Halden Topphåndball – Kristiansand 27-24 (13-14) – Halden

Halden Topphåndball – Kristiansand 27-24 (13-14)

Ulvene vant slitekamp i Tistedalshallen

Halden kom ikke godt ut av startblokkene mot KRS. Hjemmelaget ble liggende under 2-3 mål ganske umiddelbart og måtte jobbe hardt for å henge på gjestene. Etter drøyt 20 minutter fikk de kontakt på 10-10 og gikk opp i ledelsen for første gang etter 26 minutter på 12-11. Dårlig skyting gjorde at KRS kom opp på siden og forbi og ledet med ett mål til pause. Dette var en rotete omgang der Ulvene gjorde det litt for lett for gjestene. Den første delen av omgangen bommet Halden 5 ganger og hadde 5 tekniske feil. Midtforsvaret og venstresiden i forsvar slapp KRS for lett gjennom med langskudd, gjennombrudd og strekinnspill. Av bakspillerne var det kun Jørgen som scoret den første halvtimen. I tillegg scoret Mikkel 3 på straffe. Heldigvis fortsatte kantene Sander og Mounir det gode spillet vi har sett komme de siste kampene. De var hissige på kontra og trygge fra kant. De scoret 6 mål på 7 forsøk i første omgang og var sammen med Jørgen med 4 mål de eneste som fikk spillemål før pause. Det var altså stort behov for at flere meldte seg på framover i 2. omgang. Det samme gjaldt for så vidt i forsvar. KRS kom for enkelt til upressede skudd fra 9 meter: Det gjaldt både hoppskudd og underarmskudd. Litt passivt på støting og litt lite overdekking gjorde jobben til Neupart vanskelig. Likevel tok han de han skulle og mere til. Med 8 redninger og 35 i redningsprosent sørget han for å holde Halden inne i kampen.

Andre omgang startet omtrent som den første sluttet. Begge lag slet med uttellingen og fulgte hverandre tett. Først etter 14 minutter endret kampen noe karakter. Da fikk gjestene direkte rødt kort etter en grisetakling av Benjamin (som fikk en ny trøkk i ribbeina, med det gikk bra denne gangen). 2 minutter etterpå ble det nok et rødt kort på gjestene etter en albue i panna på Kristian, som måtte ut for å plastres. Det var litt kritisk fordi Jonas Neve måtte stå over denne kampen pga. blått kort forrige kamp. 18-årige Didrik Seteklev debuterte dermed i eliteserien som vikar på streken noen minutter.

Heldigvis, Kristian var ikke veldig skadet og kom seg på banen igjen og så ikke ut til å være nevneverdig plaget av en svær bandasje rundt hodet. Ulvene fikk initiativet i kampen selv om de fremdeles sløsa med sjansene og lot KRS holde så noenlunde følge. Nå fikk også Benjamin hull på keeperen og det var bra for inntil da hadde kun Jørgen scoret av bakspillerne. Halden lå 1-2 mål foran inntil dagens toppscorer Jørgen la på til 25-22. Likevel var det en usikker ledelse og KRS var på hugget.

Så fulgte et særdeles godt minutt for Ulvene. Gjestene fikk straffe og Neupart gir plass til Jonas i mål. Han redder skuddet mesterlig, men gir retur. Den redder han også som bare han kan når han er i det hjørnet. Da løftet taket i hallen seg! Kort tid etter redder Neupart en 100 % sjanse og endelig har Halden flyt og ro. Benjamin og Thomas kommer til med gode skudd og Ulvene går opp til 27-22 etter mål fra Kristian og Benjamin. Så skjedde det ikke så mye før de siste 90 sekundene. Ulvene lar seg stresse av mannsoppdekning over hele banen og roter bort ballen på tekniske feil og KRS pynter på resultatet med to kjappe mål.

Likevel – en velfortjent og utrolig viktig seier til ulveflokken. Den satt! Dette var en kamp der ikke alt satt som det skulle, men viljen og trøkket var med hele veien. 10 Skuddbom og 7 tekniske feil i første omgang er ikke tillitsvekkende og gjorde jobben vanskelig. Litt bedre skyting i 2. omgang og 3 tekniske feil gjorde at poengene havnet i Halden. Jørgen tok virkelig ansvar i angrep gjennom hele kampen og ble toppscorer med 9 mål.

Benjamin kom ikke til og ble plukket ned av forsvaret og lest av keeper de første 45 minuttene før han giret om og scoret 4 viktige mål mot slutten. Fint å få ham i gang. Dessuten spilte han godt defensivt og tettet igjen høyresiden i forsvar sammen med Sander i 2 omgang. Thomas fikk det ikke til å stemme i avslutningene før på slutten av kampen. Heldigvis stoppet han ikke å skyte da det buttet. Det ga 2 mål til slutt. Kristian harde trange forhold i angrep og var ikke så spillbar. Kantene var gode og på hugget selv om det ble et par-tre bom i andre omgang. Neupart stoppet på 16 redninger og var banens beste. Angrepsmessig er det mer å gå på med bedre uttelling. I tillegg spilles det ofte på små marginer som lett gir tekniske feil. I tillegg til rene pasningsfeil, som det var flere av. Det kommer nok av at rytmen ikke sitter skikkelig godt. Bakover var det til tider litt dårlig kommunikasjon om hvem som har hvem og linjespilleren fikk stadig romslig arbeidsvilkår på strek.

Likevel: Kun 24 baklengs er bra! Det som i tillegg var ekstra bra i dag var innsatsviljen, tempoet og kontringsviljen.   Mye bra å ta med seg fra Tistedalshallen i dag altså. Det viktigste var poengene og følelsen av å vinne en seriekamp på hjemmebane igjen. Mål: Jørgen 9/12, Sander 4/5, Mounir 4/7, Benjamin 4/7, Mikkel 3/6, Thomas 2/7, Kristian 1/2.
Redninger: Neupart 16/40 =40 %, Jonas 2/2 = 100 % Topp tre:

1. Neupart
  2. Jørgen
  3. Benjamin, Sander og Mounir

Puh! Det var godt med 2 poeng, Jan Thomas!! En litt rotete slitekamp, men vi dro det i land. Hvordan syns du de ulike fasene av spillet fungerte?

• Først og fremst utrolig deilig med 2 poeng Det var en slitekamp, hvor jeg syns gutta kjemper hele veien. Det er ingen velspilt kamp, syns fortsatt vi har mye urytme angrepsmessig. Vi mangler litt flyt og timing med hverandre men det var bedre enn mot Haslum. Forsvarsmessig syns jeg vi til tider er gode, og spesielt i andre omgang, vi slipper også inn bare 24 og sammen med målvaktene gir det grunnlaget for seieren. En slitekamp hvor vi drar seieren i land, og det smakte ekstremt godt