Nærbø – Halden Topphåndball 29 – 30 (16-15) – Halden

Nærbø – Halden Topphåndball 29 – 30 (16-15)

Ulvene vant thriller i Nærbø i sluttsekundene

Det ville vært galt å hevde at Halden var favoritter mot Nærbø på bortebane i dagens kamp. Hjemmelaget er tippet blant topplagene i serien og er gode på hjemmebane. Ulvene møtte skaderedusert med 12 spillere. Det kunne altså blitt stygt…

Men for en kamp og for et lag! Lagene fulgte hverandre i 60 minutter og ledelsen var aldri mer enn 2 mål til noen av lagene, som byttet på å lede.

Det var kun de første 10-12 minuttene at Ulvene haltet blitte litt. Da ble det 4 tekniske feil og hjemmelaget fikk derfor enkelt tak i ballen flere ganger. Det klarte de imidlertid ikke å utnytte. Dels fordi Halden sto godt i forsvar og dels fordi vi hadde den beste keeperen. Etter 12 minutter gikk Ulvene opp i ledelse og holdt den til det var 5 minutter igjen av omgangen. Nærbø tok da over og gikk opp i en 2-måls ledelse, men Halden reduserte og var kun ett mål bak til pause. Dette var en skikkelig god første omgang av Halden. I angrep var de utrolig disiplinerte, kjørte avtaler og var nøye i avslutningene. 15 mål på 23 skudd er bra! Thomas, Jørgen og Mikkel scoret 11 av målene og brukte kun 14 forsøk på det. Kloke vurderinger og skikkelig skjerping altså, selv om Nærbø kjørte offensivt i forsvar for å stresse Ulvene. Haldenforsvaret var stort sett helt patent og jobbet knallhardt og godt, men hadde noen korte perioder der Nærbø kom litt for enkelt til. Dermed fikk hjemmelaget heng på Ulvene selv om det var Halden som hadde initiativet. Neupart var solid med 30 i redningsprosent.

Alt i alt en svært god omgang og spørsmålet var om Ulvene skulle orke, med få spillere, å stå imot et godt hjemmelag i ytterligere 30 minutter. Det gjorde de!Nærbø ledet det første kvarteret før Ulvene snek seg forbi i målprotokollen. Så ble det plutselig måltørke for Halden i 8 minutter og hjemmelaget rykket fra med et par mål før Ulvene fikk summet seg og fikk kontakt. Etter 27 minutter reddet Neupart et skudd og sendte langpasning til Mounir som hadde tjuvstarta på kontra. Ulvene gikk opp i ledelse 28-27 og var i førersetet. Nærbø kom selvsagt tilbake og utlignet til 29-29 med 50 sekunder igjen av kampen. Jan Thomas tok timeout 20 sekunder senere og 4 sekunder før slutt scoret Mikkel via keeperen. Hjemmelaget fikk èn sjanse til og fikk satt opp et godt skuddlege, men Neupart plukket den oppe i krysset til ellevill jubel fra haldengjengen. Dermed ble det to viktige og litt overraskende poeng med hjem til Halden.

Ulvene var om mulig enda mer skjerpa i 2 omgang og bommet kun to ganger på skuddene. De måtte tåle 5 tekniske feil og det var i hovedsak pga. litt for vanskelige innspill til strek. Strekene fikk forøvrig mye å jobbe med i 2. omgang. De scoret 0 mål i første og 5 mål i andre omgang. Det var viktig å få dem involvert og de leverte. Mikkel ble den store spilleren med 9 mål og flust med gode assists. Ellers var «som vanlig» Thomas i scoringhumør på en vanskelig høyreback. Mounir var på alerten på returer og på kontra og scoret 5. Jørgen var sikkerheten selv i første omgang med 4 mål, men kom ikke til skudd i 2 omgang. Jonas og Kristian på strek hadde gode mottak og skudd etter pause og Sander kontret inn sitt ene mål i andre omgang. Dette var en aldeles strålende kamp av Ulvene som gir håp og selvtillit for kommende kamper.En skikkelig en lagseier med god moral og klokskap fra spillere og ledere. Moro!! Mål: Mikkel 9, Thomas 6, Mounir 5, Jørgen 4, Jonas 3, Kristian 2, Sander 1Redninger: Neupart 13 på 42 skudd = 31 %

Topp tre:

1. Mikkel
  2. Thomas og Neupart
  3. Jørgen, Jonas og Mounir

Strålende Jonas!! En skikkelig lagseier – hva var det aller beste i dag (bortsett fra seieren)?

• Det må være den moralen vi viste. Vi spiller med få spillere mot et bra lag, især hjemme. Vi holder os inne i kampen hele veien og kjemper alt vi kan. Det var ikke altid pænt, men det trenger det jo heller ikke være

Grattis Thomas. Sterk seier på bortebane, men det så ut til at dere hadde OK kontroll. Hva funka best i forhold til kampplanen?

• Tusen takk! Veldig fornøyd med seier i dag. Synes tidvis det etablerte forsvaret vårt er veldig bra, vi får styrt en del skudd og vinner dueller. Vi klarer også å holde oss rolige i angrep når de står høyt og lar oss ikke stresse for mye

For en superkamp Nicolai! 2 poeng og avgjørende redning i siste sekund! Hvordan opplevde du kampen og samarbeidet med forsvaret?

• Ja takk!!!! Viktig seier. Synes vi står bra bakover. Vi holder våre avtaler og får løpet med dem. Jeg synes alle presterer veldig bra, men jeg synes det er viktig å nevne Thomas. Han spiller i en vanskelig posisjon som høyreback og gjør det fantastisk og er også god i forsvar, så en veldig fin kamp fra ham. Kjempeseier for Halden Topphåndball.

For en kamp, Jan Thomas! Gratulerer så mye! Hva gledet mest i dag?

• Tusen Takk  Det var en fantastisk deilig seier. Vinne borte mot Nærbø er utrolig sterkt og jeg er veldig imponert over guttæne. Vi spiller 2 veldig bra omganger og har trua på det hele veien. Utrolig stolt av hvordan laget jobber og kriger i dag, og moralen de viser. Meget fornøyd med angrepsspillet, hvor gutta veksler på krysningsspill og duellspill og straffer de såre punktene til Nærbø. Bakover kriger vi og jobber hele veien, og står godt i lange perioder. Rett og slett en imponerende seier

Gratulerer med BB, avgjørende scoring og 2 poeng, Mikkel. Dere spilte klokt og godt. Hva er du mest fornøyd med i dag?