Fjellhammer – Halden Topphåndball – Halden

Fjellhammer – Halden Topphåndball

22 -18 (10-7)

Ulvene møtte veggen mot Fjellhammer
Den veggen het forøvrig Vegard Bakken Øien og var hjemmelagets keeper. Han reddet 54 % av Halden skuddene og ble dagens helt i Fjellhamar Arena. Stort dårligere var ikke Jonas Stenersen i Haldenmålet. Han reddet 47 % av skudda. Likevel ble det dessverre tap for Halden i en kamp som hadde vært gull å vinne.

Som resultatet viser så var det to lag som fikk god uttelling på forsvarsarbeidet sitt, men som slet i angrep. For Halden jobbet hele forsvaret godt og inspirert gjennom hele kampen og ga Jonas god hjelp i mål.  Det var kun det siste kvarteret som Ulvene ble litt passive mot storskytter Erik Köpp som fra distanse scoret 6 mål på stripe (mål nr. 16 til 21).

Ulvene kjørte raskt opp i angrep når de fikk ballkontroll og hadde god trøkk i ankomstspillet. Men de fikk likevel liten uttelling. Farten var litt for liten til å sette Fjellhammer ut av spill og Halden-gutta fant hverandre ikke i gode situasjoner. De gangene de kom seg fri i kontra, så tok altså keeperen skuddet. I etablert angrepsspill ble det jobbet godt, men for mye på tvers og uten skikkelig duellspill. Det gjør at motstanderen ofte er i balanse og da blir det lite rom for både strek og gjennomløpning. Jørgen, som er en god duellspiller, utfordret mer en mot en i 2. omgang og fikk straks hull på forsvaret.

Ellers var Ulvene litt ufarlige framover og stanget for det meste i et hardtarbeidende forsvar. Jan Thomas tok timeout på 19-15 og 5 minutter igjen av kampen for å teste ut 7 mot 6 i angrep. Det var kanskje litt sent, og det ble et stresset forsøk der lite fungerte.

Halden utfordret ikke Fjellhammer godt nok og overtallsspillet hadde ikke noe særlig fasong på seg. Dette var ingen god håndballkamp mellom to lag som sliter med å finne formen. Dessverre var det ikke Halden som dro det lengste strået i dag.

Keeperne våre var skikkelig gode. Jonas kom inn etter 13 minutter for en storspillende Neupart fordi dansken fikk skudd i hodet og måtte av banen. Forsvarsmessig var det lite å sette fingeren på, men Ulvene må i større grad melde seg på i angrep. Mikkel hadde noen lure skudd fra midtback, traff på straffe og ble Haldens toppscorer. Han bruker mye plass i angrep med løpinger på tvers og får ikke spilt opp strek og bakspillere i gode posisjoner så ofte som han ønsker. Da blir hele laget litt mindre farlig og enklere å håndtere for motstanderen. Jørgen hadde gode gjennombrudd, fine assist og en ok kamp. Våre fire kanter fikk kun 2 mål på 8 forsøk. Benjamin fikk løpt gjennom 3 mål, men ble plukket ned i favoritthjørnet sitt (opp til venstre). Thomas kom lite til skudd, men hadde flott finte, gjennombrudd og mål mot Fjellhammers høyre toer. Jonas og Kristian på strek fikk ikke så mye å jobbe med og hadde heller ikke mye rom å bli spilt opp i, men scoret på 3 av 4 skudd. 22 baklengsmål er jo bare en drøm, mens 18 scorede mål i eliteserien er jo rene marerittet. Sist gang var mot Drammen i fjor høst i Remmenhallen. Men da var Drammen virkelig gode. Det var ikke Fjellhammer i dag. Men de var mer enn gode nok! Dette betyr fortsatt terping på angrepsspill for Halden slik at ting er på stell til Elverum kommer til Tistedalen neste søndag. Mål: Mikkel 5/10, Jørgen 4/8, Benjamin 3/6, Jonas N 2/3, Kristian 1/1, Isak 1/2, Thomas 1/2, Sander 1/4. Redninger: Jonas 14 av 30 skudd = 47 % – Neupart 4 av 9 skudd = 44 % Topp tre:

  1. Jonas Stenersen
  2. Jørgen Jansrud
  3. Mikkel Madsen og Nicolai Neupart