Cupthriller i Tistedalshallen – avgjort i siste sekund   – Halden

Cupthriller i Tistedalshallen – avgjort i siste sekund  

487 tilskuere bet negler, da Munir Chehri sendte Halden Topphåndball til kvartfinale i Norgesmesterskapet.

Før årets sesong fortalte Jan Thomas Lauritzen at det hadde vært gøy å nå semifinalen i Norgesmesterskapet. Skulle det gå i oppfyllelse, måtte Follo slås og Halden Topphåndball måtte ta sin første hjemmeseier for sesongen.

En humpete førsteomgang

I kampens første snaue kvarter var lagene jevne, men i det trettende spilleminuttet fikk Halden en utvisning. Dette gjør at Follo kommer opp i en 4-7 ledelse, og får med det kampen inn på sitt spor. Da begynner også forsvaret til bortelaget å sitte, som gjør at Ulvene kommer enda lenger bak.

Follo bruker veldig ofte en spiller ekstra i angrep, og tar altså ut keeperen for å skape overtall. Lauritzen synes derimot at Ulvene forsvarer seg godt mot dette i den første omgangen.

– Vi kommer på hæla, og det flyter ikke fremover. Heldigvis klarer vi å mobilisere i andre del av omgangen, som gjør at vi til slutt går til pause med 12-13, forklarer Lauritzen.

Momentet snur altså mot slutten av omgangen, og forsvaret sitter igjen for Ulvene. Da signalet for pause går, får Halden et straffekast på stillingen 12-13 til Follo. Mikkel Madsen får dermed muligheten til å sende lagene i garderoben med like mange mål, men setter ikke straffen.

– Helt avgjørende

Andre omgang starter med tre scoringer til Ulvene, uten at Follo svarer. Med det sto det plutselig 15-13 i Ulvenes favør. Det lille pusterommet forsvinner derimot, og lagene følger  hverandre tett resten av kampen. Som et mottrekk mot Follos syv mot seks taktikk velger Halden å kontre. Generelt brukes det adskillig mindre tid per angrep.

– Vi prøvde å utfordre det at de valgte å ta ut målvakten, og det lyktes vi med i den andre omgangen, forklarer Lauritzen. 

I det 16. spilleminutt går Follo opp i en tomålsledelse, og dermed benytter Jan Thomas seg av sin andre time-out. Da kommer målvakt Jonas Stenersen på, og skal vise seg å bli en nøkkelspiller.

– Jeg synes han hadde et positivt innhopp i førsteomgang. Derfor ville jeg se om Neupart traff i andre omgang. Om det ikke ble tilfellet, skulle Jonas få sjansen. Han ender opp med å bli helt avgjørende i dag, og gjør veldig mange kvalifiserte redninger, sier Lauritzen etter kampslutt.

Spilleren selv blir belønnet med banens beste etter kampslutt, og beskriver sin kamp slik:  

– Jeg kommer inn, og starter med et par redninger. Da begynner ballen å rulle egentlig, og jeg får med meg publikum og resten av laget. Dette var deilig.

Øyeblikket

Stillingen er 26-26 og det gjenstår i underkant av et minutt av kampen. Stenersen gjør en veldig viktig redning, før Follo velger å benytte seg av deres første time-out for kampen. I det påfølgende angrepet burde Halden Topphåndball sette ballen i nota, men lyktes ikke.

Follo tar en ny time-out, og har dermed sjansen til å vinne i kampens siste angrep. Derfor velger de å benytte seg av 7 mot 6 trekket, for å sikre seg seier. Men så skjer det en offensiv feil, og ballen havner plutselig i hendene til Munir Chehri. Han sender av gårde et langskudd så fort ballen treffer hendene hans, og setter med det inn det avgjørende målet. Kampen endte altså 27-26 til Halden Topphåndball.

– Jeg tenker kun skyt, og ser ikke en gang mot mål. Det går nærmest på instinkt, da jeg er fullt klar over at de spiller syv mot seks. Da er det egentlig bare å kaste ballen mot mål, også er jeg heldig med at den faktisk går inn, forteller en ydmyk matchvinner.

Med det var kvartfinale i cupen og første hjemmeseier i Tistedalshallen et faktum for Ulvene.

– Det var veldig deilig å få den første seieren i Tistedalshallen på en sånn måte, avslutter Lauritzen.

Topp 3: Jonas Stenersen, Mounir Cheri, Jørgen Jansrud