Arendal – Halden Topphåndball 29-30 (10-17) – Halden

Arendal – Halden Topphåndball 29-30 (10-17)

Thomas ble matchvinner i Sør Amfi 

Hjemmelaget Arendal var stinne av selvtillit etter å ha spilt uavgjort mot Kolstad forrige kamp. Det ble raskt en slutt på. Ulvene struttet av spilleglede og skjerping og kjørte over hjemmelaget fra start. De scoret på stort sett alt selv om Arendal kjørte sitt offensive forsvar som de har lykkes med i alle år.

Haldenforsvaret var bunnsolid og vant alle dueller. I tillegg fungerte samarbeidet forsvar – keeper veldig bra og Neupart tok det som kom. Etter 20 minutter ledet Ulvene 12-5 og Neupart hadde allerede 7 redninger…  Det meste stemte altså og absolutt alle var på alerten og bidro slik de skulle. Nyervervelsene Mikkel og Benjamin leverte varene og scoret 3 mål hver i omgangen og serverte også lekre assists. Jørgen var god i begge ender av banen og tryllet fram scoringer fra nærmest ingenting. Mounir og Sander på kantene var feilfrie og Jonas og Kristian sto knallgodt i forsvar og særlig Jonas var sikkerheten selv i angrep.  Kort sagt, Halden herjet med hjemmelaget i første omgang og ledet fortjent 17-10 til pause.

Arendal kjørte selvsagt alt remmer og tøy kunne holde fra start i 2. omgang, men Ulvene holdt hodene kalde og etter 10 minutter ledet de komfortabelt 23-15. Men så begynte moroa (eller grøsseren). Jonas fikk 2 min utvisning og rett etter det ble Mikkel også utvist. I tillegg klarte han å prate på seg 2 minutter til og det var hans tredje i kampen og dermed rødt kort. Det var unødvendig og klønete og satte laget i en knipe. Mikkel var nemlig skikkelig god i angrep de første minuttene og løste flere floker for Ulvene. Bl.a. scoret han tre mål etter at Halden fikk passiv-tegnet og måtte skyte. De måla var rett og slett gull verdt. Det stoppa skikkelig for Ulvene i angrep. Arendal fikk langsomt trua tilbake, kjørte 7 mot 6 og fikk noen enkle mål. Halden bomma på straffe på 25-19 og det var fremdeles mer enn 17 minutter igjen. Det så ikke helt bra ut for Ulvene, men de jobba på.

Thomas Stenersen fikk stort ansvar og tok det! De siste 17 minuttene av kampen scoret Ulvene kun 5 ganger mot Arendals 11 mål. Thomas sto for 3 av disse målene og var helt avgjørende når kampen skulle avgjøres. Med 2 minutter igjen kom Arendal for første gang opp på siden til Haldenserne – 29-29. De hadde scoret de tre siste måla og hadde momentum. Halden ble blokka i neste angrep og Arendal hadde alt i sine egne hender. Da snappet Ulvene et utspill til kant, kapret ballen og spillet var snudd. Med 40 sekunder igjen spilte Ulvene klokt og rolig og da Thomas så en mulighet, så tok han den resolutt og scoret vinnermålet 5 sekunder før slutt.

Sånn skal det være.!! Unødvendig å si at stemningen var god i Halden-laget og ditto dårlig hos hjemmelaget da sluttsignal gikk.En skikkelig godt gjennomført kamp av alle som var på banen i dag og som coachet fra benken. I tillegg til gode bakspillere, streker og keeper var kantene våre stort sett feilfrie framover og gjorde viktige og avgjørende inngripener i forsvar.En fortjent seier i seriepremieren og vi gleder oss til Drammenkampen i Tistedalshallen til onsdag, Vel blåst – dette ser lovende ut

Mål: Mikkel 6/8, Jørgen 6/11, Jonas N 4/4, Mounir 4/5, Thomas 4/6, Benjamin 3/7, Sander 2/2, Kristian 1/1.Redninger: Neupart 10 av 39 skudd = 26 %Topp tre

  1. Jørgen Jansrud
  2. Thomas Stenersen
  3. Jonas Neve og Nicolai Neupart

Der satt den den, Thomas!!! Tøft gjort og skikkelig matchvinner:) Suveren 1. omgang, men dere fikk kjørt dere utover i 2. omgang. Hva var den store forskjellen på omgangene? Var det bare Arendal som ble bedre eller falt dere litt sammen?

