Halden Topphåndball – Drammen 21-29 (11-16) – Halden

Halden Topphåndball – Drammen 21-29 (11-16)

Drammen grusa Ulvene i debutkampen i Tistedalshallen

Mikkel Madsen fikk æren av å score det første målet i nyoppusset Tistedalshall foran 560 forventlingsfulle tilskuere. Det var dessverre siste gangen Halden ledet kampen.

Halden innledet ganske bra og etter 9 minutter sto det 5-5. Da fikk Halden 2 minutters utvisning og Drammen scoret 2 raske mål. Ulvene stanget i ett svært godt Drammenforsvar og Jan Thomas måtte ta timeout på 7-11 midtveis i omgangen. Det hjalp dessverre ikke og Drammen dro ifra til en komfortabel pauseledelse med 5 mål.

Halden var ikke på nett i dag og tapte masse dueller bakover. Det medførte at Drammen kom gjennom muren og scoret 14 av 16 mål fra 6 meter. Med så liten hjelp ble det håpløst for Neupart i målet.

Framover ble det for puslete og trøkket mot mål manglet. Det ble mye spill på tvers langs 9 meter og trangt spill. I starten fant bakspillerne streken, men siden det ikke var mye trussel på langskudd, dro Drammen ned forsvaret og plukket innspillene etter hvert. Ulvenes 8 tekniske feil i omgangen og 9 bomskudd ga Drammen god kontroll utover i omgangen.

2. omgang startet langt friskere for hjemmelaget. Neupart stengte buret og hadde like mange redninger etter 5 minutter som han hadde i hele første omgang – og da ble både straffer og kontringer reddet. Linus og Thomas startet i angrep i omgangen og spilte bra.  Halden knappet inn Drammens ledelse til 2 mål allerede etter 4 minutter, men fikk en utvisning på Mikkel og falt litt sammen før de reiste seg igjen og kom opp til 16-18 etter 10 minutter.

Da tok Drammen timeout for å få summet seg. Lagene holdt følge med Drammen litt foran inntil 18 minutter var spilt. Da gikk Ulvene opp i liminga og scoret kun 3 mål de siste 14 minuttene. Forsvaret slet med trøkket som Drammens bakspillere kom med og selv om Neupart sto en bra omgang med en redningsprosent på 35 så rant måla for lett inn mot slutten. Drammen vant (som vanlig) fullt fortjent med 8 mål og virka skikkelig solide.

Dette var dagen mange hadde venta på: Ny hall, en knallseier borte mot Arendal i helga hvor Ulvene tidvis var blendende gode og erkerivalen Drammen som motstander. Det virket som det preget Ulveflokken, som så ut til å ha høye skuldre og var ubestemte og fomlete til tider. Forsvaret, som skal være Haldens force, ble utfordret av et bortelag med fart i beina og full innsats i hver duell. Halden kom ofte på etterskudd og tapte for mange av duellene.

Angrepsmessig var det noe av det samme. Litt trangt, litt lavt tempo, litt liten trøkk mot mål og litt ubesluttsomt. Resultat ble at Drammen hadde god kontroll. Gjestene presset når de skulle og snappet flere baller og falt av når de kunne og tok godt vare på strekene til Halden.

Mikkel Madsen var motoren framover og dagens toppscorer med 6 mål, men spiller på små marginer og har litt mange tekniske feil. Jørgen, Benjamin og Thomas fikk ikke langskuddene til å sitte og kom heller ikke i gode posisjoner. Sistnevnte hadde flere gode innspill og assists. Linus spilte 2 omgang som høyre bakspiller og scoret på 2 av 3 – bra uttelling! Kantene fikk ikke så mye å jobbe med og slet litt med å få ballen bak Drammens beste spiller – keeper Björkman Myhr, som hadde 38 i redningsprosent i kampen. Jonas Neve var igjen god framover, men hadde ikke samme autoriteten i forsvar.

Alt i alt en kamp hvor det ikke gnistret av Ulvene og der det ballet seg på med masse tekniske feil og skuddbom. Det straffer seg fort mot et så godt lag som Drammen. Nå er det hjem å trene på samhandling i begge ender av banen. Dette blir bra!!

Men 2 poeng på 2 kamper mot 2 topp-5 lag gjør at Ulvene er i rute og vel så det. Det var ikke forventet at Drammen skulle bli noen lett match og det er mye potensiale i Haldenlaget, selv om det hakket litt i dag. – Så opp i ringene!! Ny ball!

Mål: Mikkel 6/9, Jonas 4/6, Linus 2/3, Mounir 2/3, Jørgen 2/6, Kristian 1/1, Thomas 1/2, Isak 1/2, Sander 1/3, Benjamin 1/3.Redninger: Neupart 10 av 39 skudd – 25 % Topp 3

1. Neupart
  2. Mikkel
  3. Jonas

Hei Jan Thomas – i dag var vi dessverre ikke helt på nett. Hva tenker du om angrep og forsvar og hvor var det det svikta mest?

• Ja, det var bittert med tap i dag hjemme i den nye Tistedalshallen. Syns Drammen vinner fortjent, da de var bedre enn oss i dag. Vi setter ikke forsvaret godt nok i første omgang. Vi blir litt for jobbende alene og mangler tettheten og en andreforsvarer som eventuelt kan rette opp. Vi går på litt for mange en til en dueller. Dette bedrer seg i andre omgang og ca. midtveis ligger vi bare 2 mål bak og har litt moment i kampen. Dette mister vi dessverre fort da vi har hele 22 skuddbom og 13 tekniske feil totalt sett, og da blir det meget vanskelig å slå Drammen. Vi får ta med oss det som var bra. Det at vi klarte å jobbe oss inn i kampen igjen i andre omgang, og jobbe videre med samhandling spesielt i angrep

Av: Odd Petter Nilsen