Drammen-Halden Topphåndball, Forhåndsomtale – Halden
Foto: Hans Petter Wille

Drammen-Halden Topphåndball, Forhåndsomtale

Vrien bortekamp for Ulvene til onsdag. Drammen er et lag Halden har slitt med i flere sesonger og det er på tide å snu trenden. 

I «hjemmekampen» i Kongstenhallen i september gikk Ulvene på sitt største tap denne sesongen. Drammen vant 30-18 etter å ha ledet 17-14 etter 1. omgang. Det betyr at Ulvene nettet kun 4 ganger i 2. omgang og gikk helt opp i liminga. Men dette var tidlig i sesongen, Halden lærte mye av den kampen og det skjer ikke igjen.

Ulvene har levert mye bra forsvar de to siste kampene og det gir trygghet. Angrepsmessig har det vært bra når de holder seg til planen og er tålmodige. Dette er superviktig mot Drammen som er knallgode i kontra og utnytter hver mulighet som oppstår ved keeperredninger og tekniske feil hos motstanderen.

Hei, Sigvald – har dere fått ristet av dere Kristiansand-kampen og er klare for Drammen?

– Surt å ikke vinne mot Kristiansand, men samtidig skal vi være glad for det poenget vi fikk.. De siste 10-12 minuttene roter vi mye i angrep og tar litt for ofte feil beslutninger. KRS får den siste avslutningen på mål fra ca. 7m som Neupart redder mesterlig og sørger for et poeng. Skuffelsen var der, vi fører hele kampen og gjør mye bra. Der vi har hatt erfarne folk som f.eks. Jørgen og Jonas må nå Thomas og Håvard gå inn sammen med Josh og Truls. Det er en tøff oppgave å få, men erfaringen de får vil betale seg i fremtiden. Vi tar med oss mye av det som var positivt, spesielt bakover i spill mot 7:6 synes jeg vi klarer oss bra. Drammen borte er absolutt ingen favoritt for oss, men i denne sesongen har det skjedd mye.. Seier hjemme med 7 over Elverum, seier med samme sifre i Nadderudhallen mot Haslum har heller ikke vært vanlig for vår del. Så kanskje det er muligheter denne gangen . Vi møter et såret Drammen som kommer i fra 3 tap på rad og rekke, noe som ikke er hverdagskost selv om motstanden har vært meget god. Elverum 23-26 Kolstad 28-40 Nærbø 25-26 Laget kjemper med Runar om å få tredjeplassen i grunnspillet og ligger poenget bak. Kristian Kjellings mannskap holder et meget høyt nivå, deres utfordring er bredden i troppen. Vi må klare å komme opp godt i forsvarsmodus og klare å løse deres duellspill bra nok slik at vi kan få løpt på dem. Vi må klare å skape mange og helst flere brudd/ frikast for å stykke opp deres angrep, noe vi lykkes med periodevis sist hjemme. Noe av det viktigste for vår del blir å avslutte angrepene godt nok. Gjør vi enkle feil mot Drammen kommer vi til å bli veldig hardt straffet i kontraspillet. Kampen om sluttspillplass er nå helt åpen mellom KRS, Fjellhammer, Arendal, BSK og oss med 3 kamper igjen å spille. Flere har vanskelige kamper igjen, men vi skal sloss med alt vi har for å komme dit og gjerne få en 6. plass.

Av: Odd Petter Nilsen