Nærbø – Halden Topphåndball – Halden

Nærbø – Halden Topphåndball

Lørdag 23. september kl. 15:00 – Sparebanken Vest Arena 

Halden skal på langtur til Sandnes på Jæren og besøke et godt hjemmelag, nemlig Nærbø. Her møter Ulvene nok et lag tippet topp 5 i serien. Hjemmelaget har vunnet 2 av 3 kamper så langt og ligger på 4. plass. Halden har hatt flere jevne og nervepirrende oppgjør i Sparebanken Vest Arena og det blir det sannsynligvis nå også. Begge laga har møtt Drammen på sine respektive hjemmebaner i serien allerede og begge har tap med henholdsvis 7 og 8 mål. Det kan bety at styrkeforholdet er noenlunde jevnt og da håper vi Ulvene er best forberedt og trekker det lengste strået. Her er assistenttrener Sigvald sine tanker om lørdagens kamp:

  • Nærbø i Sparebanken Vest Arena er ingen lett oppgave for noen lag. Sist sesong klarte ulvene uavgjort i en veldig tett kamp, og det var et av flere sterke resultater for oss sist sesong. I hjemmekampen i slutten av desember var det gutta fra Jæren som stakk av med begge poengene etter å ha vunnet 36-30 i Rakkestadhallen. Nærbø avsluttet sesongen sist år meget sterkt og tapte i best av 5 i semifinalene i sluttspillet mot Elverum. En del av denne suksessen kan kanskje legges på at Andreas Haugseng reiste tilbake til barndomsklubben etter et halvår i Elverum. Selv om Nærbø har mistet noen spillere, så er alle de sentrale spillerne fortsatt med. Nærbø er som vanlig en av klubbene som har høyest kontinuitet, noe de vil profitere på. De har god bredde i stallen og har stort sett dobbelt dekning på samtlige plasser. Inn i laget har det kommet tre sterke 04 modeller i Røiseland, Olseth og Line som er med på å forsterke bredden. I de første kampene har Nærbø hatt følgende resultater: Seier 36-24 over Viking TIF, seier 33-32 over Sandnes, mens de i forrige og siste kamp tapte 33-26 hjemme mot Drammen. Haldens inngang på denne sesongen har vært brutal, på de 5 første kampene var vi satt opp mot forrige sesongs og denne sesongens forhåndstips Topp-5. Seieren borte mot Arendal var sterkt, mye var bra mot Drammen og spesielt de første 25 av andre omgangen viser at potensialet vårt er der. Tapet mot drammenserne og sist mot Kolstad er kanskje litt for stort. Hadde vi klart å slippe inn litt færre mål når luften går litt ut av oss vil det gi et mer «riktig» resultat og bilde av kampene. Vi håper at både Kristoffer Henriksen og Benjamin Holm blir klare til Nærbø kommende helg. Vi skal gjøre hva vi kan i forberedelsene for at vi skal få med oss poeng hjem. Vi skal bygge struktur, utvise selvtillit og Udda-mentalitet slik HTH skal fremstå.

Av: Odd Petter Nilsen