Haslum HK-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2223 > Forhåndsomtale – Halden

Haslum HK-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2223 > Forhåndsomtale

Endelig live-håndball igjen!

Etter en lang seriepause pga. håndball VM er eliteserien i gang igjen og Ulvene skal til Bærum for å møte tabelljumbo Haslum. Bæringene har forsterket sitt mannskap siden lagene møtte hverandre i Remmenhallen i november. Da sto det 28-28 på tavla med 4 minutter igjen av kampen og Ulvene var i trøbbel. Så ble det en heidundrendes avslutning på kampen der Halden stjal ballen flere ganger og vant med tre mål. Til søndag kan Ulvene altså regne med å møte et skikkelig revansjesugent hjemmelag og det i en hall der Halden ikke pleier å sanke alt for mange poeng.

Haslum har kun én seier hittil i serien og er tvungent til steppe opp betydelig hvis de skal unngå kvalik. Dette kan bli nerveslitende!

Ulvene på sin side rapporteres å være i meget god form og er i rute til sesongavslutningen. Det liker viJ

Assistenttrener Sigvald har dette å melde før kampen:

«Haslum i første kamp etter mesterskapspausen på bortebane blir en vanskelig oppgave. Ikke bare det at Nadderudhallen er en vanskelig sted for ulvene å hente poeng, men også fordi vi møter et lag som har underprestert i første halvdel av sesongen. Et Haslumlag som garantert vil gjøre hva de kan for å kjempe seg bort fra dagens bunnplassering for å slippe å spille kvalifisering for nedrykk mot nr. 3 fra 1.divisjon. I tillegg vil hjemmelaget få tilbake to viktige spillere som vil gjøre laget bredere i stallen. Håvard Johannessen er tilbake etter et halvår i Sveits pga. jobb. Samt at Felix Lunde er tilbake etter 1.5år med skade. I tillegg har Haslum henter inn Stig Tore Nilsen fra Elverum til å forsterke allerede en god høyre back posisjon. Første kamp mellom lagene endte i en 35-32 seier i en kamp som svingte frem og tilbake på resultattavle. Dette var en ordentlig slitekamp, og hvor søndagens kamp ikke blir noe unntak. Begge lag har mye å spille for, Haslum ønsker seg bort fra bunnen. Vi ønsker å holde et forsterket Haslum på god avstand og holde 5.plassen på tabellen så lenge vi kan. Våre forberedelser til oppstarten har vært gode, og vi har brukt pausen godt med blant annet god matching mot Drammen og Elverum. Vi må klare å komme opp godt forsvarsmodus og klare å løse deres duellspill bra nok slik at vi kan få løpt på dem. Vi må klare å skape like mange og helst flere brudd/ frikast for å stykke opp deres angrep noe vi lykkes periodevis sist. I de kampene vi har vært veldig gode i år, har forsvaret og målvakt samarbeidet vært nøkkelen til 2.poeng for eksempel mot Elverum og Arendal hjemme. I det etablerte angrepet vil det handle om å verne om ballen og være god til å omsette mulighetene man får til mål. Gjør vi enkle feil mot Haslum kommer vi til å bli veldig hardt straffet i kontraspillet.«