Fjellhammer – Halden Topphåndball – Halden

Fjellhammer – Halden Topphåndball

Lørdag 21.oktober kl. 17:00 – Fjellhamar Arena

Ny og viktig 4-poengskamp for Ulvene til lørdag når de drar til Lørenskog for å måle krefter med Fjellhammer. Hjemmelaget, som hadde en meget god sesong i fjor der de kom på 7 plass, har denne sesongen 3 poeng i serien etter uavgjort mot Viking og seier mot Kristiansand. De var litt slow-starters i fjor også og Ulvene banka dem i en skikkelig god kamp på bortebane i fjor høst, mens Fjellhammer kjørte over Halden i selveste Remmenhallen i returoppgjøret i våres. Dette er to lag som vi kan forvente vil være i nærheten av hverandre på tabellen gjennom hele sesongen. Da er det dobbelt viktig å ta poeng i innbyrdes.
Ulvene fikk en fin opptur mot Kristiansand i forrige kamp og virker å ha fått tilbake energien og gløden etter et par litt rufsete kamper. At Benjamin var klar for kamp og fylte rollen i både forsvar og angrep var viktig i denne snuoperasjonen. Nå håper vi gutta kjenner at de er i flytsonen og kan ta godt for seg i kampene som kommer. Assistenttrener Sigvald har som vanlig noen betraktninger om kampen som var og kampen som kommer.

Hei Sigvald – Båten bar mot KRS og det var super viktig. Ikke så velspilt og stabilt som vi kunne håpet, men godt nok! Viktig på samme måte blir bortekampen mot Fjellhammer. En 4-poengskamp mot et lag det er vanskelig å riste av seg og sikre poengene mot. Hva tenker du om Fjellhammerkampen?

• Det var utrolig godt å vinne hjemme mot Kristiansand. Slitsom og litt tung første omgang hvor vi ikke er helt så nøyaktige som vi ønsker å være. Andre omgang synes jeg vi er veldig på riktig spor og bunnsolide i store deler av omgangen. Forsvaret med Neupart bakerst er i perioder sånn vi ønsker å ha det. Fysisk, dynamisk og gode på valg. Vi snur kampen når vi får 18-18 etter ca. 12 minutter i andre omgangen, derfra og ut er vi i føringen. Vi scorer flere mål enn gjennomsnittet og slipper inn færre, så det må vi være fornøyde med. Det at vi står godt bakover medfører at vi får noen muligheter til å løpe på motstanderen og det synes jeg vi klarer i større grad i denne kampen kontra de foregående. Hvis vi tar med oss dette og fortsetter utviklingen i det etablerte angrepsspillet, håper vi jo på 2 nye poeng i helgas kamp mot Fjellhammer. Fjellhammer borte har vist seg å være en vanskelig, men ikke umulig oppgave for oss. De har i likhet med oss hatt en «fryktet» hjemmebane i Lørenskoghallen som nå er byttet ut med Fjellhammer Arena, som er en utrolig fin hall! På spillerlogistikken har Lørenskoglaget byttet ut mer enn vanlig. Ut har Gjerdalen (Arendal), Syversen (Runar), Mitrovic (Dessau), Søgaard (Elverum), Brasen (KRS), Johannesen (lagt opp) og Moe (Drammen) gått. Mange sentrale aktører, som har gjort en god jobb på deres reise til å etablere seg i eliten, er altså borte. Inn har trenerduoen Hedin og Solberg hentet: Gran (Nordstrand), Hagen (ROS), Hedin (Lemvig), Solberg (ROS), Vignisson (Helsingborg), i tillegg har de hentet inn Hakaj som er kjent for sin tid i TTIF i jakten på eliteserien, mens de to siste sesongers høyre kant hos oss, Morten Linder, vendte hjem til moderklubben.
    Denne kampen har et likt utgangspunkt som vi hadde før KRS kampen. Vi møter en potensiell tabellnabo og et lag vi skal sloss med for å komme til sluttspillet. Vi må klare å komme opp i godt forsvarsmodus og løse deres duellspill og ev. 7:6 bra nok slik at vi får løpt på dem. Da har jeg tro på at vi tar med oss 2 poeng hjem til Halden.