Halden Topphåndball – Kristiansand – Halden

Halden Topphåndball – Kristiansand

Søndag 15. oktober kl. 18:00 – Tistedalshallen

Ulvene får besøk av Kristiansand Topphåndball (KRS) til helga og det blir en meget viktig kamp. Halden har haltet litt de siste kampene og trenger å komme i siget igjen etter en god innledning på serien. KRS, med den gamle Halden-spilleren Victor Skillhammar som trener, ligger sist på tabellen med kun 2 poeng på 6 kamper. Dette er altså laget å slå for Ulvene. I fjorårets serie vant KRS komfortabelt hjemme, mens kampen i Remmenhallen endte uavgjort og KRS kom på 7 plass i serien – plassen foran Halden. Ulvene har sett ut til å ha vært litt ute av fokus og hatt litt for lav tenning i de siste kampene og har ikke kommet opp mot sitt beste. Til denne kampen må de være klare fra første sekund og vise autoritet og styrke. Det ligger til rette for hjemmepoeng denne helga!!
Om tre uker skal dessuten lagene møtes i NM-kvartfinalen i Aquarama i Kristiansand, så det å få til en god kamp i Tistedalshallen og få et mentalt overtak på KRS kan bli dobbelt viktig for Lauritsens menn.   Møt opp i Tistedalshallen og opplev topphåndball live – da er den best!!   Assistenttrener Sigvald har disse betraktninger om ståa:

  • Ustabiliteten vår fortsetter dessverre, kampbildet mot Haslum ble slik vi ikke ønsket. 4-6 etter 10.min som blir 6-12 til Haslum etter 20 min. Som igjen ble 18-9 til pause. Dårlige vurderinger som ble enkelt reddet eller at det ble fremprovosert tekniske feil fra oss, gjør at Haslum får gjøre det de er veldig gode på: Løpe på motstanderen. Med dette utgangspunktet var det en vanskelig 2. omgang som vi spiller til 11-11, men sluttresultatet blir 29-20. Dette er ikke godt nok og prestasjonen i den første omgangen må bedres uten tvil. Nå med «ny ball» og en god treningsuke straks tilbakelagt, håper vi å reise oss mot Kristiansand Topphåndball. Laget trenes av eks. HTH’er Victor Skillhammar. I utgangspunktet skulle han kun vært trener, men har allerede tatt frem skoene og entret banen for laget. KRS har hatt en trøblete inngang på sesongen med skader og marginer imot seg. Laget har fått poengmessig en vanskelig start med 2 poeng på de første 6 kampene. Seieren kom i andre serieomgang mot Bækkelaget 35-34. De andre kampene har endt følgende:

30-27 tap mot Fjellhammer 30-27 tap mot Bergen 35-25 tap mot Arendal 33-24 tap mot Kolstad 26-21 tap mot Runar. Kristiansand har hatt noen utskiftninger til denne sesongen. Bakerst på banen har Van Den Beucken og Mathias Risøy blitt erstattet med Brasen (Fjellhammer). Utover dette er Mittun reist til Danmark, mens Skillhammar blitt (spillende) hovedtrener. Inn på laget har Mikkelsen (Ryger), Elverøy (Lugi), Øygarden (Arendal og Vatnedal (AK28) Solide forsterkninger i en allerede god stall. Det er også verdt å merke seg at Preben Nord-Varhaug kom med på månedens lag for september i sin høyre back posisjon. Dette blir en veldig vanskelig og tøff kamp som har mye å si for begge lag. For vår del vil en seier på søndag gi oss en veldig god inngang mot de kommende kampene som er viktige inn mot jakten på sluttspillet. Samt at avstanden til KRS vil øke i antall poeng + vi vil få en god konkurrent på innbyrdes oppgjør mot et lag vi nok må nok sloss med for å komme til sluttspill. Duellspillet blir nøkkelen i matchen og vil gjelde i begge ender av banen. KRS er et velspillende lag og har ingen typiske «målscorere». Mye av inngangen blir likt som inn mot Haslum. Vi må ha god nok rytme og tålmodighet i angrepsspillet og utnytte de mulighetene vi får. Andelen scoringer på de «gode» mulighetene + uttelling i overtall må være i vår favør. Får vi til dette, er vi gode og viser stor bredde og potensiale i angrepsspillet. Får vi til dette tror jeg at vi kan håpe på nye poeng til ulvene på hjemmebane. Vi ønsker oss fullsatt hjemmehall som skaper godt liv på tribunen. Håper mange tar turen på søndag!