Elverum-Halden Topphåndball, Forhåndsomtale – Halden

Elverum-Halden Topphåndball, Forhåndsomtale

Ulvene starter innspurten av serien med en særs vrien motstander: Elverum på bortebane. Vi kan jo håpe, men det blir trolig ingen gjentakelse av Haldens 7 målseier i det første oppgjøret mellom lagene i årets serie. 

Elverum har virkelig fått opp dampen etter en uvanlig dårlig start på seriespillet. De er nå på klar 2. plass etter suverene Kolstad og har 11 poeng mer enn Ulvene på 5. plass. Men… det er alltid mulig å hente poeng i en håndballkamp. – Da skal mye klaffe.

Hva tror du om poengmuligheter i Treningen Arena lørdag, Sigvald?

«Tja, mulighetene for poeng mot Elverum tror jeg blir vanskelig. Deres bredde og kvalitet i spillertroppen er absolutt i toppen av ligaen. Et Elverum som har hatt et travelt kampprogram etter mesterskapspausen i januar. Sist helg ble det finaletap i Final8 mot Kolstad før de avsluttet årets Champions League sesong med å spille imponerende 26-26 mot Kiel på tirsdag. Det er en imponerende prestasjon! Vi forventer oss et sultent Elverumslag som nok har et stort ønske om å revansjere tapet som vi påførte dem i «bunkersen» i serien og i tapet i Grimsrud Cup på straffekonkurranse. Fra før jul har vi fått litt smalere tropp og har noen små skader i troppen, men nå er det som det er og vårt hovedfokus vil være å gjøre en god prestasjon, slik som vi har klart hjemme i bunkersen to ganger i år. Skal vi ha en mulighet til å skape en jevn kamp må vi være veldig strukturerte, vi må unngå å ta «dumme» avslutninger eller gjøre tekniske feil når vi ikke er i balanse. I tillegg må det etablerte angrepet være mer tålmodig i oppbygningen, slik at vi får de duellene og avslutningene der vi ønsker og vi får mer kontroll på returløpene. Kunsten blir å balansere tempoet i kampen med tanke på når vi skal løpe i kontra og når vi skal ta det med ro for å bruke tid. Alt er mulig!«

Vi gleder oss til kamp i Terningen.

Av: Odd Petter Nilsen