Haslum – Halden Topphåndball – 29-20 (18-9) – Halden

Haslum – Halden Topphåndball – 29-20 (18-9)

Ulvene gikk på et stortap mot Haslum!

Halden er ikke i flytsonen for tiden. Forsvarsspillet, som skal være styrken i laget, funker ikke, hverken individuelt i duellene eller som kollektiv. Ulvene har møtt gode lag hittil i serien, så det har vært litt vanskelig å vite hva de er gode for mot jevnbyrdige motstanderne. Kampen i dag, mot et midt på treet- og ungt lag som Haslum, ga beskjed om at Halden har langt igjen til et godt og stabilt forsvarsspill. De tapte dueller og framstod ikke som et kollektiv som jobber sammen og for hverandre. Haslum fikk lett spillerom og scoret 18 mål i første omgang. Og det selv om Neupart vartet opp med hele 10 redninger.
Ulvene på sin side virket litt paralyserte i angrep og Haslums 5:1 spill gjorde at Halden kom helt ut av det.

Det ble mange pressa skudd som Haslums suverene keeper Nikolai Wiig leste godt og reddet. I tillegg reddet han mange 100 % sjanser også. Wiig hadde 54 i redningsprosent i kampen og hans makker i mål, Lindell hadde 40 %.

Halden var altså slett ikke påskrudd når de skjøt. Haslum gikk fra 8-6 ledelse etter 15 minutter til 15-6 ledelse etter 24 minutter. Ulvene scoret ikke på 10 minutter, mens det rant inn bakover både på kontra og etablert spill. Da var selvsagt kampen over og mønsteret var det samme i 2 omgang der Haslum leda med 12 mål etter 20 minutter.

Hjemmelaget lot de yngste spille resten av kampen og Halden tok litt innpå slik at det det et 9 måls-tap. Dette var en helsvart dag for Ulvene der lite fungerte. Det var vanskelig å se hva slags plan de hadde i angrep og de kom sjelden til gode sjanser. Det ble mye stang ut på nærskuddene og Haslum fikk tak i de fleste returer både fra egen keeper og fra Neupart. Ulvenes 16 bomskudd i første og 14 i andre omgang viser at skudd-skjerping må til, hvis de skal komme i flyten igjen og hente flere poeng framover.

Hjemmelaget, derimot, hadde eventyrlig flyt og medvind gjennom hele kampen. De lykkes med alt. Mikkel hadde bra uttelling og ble toppscorer. Jørgen var litt tilbake til Runarkampen mht. uttelling og tekniske feil. Benjamin er fremdeles rusten og kanskje litt hemmet av ribbensbruddet. Thomas fant ikke avstanden til forsvaret og scoret først etter 54 minutter av kampen. Kristian og Jonas scoret på 5 av 8. Mounir var på plass på kontra og returer og hadde en bra kamp. Jonas N fikk direkte rødt kort for en hånd i ansiktet på en Haslumspiller og fikk (litt for strengt) idømt et blått kort for forseelsen. Det betyr vel at han må stå over neste kamp. Det understreker bare den særdeles kraftige motvind som Ulvene hadde fra start til mål i dag.

I dag så vi litt den samme lave intensiteten og tenninga som vi har sett tidligere i uke mot Runar og Follo. Det er på tide å finne fram Udda og komme seg opp i ringene. Mål: Mikkel 5/7, Kristian 3/5, Mounir 3/7, Jonas 2/3, Thomas 2/5, Jørgen 2/7, Linus 1/2, Isak 1/4, Benjamin 1/7 Redninger: Neupart 12 av 41 = 29 %-, Jonas 1/3 = 33 % Topp tre:

1. Mikkel
  2. Neupart
  3. Mounir og Kristian

Hei Jan Thomas! Dette var vel av det svarteste dagene til Ulvene på en lang stund. Utklasset av Haslum….Hva er årsaken til at vi ikke finner ut av verken forsvar eller angrep for tiden? Er det tenninga? Er kampplanen klar?

• Ja, dette var en mørk dag på jobb. Vanskelig å vite hvorfor vi svinger så veldig, men i dag føler jeg vi ikke kommer opp i intensitet og ikke er der vi skal være. Vi sliter med å få noe som helst rytme i angrep og i forsvar står vi ikke imot, og mangler krigermentalitet. Vi visste hva Haslum kom med, men i dag er vi ikke på jobb og det er svært skuffende. Hva det kommer av, må vi prøve å finne ut av, så må vi gjøre alt for at vi ikke skal oppleve en så svak forestilling igjen