Første kvartfinale i sluttspillet

Kolstad – Halden Topphåndball 28-14 (10-6)

Klart tap for Ulvene i Kolstad Arena

Et skadeskutt Haldenlag dro til Trondheim med kun 9 spillere og fikk det som forventet tungt mot Norges beste lag i den første sluttspillkampen.

Men Haldengutta ga det de hadde og var klare fra første sekund for å gjøre en bedre klamp enn sist gang lagene møttes. Planen var å ikke sløse med sjansene i angrep for å unngå kontringsbonanza fra hjemmelaget samtidig som forsvaret måtte stå mer samla enn forrige kamp. Det fungerte bra. Håvard, som steppet inn som høyre bakspiller i Joshuas skadefravær og var Haldens beste utespiller, sørget for 1-0 ledelse etter et susende, vridd langskudd. Haldenforsvaret jobbet knallhardt og ga Neupart så gode arbeidsforhold som mulig. Og han svarte med å redde 7 av 17 skudd i første omgang – dvs 41 %. Det hjalp godt, for Ulvene hadde store problemer med å overliste en svært god Bergerud i Kolstadmålet. Det betød en uvanlig målfattig omgang for å være en eliteseriekamp. Kolstad dro som forventet fra Ulvene og ledet 6-2 etter 14 minutter. Jan Thomas tok timeout og la om til 7:6 og det fungerte bedre. Halden scoret 3 raske mål på 5 minutter uten at Kolstad fikk ballen i nettet og stillingen var 6-5. Dette var Haldens beste periode og de nektet Kolstad å score i 9 minutter og hadde selv flere gode sjanser til å ta ledelsen, men da var Bergerud nådeløs.

Kolstad kom seg i siget igjen etter mange tekniske feil og skuddbom og kontrollerte inn til pauseresultatet 10-6.

Andre omgang startet ikke bra for Ulvene og Kolstad scoret 5 mål før Truls scoret Haldens første mål i omgangen. I motsetning til i første omgang kom Halden alt for tett opp i Kolstad-forsvaret, skjøt for tidlig og på for dårlige sjanser. Det førte til masse tekniske Halden-feil og enkle Bergerud-redninger med påfølgende kontringer til hjemmelaget. Selv om Neupart fremdeles holdt et høyt nivå, så kunne han ikke forhindre at Kolstad ledet komfortabelt 20-8 etter 15 minutter. Ulvene tok seg sammen og vant neste 8-minutters-periode 6-2 etter bl.a. 2 mål av Sander fra kant. Da sto det 22-14 på tavla. Siste del av kampen ble nok Halden litt slitne og Kolstad fikk gjøre litt som de ville. Halden scoret ikke de siste 7 minuttene, mens Kolstad nettet 6 ganger og fastsatte sluttresultatet til 28-14.

Bra innsats av et ungt og skadeplaget Haldenlag. Nå skal sesongen avsluttes i Remmenhallen torsdag til uka, da returkampen skal spilles.

Mål: Håvard 6/11, Truls 4/10, Sander 2/4, Jonas N 1/1, Morten ¼

Redninger/skudd: Neupart 14/36 = 38 %, Jonas 1/6

Topp tre

1. Neupart
  2. Håvard
  3. Truls

Det ble som forventet tøft i dag Jan Thomas, men ut fra forutsetningene var ikke dette dårlig. Mye bra i perioder særlig i første omgang og mellom 18. og 25 min. i 2. omgang. Er gutta og du litt fornøyde?

– Dette var i hvert fatt noen hakk opp bedre i fra sist vi var her. Jeg syns vi gjør en god første omgang. Vi står veldig bra bakover, vi er mye mer aggressive og gjør det vanskelig for Kolstad. I Angrep sliter vi og stanger hele kampen, men vi er disiplinerte og tar ikke så mange dårlige avslutninger. Det gjør at Kolstad får langt færre kontringer på oss og det ser riktig fint ut resultatmessig ca.< 45 min ut i kampen. Gutta gjør en langt bedre prestasjon nå enn sist vi spilte her, så det får vi ta med oss i i neste sluttspillkamp som er til torsdag i Remmen.

Av: Odd Petter Nilsen