G18 klare for Lerøy sluttspill! – Halden

G18 klare for Lerøy sluttspill!

HTH’s samarbeidslag fortsetter å blomstre. Utgangspunktet for laget i fellesrunden som ble spilt i Tønsberg i helgen var at laget hadde alt i egne hender når to kamper gjensto av puljespillet. Før denne runden skilte det 1 poeng mellom de fem øverste lagene på tabellen, mens kun 2 av lagene ville kvalifisere seg til det nasjonale sluttspillet som spilles i Drammen 5-7. mai. 

På lørdag morgen sto Melhus på den andre banehalvdelen i en kamp hvor vinneren fortsatt kunne drømme om å nå sluttspillet mens taperen sannsynligvis ville miste muligheten. Etter en jevn først omgang kunne laget fra Trondheim gå til pause med ledelse 14-13. Allerede fra start i andre omgang tar HTH gutta over kommandoen og vinner de første 10 minuttene  5-2 og fører kampen videre 21-17 og til slutt 24-20 som blir sluttresultatet.  

(Flotte bilder tatt av Jørn Kvithyl tidligere denne sesongen)

Det betydde av ved seier over et nytt lag fra Trøndelag ville bety deltagelse i sluttspillet, i søndagens kamp sto Vikhammer for motstanden. Kampbildet ble som vi håpet på, jevn frem til halvspilt førsteomgang hvor det sto 7-7. Deri fra og ut omgangen tok HTH gutta over og ledet 14-8 til pause. Sluttresultatet ble 28-17. 

Dermed kunne jubelen slippes løs både på og utenfor banen. Bidraget fra tribunen har vært fantastisk hele veien fra resten av spillergruppen, foresatte og klubbene i samarbeidet: Tistedal TIF, Gamle Fredrikstad HK, HK Eidsberg, Rolvsøy og Sarpsborg IL. 

I det nasjonale sluttspillet møtes de 8 antatt beste gutter 18 lagene i Norge for å avgjøre hvem som kan titulere seg som Norges beste. 

De øvrige lagene som skal spille sluttspill er Bækkelaget, Charlottenlund, Fjellhammer, Follo, Haslum, Ros og Ryger.