  • Yessss, takk! Vanskelig å si, vi starter kampen veldig godt og får en god ledelse. Utover i andre omgang blir vi kanskje litt passive og vi sliter med å løse det når de spiller 7 mot 6. De spiller godt og vi blir litt stressa når de kommer tett på, men veldig deilig at det holdt inn til seier!

Gratulerer med 2 poeng i debuten og en svært god kamp av deg, Mikkel (hvis vi ser bort fra rødt kort (det var ikke bra)). Hvordan kjentes det å spille første kamp eliteserien i Norge? Fungerte laget etter kampplanen?

  • Mange tak! Ja noget utilfreds med rødt kort – men glad for at laget klarede det! Jeg synes det var en fin første kamp, i en fed hal og spille i! Bra stemning! Jeg synes vores defensiv fungerede veldig fint i 1. Omgang! Og selvom vi ikke spillede specielt godt i angrebet fik vi alligevel lavet en del mål inden 2. Omgang blev lidt for hektisk og langsom fra vores side efter jeg fik det røde kort! (Men det giver også dem lidt momentum også fordi vi brænder straffe kort etter)

Grattis med 2 flotte poeng, Jonas. God skyting fra strek og godt forsvar fra deg i dag. Hva er du mest fornøyd med?

  • Mange takk! Jeg er mest fornøyd og imponert over at vi klarte å snu det kaos og litt panikk da Mikkel ble utvist. Arendal hadde momentum og vi spilte i litt uvante konstellasjoner fremover. Men vi holdt fast og klarte det akkurat. Stor lagprestasjon i motgang. Hatten av til de som kom inn fra benken

Grattis med flott borteseier Benjamin. Hvordan var følelsen i debuten? Hva er du mest fornøyd med på egne vegne og på lagets vegne?

  • Mange takk! Jeg var spændt, og nervøs. Arendal har en flott hjemmebane og der var mange inde for å se matchen. Da Arendal kommer tilbage, fik de også publikum med. På holdets vegne er jeg glad for at vi vandt, og at vi står sammen selvom de kommer på uafgjort i anden halvleg. Offensivt får vi problemer da Mikkel ryger ud, og vi mangler lidt trening med den bagkæde vi stillede. Men alt i alt, en vigtig kamp at vinde, og en god kamp. For mig selv, så er jeg bare glad for at spille, og bidrage til holdets sejr. Synes der var plads til mange personlige forbedringer, og ting jeg skal gøre bedre, specielt i slutfasen. Men vi vinder som hold, og det nyder jeg inden der venter endnu en svær opgave imod Drammen på onsdag 

Dæven – dette var nervepirrende, Jan Thomas!! Gratulerer. Alt stemte jo i 1. omgang, men hvordan var siste 15 minutter når vi begynte å komme på hæla? Hva sa du til gutta da?
Det ble vel 5 mål på de siste 17 minuttene….litt kaos i hodene da eller?:)

  • Det var sykt deilig imponert av gutta. Vi spiller strålende en lang periode. Etter det røde kortet til Mikkel mister vi litt flyt fremover, samtidig som Arendal blir enda mer utgrupperte. Da får vi litt problemer. I den perioden spiller også Arendal 7 mot 6 i angrep og gjør noen enkle mål og spiser inn forspranget. Men sett hele kampen under ett, vinner vi meget fortjent og jeg er veldig stolt av guttæne

Av: Odd Petter Nilsen