Kolstad – Halden Topphåndball 35-22 (16-11) – Halden

Kolstad – Halden Topphåndball 35-22 (16-11)

Halden ble litt for lette mot Kolstad

Som ventet ble det tungt for Haldens unge mannskap mot halve landslaget i Trondheim i ettermiddag. Etter en elendig start måtte Jan Thomas trekke i nødbremsen etter 9 minutter. Da ledet hjemmelaget 7-2 og Ulvene hadde allerede skutt Bergerud i Kolstadmålet god og brent 4 av 6 skudd. Det hjalp med en timeout og Halden vant neste 6 minutters-periode 4-1 og halvveis i omgangen sto det 8-6 til hjemmelaget.

Jørgen og Thomas traff godt på skudda og Jonas N og Mounir fikk hull på Bergerud. Halden holdt noenlunde følge til 11-8, men så dro Kolstad fra til komfortabelt pauseresultat på 16-11.  Ingen dårlig omgang av Halden altså, men skytinga var ikke noe å skryte av. Det ble 11 bomskudd og av de reddet Bergerud 10 med god hjelp av et svært godt forsvar. Thomas og Jørgen scoret 3 mål hver og hadde god uttelling, mens Mikkel ikke hadde dagen på avslutningene og bomma mye.

Kolstad gikk også i 2. omgang ut med full trøkk og fikk god uttelling. Etter snaue 10 minutter ledet de med 8 mål og hadde god kontroll. Ulvene ga imidlertid ikke opp og spilte jevnt med hjemmelaget de neste 10-12 minuttene før det ble litt rot og tekniske feil mot slutten slik at Kolstad til slutt vant med 13 mål.

I dag ble Ulvene litt for lette i forsvar der hjemmelagets tunge og duellsterke spillere ble for mye for Haldenserne. De kom på etterskudd og ble stående for mye en mot en og det holdt ikke. Dessuten kom de litt for sent hjem i returløpene og Kolstad fikk mange billige mål på kontra. Framover møtte de en skikkelig Kolstad-mur som ikke lot Ulvene få noe særlig plass til eget spill. Kolstad var aggressive og Halden ble spillende mye på tvers uten å få skikkelig fart mot mål. Kantene fikk ingen utspill, men etter hvert fant bakspillerne strekene og det var mye bra innspill. Jonas N hadde mye bra mottak og skudd og scoret på alle sine 5 sjanser, Kristian hadde problemer med Bergerud , men klarte å bli spillbar inni i et trangt Kolstadforsvar flere ganger. Jørgen ble Haldens beste og lagets toppscorer med 9 fulltreffere. Skikkelig god skyting altså og flere meget gode assists til strekene. Thomas var også i scoringshumør og viste igjen at han har blitt en mye bedre skytter enn i fjor. Dette er lovende!

En forventet hjemmeseier i Kolstad Arena der hjemmelaget hadde full kontroll fra start til mål.Mål: Jørgen 9, Thomas 5, Jonas 5, Mikkel 2, Mounir 1Redninger: Neupart 4 (14 %), Jonas 4 (29 %) Topp tre:

1. Jørgen
  2. Thomas
  3. Jonas N

Det ble som forventet i dag Thomas, men du var tøff og god – særlig i angrep. Skudda sitter veldig mye bedre enn i forrige sesong og du er i ferd med å bli en skikkelig god skytter. Hvordan var det å stå i forsvar mot halve landslaget i dag? Travelt?

• Tusen takk! Ja det ble en vanskelig og tøff kamp. Er helt klart vanskelig å stoppe de. Jeg synes vi står bra i etablert forsvar til tider, men de er veldig gode i duellspillet

Stadig like god uttelling på skudd og bra utvikling fra forrige sesong for din del, Jonas. Hvordan var det å møte det norske landslaget på bortebane i dag?

• Det var ikke specielt vellykket. Vi hadde problemer i returløbet. Kolstad rollerte og holdte højt tempo de meste av kampen. Der kunne vi ikke være med. Det var lidt som om de kunne skru opp og ned etter behag

Hvordan var opplevelsen i Trondheim i dag, Jan Thomas? En del bra var det, men vi ble litt for små både i forsvar og angrep. Hva er du spesielt fornøyd med? Og hva kunne du tenkt at vi var bedre på?

• Det er som du sier at vi ble noen nummer for små i både forsvar og angrep i dag. Jeg syns vi gjør en bra førsteomgang. Ligger bak 16-11, og kunne vært enda nærmere hadde vi hatt bedre uttelling på våre 100% Sjanser. Stort sett fornøyd med forsvaret når vi står etablert 6 mot 6, men utover i kampen blir vi løpt overende. De rullerer og får friske bein inn, mens mange av våre mer etablerte har mange minutter i beina. Det straffer Kolstad oss med knallhardt i 2 omgang og vi orker ikke stå imot.
    Gledelig også å se Jansrud gjøre en sterk kamp

Hei Jørgen. Tøff motstand i dag som forventet. Du blir toppscorer og fikk skikkelig hull på Bergerud. Hva er du mest fornøyd med på egne og lagets vegne? Og hvor syns du det svikta mest?

• Fornøyd med å få noen mål naturligvis. Det ble en veldig vanskelig kamp for oss, men mange spillere fikk prøve seg og få erfaring mot et skikkelig godt lag. Det er litt småskader i troppen nå så viktig at alle som får sjansen virkelig tar den og gir jernet. Jeg syns det svikta aller mest i returløp når Kolstad-spillerne bare kunne løpe igjennom forsvaret vårt. Vi taper også alt for mange dueller i dag