God avslutning på sesongen for håndballjuniorene  – Halden

God avslutning på sesongen for håndballjuniorene 

Første helgen i mai hadde juniorlaget sine siste kamper for sesongen, og endte opp med å bli nummer 6 i Norge etter å ha spilt i sluttspillet i den nasjonale Lerøyserien. Veien dit har vært hard med mange jevne kamper som måtte vinnes for å bli kvalifisert for sluttspillet hvor de 8 beste juniorlagene møttes i Drammen i helgen. 

Samarbeidslaget som endte opp som nummer 2 i sin grunnspills pulje med seiere over Åsane, Spjelkavik, Elverum, Melhus, Nærbø og Vikhammer og kun tap mot Haslum og Herkules. Spesielt seieren over Nærbø er sterk med tanke på at de var tippet blant favorittene til å vinne, men også seieren i «vinn eller forsvinn» kampen mot Melhus i fellesrunden i Tønsberg bør trekkes frem som viser laget toppnivå.  

Dette er det beste resultatet fra et lag i fra Østfold siden 98/99 sesongen og muligens lengre..  Forrige bestenotering er fra 2006/07 sesongen hvor HK Trøgstad i et sammensatt lag fra Indre fikk et 8. plass i en 16 lags serie. (Med en hvis Mads Fredriksen som spilte på det laget ) 

Veldig få av mine trenerkollegaer hadde tro på at vi skulle komme til sluttspillet og i tillegg bite godt fra oss. Samarbeidslaget trakk fjorårets vinner i sin kvartfinale i Follo HK. Denne kampen skulle bli like jevn som tidligere oppgjør mellom disse lagene. Men etter en start som var preget av litt nerver og stolpe ut havnet laget under 8-2 etter halvspilt første omgang for deretter komme inn til pause med å ligge under 12-6. Laget spiller en klart mye bedre andre omgang med å blant annet kun slippe inn 1 mål de første 15 minuttene og litt mer stolpe inn klarte man å spille seg helt inn i ryggen på Follo med å redusere til 15-16, men en Follo-scoring med under 30 sekunder igjen uten laget klarte å svare. Dermed måtte laget spille plasseringskamp om 5-8. Neste hinder skulle vise seg å bli fjorårets finalist Charlottenlund fra Trondheim. Laget kommer bedre i gang nå selv om man lå under 12-11 til pause, men i andre omgang styrte Halden laget og kunne kontrollere inn til seier med 24-22. Dermed skulle laget spille om 5. plassen på søndagen hvor man skulle møte Haslum igjen. Dette ble en ny kraftprøve hvor første omgang var jevn med pauseføring til Halden på 14-13, etter pause skulle det vise seg å være lite krefter igjen og det endte med tap 29-24. 

I løpet av sesongen og ikke minst i 2023 har vi vist høyt toppnivå i serien på nivå 1 (vi har blant annet slått årets finalist i Lerøysluttspillet Fjellhammer med 27-22, og Follo 23-18) 

Juniorlagene HTH 2 og 3 har prestert jevnt bra over hele sesongen og vi kan legge til at vi har blitt regionsseriemestre på nivå 1 og avdelingsvinner med HTH2 i b-sluttspillet. 

I 2. divisjon har vi virkelig vokst og bevist at juniorgutta kan stå på egne bein og vinne kamper uten «hjelp» fra elite, mens 3.divisjon i for HK Eidsberg og Tistedal har vært en god kamparena for erfaringer og verdifull matching inn i seniorhåndballen. 

Fremtiden ser lys ut for samarbeidsklubbene og Halden Topphåndball!

Foto: Jørn Kvithyl