Halden Topphåndball-Kristiansand Topphåndball, Kamprapport – Halden

Halden Topphåndball-Kristiansand Topphåndball, Kamprapport

Ulvene slurvet bort seieren.

Halden var med fra første minutt i den viktige kampen mor KRS. De hadde litt problemer med å overliste gjestenes gode keeper og trøblet litt i forsvar mot Frigstad og Oftedal, men ellers var de det beste laget i første omgang. De tok og behold initiativet og kunne ha tatt et skikkelig grep da de ledet 13-9 tre minutter før pause og hadde ballkontroll. I stedet slurvet de det hele bort og KRS vant de siste minuttene 4-1 og Ulvene ledet kun med ett mål til pause – 14-13. Det var en liten kalddusj.
KRS keeper hadde 44 i redningsprosent denne omgangen selv om Halden skjøt på svært gode sjanser og var dermed avgjørende for at gjestene fremdeles var på skuddhold.

Andre omgang starte elendig for Halden og KRS gikk opp i en 2 måls-ledelse etter 5 minutter. Men de neste 20 minuttene spilte Ulvene fantastisk forsvar og kneblet 7:6-spillet til gjestene effektiv. Samtidig var de skarpere i avslutningene og etter 26 minutter ledet de 26-23 og hadde ballkontroll. Da så det ganske lyst ut! Men så ble det bare bom resten av kampen. KRS scoret sitt 25 mål med 1.30 igjen på klokka og Jan Thomas tok time-out. Halden hadde sjansen fra kant, men bommet og gjestene kom ajour på 26-26. Ulvene fikk dermed en siste sjanse, men Mounir traff stolpen og ga gjestene enda en sjanse. De tok time-out med 5 sekunder igjen og klarte faktisk å spille fri streken alene med Neupart. Da stengte heldigvis dansken buret og reddet et poeng til Ulvene. Nerve til siste slutt altså.

Surt og litt urutinert for Ulvene å falle sammen de siste minuttene av hver omgang etter mye bra spill. De kunne lett ha vunnet og var det beste laget stort sett hele kampen, men kunne også stått igjen med null poeng.

Angrepsspillet var tidvis bra med stor fart og gode bevegelser, men skytinga var ikke patent. Det inkluderte 2 straffe-bom. I perioder hadde de litt dårlig tid og spilte på for små marginer. Det resulterte i mange tekniske feil og det var unødvendig å presse så mye. Forsvarsmessig derimot var de strålende. KRS spilte lange perioder 7:6 og Ulvene la ned et voldsomt arbeid, var over alt og fungerte som en eneste bevegelig mur. Det var egentlig bare innspillene til streken de slet litt med. Ellers var det god kontroll.

Mål: Joshua 6/8, Truls 6/12, Mounir 5/8, Jonas N 3/3, Håvard 2/2, Morten 2/2, Kristian 1/1, Thomas 1/4

Redninger: Neupart 13 av 39 skudd = 33 %

Topp tre:

1.      Joshua

2.      Mounir og Neupart

3.      Jonas N, Kristian og Håvard

Det var bare nesten i dag Joshua. Kjempeforsvar, men ujevnt framover. Hvordan opplevde du kampen?

– Jeg synes vi spiller en fin første omgang bortsett fra slutten der vi gjør noen feil, som er grunnen til vi bare er foran med 1 mål. I løpet av andre omgang får vi en fin ledelse. At vi mister den til slutt er veldig skuffende.

Irriterende at vi ikke får med begge poengene i dag, Jan Thomas, men vi kunne endt med null også. Hva syns du om kampen?

– Helt enig at det er irriterende at vi ikke får med oss to poeng i dag. Syns vi har gode muligheter til å lukke kampen når vi fører med 3 mål ca. 4 min igjen om jeg husker rett. Derfra og inn er vi ikke dyktige og kyniske nok. De siste minuttene blir vi litt passive og gjør ikke det vi har avtalt og øvd på. Det er små marginer og det er bittert når vi ikke tar vare på sjansen til 2 poeng bedre. Vi kriger bakover og i perioder står vi meget godt i forsvar mot deres 7 mot 6 spill. Ut fra hvordan avslutningen ble, er det godt vi får det ene poenget etter redning av Neupart i sist sekund.