Tap i Sandefjord – Halden

Tap i Sandefjord

Super første omgang og bråstopp i andre – Ulvene ble poengløse i Sandefjord

Runar på bortebane er tøft for alle lagene i eliteserien, men Ulvene hadde likevel god kontroll i første omgang. De ledet med 2-3 mål stort sett hele tiden og kunne økt ledelsen med noen bedre vurderinger i angrep. Med Jørgen ute med skade måtte Thomas Stenersen spille begge veier. I forsvar var han som vanlig bunnsolid og etter noen tekniske feil i starten gjorde han bedre vurderinger og scoret tre fine mål fra distanse før pause. Hele Haldenlaget spilte svært klokt i angrep, tok seg god tid og fulgte avtaler. De ventet til sjansen var god før de skjøt og scoret på 16 av 23 skudd. Rolig, disiplinert og metodisk angrep viste seg igjen å være suksess. Litt kalabalik ble det da Ulvene fikk 2 utvisninger med 10 sekunders mellomrom. Neupart reddet straffe med ansiktet i samme sekvens, noe som første til rødt kort til Runar. Med 4 mot 5 ble Mounir bakspiller og svarte med å score 2 kjappe mål og førte Ulvene opp i en 3 måls ledelse med få minutter igjen av omgangen. Bra gjort! Noen dårlige vurderinger av Halden på tampen, gjorde at Runar, i stedet for å komme 4 mål bak, kom opp i ryggen på Ulvene inn til pauseresultatet 15-16.

All grunn til å være fornøyd med en skikkelig godt gjennomført omgang over hele banen for Haldenserne.

Runar hadde åpenbart bestemt seg for å reise kjerringa etter hvilen. De var langt mer aggressive i forsvar og Halden falt helt ut av stilen framover. I stedet for å fortsette med lange angrep og vente på gode sjanser, så ble det fyra løs på halvsjanser. Det funka dårlig. Runar er svært kontringssterke og fikk gavepakker i fleng etter keeperredninger og skudd i treverket. De kontret Ulvene i senk og ledet 24-19 etter kun 9 minutter. Ulvene scoret bare på 40 % av skudda i denne omgangen og hadde 8 tekniske feil i angrep. Da var det fritt fram for hjemmelaget og særlig for den superraske kanten Wulvik som bøtta inn mål på kontra. Halden hadde mista det helt, mens Runar fant ut av det. Det ble ren overkjøring og en solid hjemmeseier med 10 mål. Runar vant altså 2. omgang 22-11.

Mye å glede seg over i 30 minutter der bl.a. unggutta Håvard, Mounir og Thomas fikk vist hvor gode de er. Angrepsspill av god klasse og lojalitet til gameplanen, er bare å ta med seg til kampene som kommer. I etablert forsvar hadde Ulvene god kontroll, men hadde litt trøbbel på venstresiden der Rambo kom for enkelt til skudd flere ganger. Truls hadde litt vekslende uttelling på skudda og uvanlig mange tekniske feil, men ble likevel toppscorer. Joshua fikk ikke helt dreis på skudda, men satte 5 baller i nettet. Morten var svært solid hele kampen og stod hele kampen ut med bra kvalitet i alt han gjorde. Forsvarsspesialist Håvard måtte trå til i angrep og tegnet seg for 2 mål på 2 skudd. Kristian var også meget solid i forsvar.

Jonas Stenersen kom inn i mål tidlig i 2. omgang og hadde 6 flotte redninger. Han er på vei tilbakeJ

Det var ikke forventet at Ulvene skulle stjele poeng i Sandefjord, men det så lenge lyst ut selv uten Jørgen og Jonas J. Nå er det hjem å trene på det som funka bra og glede seg til en tur til Elverum om 10 dager.

Mål: Truls 7/11, Morten 6/7, Joshua 5/12, Mounir 3/6, Thomas 3/8, Håvard 2/2, Jonas N 1/3

Redninger: Neupart 7 av 27 (25 %) – Jonas 6 av 23 (26 %)

Topp tre:

1.      Morten

2.      Truls

3.      Thomas og Håvard

Det ble tungt i dag Jan Thomas. En strålende første omgang, men laget klarte ikke å følge opp det smarte angrepsspillet etter pause og tok for dårlige sjanser framover. Mye å glede seg over og mye å gremmes over altså – regner med at du er både fornøyd og misfornøyd.

«Det er som du sier.. syns vi gjør en strålende første omgang. Der gjør vi det meste rett framover på banen. Vi er tålmodige og spiller disiplinerte og lange angrep. Vi skyter også godt, noe som hindrer Runar i å kontre på oss. I andre omgang er det motsatt. Da skyter vi på mindre bra sjanser, har flere tekniske feil og Runar kan kontre inn mange lette mål på oss. Så vi må se litt på hvorfor det skjer. Vi kjemper hele veien, men tar for mange ukritiske sjanser i angrep spesielt i andre omgang. Vi får ta med oss det gode vi gjorde i en omgang til neste kamp.«