Halden Topphåndball – Elverum – Halden

Halden Topphåndball – Elverum

Søndag 29. oktober kl. 18:00 – Tistedalshallen  

Til søndag bør det bli folksomt i Tistedalshallen. Da kommer nemlig Elverum på besøk. Det er et lag Ulvene har spilte mange gode kamper mot, selv om poengfangsten for Haldens del har vært beskjeden. Elverum er i den tet-trioen som har skilt seg litt ut i toppen av tabellen allerede og er på tredje plass etter Drammen og Kolstad. Børge Lunds mannskap har kun tapt mot Arendal og Kolstad – ellers har de full pott. 2-poenger’n holdt på å ryke mot Kristiansand i forrige serierunde, men de berget en ett-målseier på hjemmebane i Terningen Arena. Ulvene, på sin side, har ennå ikke stabilisert spillet sitt skikkelig. Forsvaret satt svært bra mot Fjellhammer sist, men uttellingen i angrep var ikke bra nok. Nå har de muligheten til å vise at de også behersker den delen av spillet i en forhåpentligvis fullsatt hjemmearena.   Kom deg opp av sofaen og bli med på kamp – det er skikkelig engasjerende og moro!!   Vi hører med assistenttrener Sigvald: – Det var ikke så altfor mye å rope hurra for offensivt mot Fjellhammer, Sigvald, og vi har foreløpig satt oss sjøl i en utfordrende situasjon rent tabellmessig. Hva tenker du om forrige kamp og kampen som kommer?

  • Vanskelig å rope hurra når man taper kamper, men det er også viktig å se helheten og finne de positive tingene. Skal man se sort- hvit på det, er det enkelt å si at det er for dårlig fordi man taper. Det «sorte» er jo at det kladder for mye i angrep, lite flyt og rytme i det vi foretar oss. Noen melder seg litt av, mens andre tar for stor plass/rolle. Det er en dårlig kombo og vi må løse floken raskt gjennom video og den daglige treningen. I Fjellhammer-kampen har vi vel 27 skuddbom, det er for mange. Og det er uttellingen som blir kampavgjørende for vår del. For mange av de store mulighetene blir redder av Fjellhammers beste den dagen. Snur man litt på det, og ser «hvitt» på det, produserer vi en del gode muligheter selv om angrepet er som beskrevet. Det må vi ta med oss videre! Dessverre synes jeg at for mange ikke berømmer laget og de prestasjonene som blir gjort i forsvaret om dagen. Samarbeidet mellom forsvar og målvakt har virkelig tatt seg opp. Målvaktsprosenten mot Fjellhammer skal jo holde til å vinne kamper, det ser man mot KRS når vi er litt bedre fremover. Målet om å komme til sluttspill lever jo for alle lag, vi er kun spilt 8 av 26 kamper. Men så klart vi skulle ønsket oss noen poeng til på konto for å ha heng på lagene foran oss + holde lagene bak oss på mer avstand. Men resultatene nå i Rema 1000-ligaen svinger mye. Elverum er alltid spesielt, den klubben som de siste 10 årene har satt Norge på håndballkartet i Europa skaper alltid mye interesse og omtale. Deres innledning har også svingt og de har 12 poeng på 8 kamper etter tap for Arendal og Kolstad borte. De har også rukket å spille to kamper i Europa League til nå hvor de viste klasse med å banke Lovcen hjemme 37-25, mens de tapte overraskende borte mot Kadetten 32-30 i går hvor de selv mener at de hadde årsverste de første 40min, for deretter å spille opp mot sitt potensiale i siste halvdelen av kampen, men det holdt dessverre ikke. I våre oppgjør de siste årene har det vært jevne kamper, og alle husker oppgjøret i bunkersen sist sesong hvor vi fortjent vant 30-23. Er jo lov til å håpe på reprise… Jobben som JT og gutta legger ned er mer enn godt nok og vi skal bare fortsette å tro på at det vi gjør er riktig. Heldigvis har vi flere spillere med god rutine som står godt i denne situasjonen. Løsner det for oss i kontra og i det etablerte angrepsspillet kan vi bli veldig vanskelige å håndtere for mange lag.

Vi gleder oss til søndag! Ryktene sier at mange billetter er kjøpt allerede. Sørg for å sikre deg best mulig plass gjennom å kjøpe billett i appen. Håndball er best i hall og vi håper ulvtras er klare for å matche Taigan på tribunen. God kamp!