Gleder oss til og komme i gang! – Halden

Gleder oss til og komme i gang!

Jan Thomas Lauritzen og Nicolai Neupart gleder seg til ny sesong, og deler sine tanker om årets sesong og sesongstarten mot Arendal.

Med håndballsesongen rett rundt hjørnet, ønsket Norges Håndballforbund og Norsk Topphåndball velkommen til Avkast for Rema 1000-ligaen i lokalene til TV2 i Oslo. Til stede var hovedtrener trener Jan Thomas Lauritzen og målvakt Nicolai Neupart, som delte sine tanker i forkant av sesongstart.

Målsetningen for årets sesong

Fjorårets sesong endte med en åttendeplass, og plass i sluttspillet. Kolstad ble derimot for sterke, og dermed endte sluttspillet i første runde. I år virker det også som at Lauritzen sikter mot sluttspillplass.

  – Vi sikter absolutt mot en sluttspillplass, og kanskje en litt bedre plassering enn i fjor. Så får vi selvfølgelig se hva som skjer, men det er målet, forteller hovedtreneren.   Han legger også til at det hadde vært gøy å nå «final four» i cupen.

En spillerstall med både unge og erfarne spillere

Årets tropp er en kombinasjon av erfarne- og unge spillere, og Lauritzen ser flere positive følger av dette:   – Fordelen med at vi har en blanding av unge og erfarne spillere i troppen er flere. Først og fremst bringer unge spillere en sult og et ønske om å bevise seg, som alltid er positivt med unge spillere. De mer erfarne vet hva som skal til og har vært i lignende situasjoner en kan komme i tidligere.     

I tillegg har det vært en del utskiftninger, da blant annet Truls Grøtta har tatt steget utenlands. Det har medført at Nicolai Neupart har fått to nye landsmenn i troppen, Benjamin Holm og Mikkel Madsen.

  – Jeg synes det har vært en god start. De spiller bra håndball, de har også begynt og både forstå og prate norsk. De tilfører absolutt noe bra til spillergruppa, forsikrer Neupart.

Solid forsvarsspill blir Halden styrke

Lagene til Lauritzen er ofte kjente for sterke forsvar, og årets utgave er inget unntak. Laget var en av de som scoret minst mål forrige sesong, om kun mål står i fokus.  

– Jeg ser at vår styrke også i år blir det defensive. Altså kan det være at vi i noen kamper kan slite mer offensivt, men det gode forsvarsspillet kan omsettes til lette scoringer på kontringer, forklarer Lauritsen.    

– Skal bli deilig å komme i gang

Søndag tredje september er det sesongpremiere i Rema 1000-ligaen, da Halden Topphåndball gjester Sør Amfi og ØIF Arendal i første runde. Lauritzen ser veldig frem til å komme i gang med sesongen:  

– Det er alltid litt spenning forbundet med seriestart, men vi er i rute og det skal bli deilig å komme i gang.  

– Vi hadde god kontroll på Arendal forrige sesong. Kanskje starter vi sesongen med to poeng på bortebane, legger den danske keeperen til.    

Kampen sendes på Tv2 play fra 16:50.