelaget på bortebane sist søndag, må vel Ulvene finne seg i å være favoritter. MEN – det må ikke prege når kampen blåses i gang – ingen høye skuldre av den grunn! Her må de ut og styre og være sjefer i egen lekegrind.   Vi sjekker hva assistenttrener Sigvald har på hjertet før kampen: Moro med 2 poeng mot BSK i helga, Sigvald! Fremdeles litt rotete og ustabilt, men klart det beste laget syns jeg. Nå kommer en kamp der vi er favoritter på hjemmebane. Hvordan er dette Viking-laget? Hva skal vi passe på?

• Veldig, veldig godt med 2poeng mot Bækkelaget. Ingen pen kamp, mye rot og rør fra begge lag. Vi bruker litt tid på å komme i gang synes jeg, men utover og på slutten av første omgang synes jeg vi er stabile. Greit i gang i andre omgang, hvor vi ved flere anledninger er foran med både et og tre mål frem til det gjenstår 10 minutter igjen av kampen.Da snur BSK kampen fullstendig med å gå fra 21-24 til å lede 26-24 før vi klarer å snu kampen tilbake i vårt favør. Seier og 30 scoringer var godt å ta med seg inn i ny treningsuke inn mot en ny viktig kamp på søndag. Kampen mot kommende motstander blir viktig, bergenslaget har fått en tøff start på sesongen med 3 poeng på de ti første kampene. Poengene er hentet i en seier hjemme mot Arendal på 36-33, mens laget spilte 25-25 borte mot Fjellhammer. Utover dette har laget tapt for Elverum, KRS, Runar, Kolstad, Bergen, BSK, Nærbø og Haslum. For vår del handler det om å stabilisere spillet enda mer, forsvarsmessig har vi levert bra og er en av lagene som slipper inn færrest mål. Så game planen blir å komme opp på samme nivået i forsvarsspillet som vi gjorde sist i perioden. Her vil det kreves massevis av tøffhet og mye fysikk fra vår side. Et av hovedfokusene i kampen blir å stoppe duellstyrken til Viking. Klarer vi å holde nivået der vi ønsker bakover vil det gi oss mange muligheter i kontrasspillet. Disse må vi ta vare på, noe jeg synes kommer mer og mer frem i de siste kampene. Fremover skal vi gjenskape den samme tryggheten og tålmodigheten som vi kan ha når vi er i flytsonen. Vi må være veldig tydelige på hvordan vi ønsker å avslutte angrepene våre best mulig. Vi skal være klare!

Håndball er best i hall. Vi sees i dærn!