Halden Topphåndball-Bækkelaget Håndball Elite, Kamprapport – Halden

Halden Topphåndball-Bækkelaget Håndball Elite, Kamprapport

Reddet 2 poengeren i sluttsekundet

464 tilskuere i Remmenhallen fikk se en underholdende, men ikke særlig velspilt kamp mellom to lag som alltid har svært tette oppgjør. Ulvene kom litt skjevt ut fra hoppkanten og rota i angrepsspillet med ukonsentrert skyting og høy risiko i innspill til strek. Det utnyttet gjestene og tok initiativet i kampen. Plougstrup dundret ganske uhindret inn langskudd etter langskudd bak en litt tafatt midtfirer, i tillegg til å spille inn til den svært gode linjespilleren Langerhuus. Disse to fikk egentlig herje med Halden i hele kampen og skåret 19 av BSK’s mål. Heldigvis tok Halden seg bedre av de andre BSK-spillerne og holdt gjestene nede på 13 mål i omgangen. Ulvene fikk samlet seg og etter 12 minutter var det 5-5. Mye takket være Neupart som hadde en god første omgang med 9 redninger på 22 skudd. Halden hadde initiativet og lå foran med 1-2 mål resten av omgangen. De hadde sjansen til å dra ytterligere ifra, men 6 tekniske feil og 3 utvisninger siste kvarteret bidro til at BSK klorte seg fast og det sto 15-13 til Halden til pause.

2. omgang startet med mange bomskudd for Ulvene og BSK vant de første 6 minuttene 7-2. Jan Thomas måtte ta timeout og samle troppene. Det hjalp ikke med en gang, men Halden jobbet seg inn i kampen og tok igjen og passerte gjestene etter halvspilt omgang. Forsvaret, som i perioder hadde vært svært gavmildt, fikk tettet hullene og ble mer aggressive. Kampen sto og veide noen minutter før BSK utnyttet tekniske feil hos hjemmelaget, fosset i angrep og ledet 27-24 med 9 minutter igjen av kampen. Halden hang virkelig i tauene før de knallet til med 5 mål på rad de neste 4 minutter etter mål av Joshua x 2, Mounir x 2 og Morten. Halden hadde initiativet, god kontroll og en 29-27-ledelse 5 minutter før slutt. 2 mål av 12-målskårer Plougstrup på 50 sekunder skapte nerver i kampen igjen, men Ulvene holdt unna og ledet med 2 mål – 33-30 da det sto igjen 1,5 minutt av kampen. Det lå an til en komfortabel hjemmeseier altså, men som i tidligere kamper ble Halden stressa i kampavslutningen med høyt press for motstanderen. Det utrolige skjedde: 2 skuddbom fra Ulvene og 3 kjappe mål av BSK på tampen, de siste 3 sekundene før slutt sendte gjestene opp i 33-33 før det enda mer utrolige skjedde. Neupart fikk ballen ut av nettet utrolig kjapt og sendte den til Jonas Neve Byrresen som allerede var på vei inn i midtsirkelen. Han skjøt så hardt han kunne mot åpent mål og ballen rakk akkurat å passere mållinja før kampen ble blåst av. Både publikum og spillere trodde nesten ikke det de så og dommerne måtte ta en ekstra sjekk før de godkjente målet. Vill jubel i hele hallen og seiersdans på banen. Vel fortjent!!

Dette var en litt rotete kamp fra begge lag der det svingte mye i prestasjonene. Halden slet i forsvar, tapte dueller, fikk ikke dekket skudd eller innspill til strek. Først de siste 10 minuttene kom aggressivitet inn i forsvaret og da ble alt mye lettere.

Truls ble toppskårer med 10 mål og på tross av litt rufsete forsvarsspill og 4 tekniske feil ble han Haldens beste. Morten spilte sin beste kamp på lenge med 7 mål og gode tilrettelegginger /assist for andre. Jonas Neve skåret alle sine sjanser og fortsatte den gode trenden med stadig mer nøyaktighet i skuddene. Der slet han tidligere i sesongen. Joshua hadde god uttelling på skuddene, mange assist og en superviktig stjæling av ballen på slutten av kampen som ble til en kontringsball til Truls. Håvard viste igjen at han har duellstyrke også i angrep og Mounir, som knapt fikk en ball å jobbe med i første omgang, grep sjansen da han fikk mulighetene i 2.omgang. Og bakerst tok Neupart 14 skudd og det var bra, for han hadde lite hjelp av forsvaret i perioder. Sander skåret på sin ene sjanse, mens Thomas ikke kom skikkelig forbi blokka til BSK, men skåret et viktig mål.

Det betyr 8 plass og sluttspill. Det betyr vel også Kolstad…

Mål: Truls 10/13, Morten 7/9, Jonas N 5/5, Joshua 5/9, Mounir 3/4, Håvard 2/5, Sander 1/1, Thomas 1/4

Redninger: Neupart 14/47 = 30 %

Topp tre:

1.      Truls

2.      Morten

3.      Jonas N

Bra kamp av deg i dag Morten, både som målskårer og som opplegger:) Hva er du mest fornøyd med i laget i dag?

–        Tusen takk! Jeg må nok si hvordan vi står sammen som lag, kjemper og sloss! I dag var det trøkk, og hjelpen fra tribunen gjorde det elektrisk i dag!

Gratulerer med 2 poeng etter en skikkelig thriller, Jan Thomas. Det var en berg- og dalbanekamp som svingte veldig i kvalitet. Hvordan opplevde du kampen?

– Ja, det var en kamp som svingte veldig. Syns vi spiller ok bakover i første omgang. Har fin kontroll på det BSK kommer med, slipper inn 13 mål som er godkjent og fører med to mål til pause. Så svinger det veldig i andre omgang. BSK tar oss igjen , går forbi med 3 mål og vi fighter oss tilbake. Mener de går ifra med 2-3 mål igjen som vi klarer å hente inn. Mot slutten av kampen fører vi med 2-3 og litt mer kyniske der så kunne vi avgjort det tidligere. Helt i sluttsekundene kunne det gått begge veier, men der har vi marginene med oss. Veldig stolt av gutta, dette har de virkelig fortjent og de fightet hele veien for å nå vår målsetning. Meget sterkt av dem.

Av: Odd Petter Nilsen