Halden Topphåndball – Runar 22-31 (13-15) – Halden

Halden Topphåndball – Runar 22-31 (13-15)

Ulvene fikk skikkelig bank av Runar i Tistedalshallen.

Etter en flott kamp sist helg med seier borte mot Nærbø var 387 tilskuere klare for mer håndballmoro i egen hall. Det måtte de se langt etter i kveld. Det var tydelig fra start at det var Runar som var klare for denne kampen. De leda fra start til mål og Ulvene var ikke tilstrekkelig til stede.  Etter 10 minutter hadde Halden levert 4 tekniske feil og 4 bomskudd. Det bar ikke bud om at laget var helt i vater. Heldigvis hadde Neupart en god første omgang med 35 i redningsprosent. Det gjorde at Halden hang noenlunde med til pause. Ulvene lakk i forsvar, særlig på høyre side og i midten. Det hjalp da Kristian byttet side og kom som høyre 2’er i forsvar. Mikkel styrte det meste i angrep og fikk til det meste han prøvde på med skudd og assists, men Runar gled ifra.

Etter 22 minutter tok Jan Thomas timeout for å samle troppene. Det hjalp kortvarig og Halden gikk helt opp i ryggen på gjestene et par minutter senere før det endte med et ok pauseresultat på 13-15 til Runar. Mounir og Sander hadde 100 % uttelling i omgangen med til sammen 5 mål. Bakspillerne var ganske stasjonære og utfordret ikke Runarforsvaret veldig mye. Det betød at gjestene fikk stått ganske flatt og samlet rundt egen 6-meter og at strekene våre dermed fikk lite å jobbe med. Thomas kom ikke til skudd slik han har gjort de siste kampene og Jørgen fikk ikke hull på keeper slik vi er vant til å se. Likevel var Ulvene med og kampen var åpen.

2. omgang begynt elendig for Halden som falt helt sammen. Runars keeper tok skudda som kom og bakover tapte Ulvene duellene. Runar gikk opp i en 8 måls ledelse etter 10 minutter og hadde full kontroll over hele banen. Ulvene tok timeout, men det var for sent. 5 minutter senere ledet gjestene med 10 mål. Da hadde Halden scoret kun 2 mål på 15 minutter og Jan Thomas la om til 7:6 i angrep. Det hjalp! De neste 4 minuttene vant Halden 4-0 og det virket som om de fikk ny energi. De kom lettere gjennom Runarforsvaret og fikk overtaket på keeperne en stakket stund. Halden lå 5 mål bak etter 22 minutter før de falt sammen igjen og Runar kunne enkelt innkassere en velfortjent 9 måls-seier.   Dette var rett og slett en dårlig dag på jobb for Ulvene.

Runars bakspillere, men Knutsen og Furu i spissen utfordret Halden på dueller hele tiden og vant de fleste. Halden ble hengende etter og kom for sent i taklingene. Knutsen og Furu gikk da enten gjennom selv eller kjørte enkle overganger med oppspill til høyre bakspiller Bø. De tre bakspillerne scoret 20 av målene. Tap i duellene førte også til at Runars strekspillere fikk god plass. Dette lignet litt på Drammenkampen der duellene ble tapt og Ulvene fikk strekk i laget. Kristian var den av Ulvene som vant de fleste duellene og spilte en meget god forsvarskamp. Framover spilte Halden veldig forutsigbart og ballen gikk mye på tvers. Det var lite overganger og plassbytter og bakspillerne var ganske stasjonære. En skytter som Thomas ble f.eks. sjelden spilt opp i gode situasjoner i god fart og nesa mot mål. Halden fikk dermed ikke bevegelse på Runars forsvar og når de ikke gikk inn og vant duellene heller, så ble det med 9 scorede mål i andre omgang.

Runar spilte nok en sterk kamp etter sjokkseieren over Kolstad forrige serierunde og selv om Rivesjø tro over og spilte kun forsvar de siste 47 minuttene så har de fremdeles mange gode spillere. Selv med Rambo og Myklebust på skadelista. Det laget vil ta mange poeng framover. Ulvene virket ikke å ha rett tenning og rette trua i dag. 17 bom og 10 tekniske feil ble for mye. De ble litt for små og skulle nok gjerne ha hatt de to rutinerte spillerne Holm og Henriksen for å kunne rullert mer og ha flere alternativer når spillet ikke funker. MEN; Ingen grunn til å henge med hodet. Vi tapte for et bedre lag – det gjorde Kolstad sist også. Ny ball!! Mål: Thomas 5/7, Mikkel 5/9, Sander 4/5, Mounir 3/3, Kristian 2/2, Tobias 1/1, Linus 1/4, Jørgen 1/8. Redninger: Neupart 11/36, Jonas 3/9

Topp tre:

1. Mikkel
  2. Kristian og Thomas
  3. Sander og Mounir

Hei JT – dette var ikke så bra😞. Her fikk vi bank av Runar over hele banen. Hvordan vil du beskrive kampen? Hva gjorde at vi falt sammen?

• Nei dette var ingen god kamp. Syns vi henger godt med i første omgang, vi er vel bak med 2 mål og sitter med en følelse at vi kan stå enda bedre i forsvar enn det vi har gjort. Så har vi en periode i andre omgang hvor vi spiller meget dårlig. Vi står ikke imot bakover og spesielt kombinasjonen Furu/Knudsen på Runar maler oss litt i stykker. Vi misser i duellspillet og får ikke den nødvendige høyden å demme opp skuddene deres. Samtidig har vi en dårlig periode fremover på banen også, hvor vi bommer på langskudd og noen opplagte 100% sjanser. Vi er plutselig 8-9 mål bak og resten av kampen blir vi jagende, men kommer ikke nevneverdig nærmere. Vi må nullstille og heve oss til neste kamp som er mot Follo i NM til onsdag.