Halden Topphåndball tar i mot Drammen – Halden
Foto: Hans Petter Wille

Halden Topphåndball tar i mot Drammen

Onsdag 6. september kl. 19.00 – Tistedalshallen

Etter en forrykende bortekamp mot Arendal som ga full pott for Ulvene, så kommer Drammen på besøk i selveste Tistedalshallen.

Hallen har blitt skikkelig flott etter utbyggingen og blir Ulvenes hjemmearena inntil Halden Arena på Os er kampklar. Drammen er et lag Halden har hatt trøbbel med i alle sesonger i eliteserien. I fjorårets serie vant Drammen tilsvarende kamp 30-18 og Ulvene scoret kun 4 mål i andre omgang i den kampen. Det var en skikkelig totalkollaps. Den hjemmekampen gikk riktig nok i Kongstenhallen og der følte ikke Halden at de var ordentlig på hjemmebane.

Tistedalshallen, der de trener til daglig, blir noe annet!!Vi regner med at dette blir en jevn og tett batalje mot en god motstander som er tippet topp 5 i serien. Dette er serieåpningen til Drammen og de er nok litt spente på formen, selv om de har gjort mange gode treningskamper. 

Vi spør assistenttrener Sigvald om hva han tenker om Drammenskampen og hva han mener om årets utgave av motstanderlaget som har hatt noen viktige utskiftninger fra i fjor. Er det styrket / svekket?

  • Det blir spennende å møte Drammen i «nye» Tistedalshallen. Ryktene sier at salget av billetter går veldig bra, så vi ser frem imot å komme i gang med sesongen på hjemmebane i en forhåpentligvis full hjemmehall. Drammen har hatt stor kontinuitet over flere år, også til denne sesongen. Men de som har forsvunnet ut til i år vil de nok merke er borte. Sentrale spillere som Gøran Sørheim (trener) og Oscar Olafsson (lagt opp) i tillegg har Ola Romsaas (Kjelsås), Markus Niva (Kjelsås), Nicolai Wiig (Haslum) og Espen Gommerud Våg (Sporting Lisboa) forsvunnet ut. Inn har drammenserne fått David Haugstvedt (ROS), Emil Hansson (Viking TIF), Robert Sigurdardson (Island), Nikolai Moe (Fjellhammer) og Trym Korperud Johnsen (kom under forrige sesong fra IFK Kristianstad). De tre siste vil være viktige brikker i Kristian Kjellings lag. I sesongoppkjøringen har DHK blant annet spilt følgende kamper: Seier 32-30 over Fjellhammer, Seier 33-19 over Viking TIF, Tap 32-29 for Runar. De avsluttet oppkjøringen med en seier på 33-32 mot BSK. Vi har tro på at vi kan vinne mot DHK, selvtilliten og de gode bekreftelsene fikk vi god respons på i kampen mot Arendal.
  • Selv om det ble litt nervøst de siste 10 minuttene mot Arendal, viste vi god karakter ved å sette inn det siste avgjørende målet. Det var en drømmestart for Ulvene, som har en knallstart på seriespillet og møter de 5 antatt beste lagene i de 5 første kampene.

    Nå skal vi sammen lage et nytt og større fort i Halden, tiden med «bunkersen» er over. Ulveflokken skal samles i dærn så skal vi sammen vise håndball-Norge at vi klarer oss fint uten Remmenhallen for å levere resultater.

Sees på onsdag!

Av: Odd Petter Nilsen