Halden Topphåndball-ØIF Arendal Elite, REMA 1000-ligaen Menn 2223 > Kamprapport – Halden

Halden Topphåndball-ØIF Arendal Elite, REMA 1000-ligaen Menn 2223 > Kamprapport

Milde måne! For en kamp og for et lag!

Ulvene er skikkelig i støtet om dagen og kjørte over Arendal fra start. Alle skudda ble satt kontant i mål og forsvaret gjorde alt riktig. Halden ledet 8-2 etter 9 minutter. Arendal hadde mista all selvtillit, mens Ulvene struttet av det samme. Så kom den eneste dårlige perioden til Halden-gutta. De bommet på mål eller satte ballen rett på keeper på gode sjanser og Arendal, selv om de også bomma mye, rettet ryggen, fikk noen enkle mål og fattet håp igjen. Gjestene kom helt opp i ryggen etter 19 minutter på stillingen 10-8 før Truls stoppet måltørken og Ulvene kom i siget igjen. Ikke like effektive i angrep som de første minuttene, men nok til at de ledet 14-10 til pause.

Forsvaret var aldeles strålende i dag. Høye toere støtet i rett øyeblikk og ødela Arendals rytme, stort sett alle dueller ble vunnet av hele sekseren, samhandlingen var suveren og strekspillerne ble godt pakka inn. Arendals rutinerte og gode angrepsspillere ble regelrett avkledd av et inspirert Halden-forsvar gjennom hele kampen.

Andre omgang startet som den første. 3 kjappe Halden-mål på tre minutter og 7 måls ledelse. Noen unøyaktigheter etter 8-9 minutter ga gjestene sjansen til å knappe innpå et par mål før Ulvene tro gassen i bånn og grusa Arendal de siste 20 minuttene. Det var en voldsomt god energi i hele laget i dag og de så ut som et vinnerlag med full kontroll fra første stund.

I angrep hadde Ulvene god fart, gode kombinasjoner og gode avtaler som ble holdt. Ballen gikk hurtig og Arendal kom for sent inn i taklingene til å stykke opp spillet for Halden. Tross lav treffprosent i første omgang (scoring kun på halvparten av skudda) var selve angrepsspillet prima og skuddsjansene svært gode. Det var skuddavleveringen som var under pari. I andre omgang var det full skjerping og treffprosenten økte til 75.

Ulvene fulgte altså opp den gode kampen mot Sandnes i helgen og spilte med stor pondus og selvsikkerhet. Dette laget er i form og får nå vist hvor gode de kan være når energien og fokuset er på plass. Forsvarsspillet var av det beste vi har sett av laget: Midtfireren med Jørgen, Jonas, Joshua og Truls var bunnsolide. Thomas Stenersen spilte en del treer i første omgang og fikk virkelig vist hvordan forsvar skal spilles. Unggutten var høyt og lavt: Taklet, blokket, snappet innspill til strek og framprovoserte to brøyt i løpet av kort tid. En mann for framtiden! Kantene vurderte de fleste situasjonene riktig og tok det de skulle.

Ellers var Joshua nådeløs skytter, særlig tidlig i kampen. Jørgen var sikker på langskudd og gjennombrudd. Truls var som vanlig toppscorer (sammen med Joshua) og var en konstant trussel mot Arendalsforsvaret. Jonas J hadde feilfri skyting og ble assistkongen i dag. Mounir reiste seg etter litt bom i første omgang. Morten scoret på 4 av 4 hvorav 3 på straffe. Jonas N scoret på 3 av 4 og begynner å finne scoringsformen. Han fikk for øvrig Ulvenes eneste utvisning (han har generelt for mange utvisningsminutter), noe som viser at Ulvene var skikkelig på plass i forsvar og slapp å henge etter / spille på kanten.

Og bakerst sto Neupart som en mur (igjen). Med god hjelp av forsvaret reddet han 19 av 39 skudd og fikk dermed 49 i redningsprosent. Altså enda bedre enn mot Sandnes der han hadde 48 %!!! Ikke rart vi er glad i den gutten, som for øvrig var strålende glad selv etter å ha fått kampens bestemannspremie. Og som ikke det var nok kom Eskil Sterri inn i målet på slutten av kampen. Fikk 2 skudd mot seg, bl.a. en straffe og reddet begge to! 100 % og dobbel så god som Neupart!!

Alt vel altså, bortsett fra at Truls måtte se slutten av kampen fra benken med det som kan se ut som en strekk. Vi håper den går over til søndag da Nærbø kommer til Rakkestadhallen.

Et strålende fornøyd publikum, som trosset 22 minusgrader for å komme seg til Rakkestadhallen, så et strålende fornøyd hjemmelag avslutte en strålende aften med seiersdansen.

Mål: Joshua 6, Truls 6, Jørgen 5, Mounir 4, Morten 4, Jonas J 3, Jonas N 3
Redninger: Neupart 49 %

Topp tre

1.      Neupart (med 49 % må han bare få den førsteplassen!)

2.      Resten av laget – dette var en skikkelig lagseier!!!!

Fantastisk kamp – dette var moro, Jan Thomas! Det meste satt som ei kule og særlig var forsvarsspillet av ypperste klasse- Hva var du mest fornøyd med og som funka helt etter planen?

– Dette var en veldig sterk og solid seier av gutta . Jeg er meget fornøyd med hvordan vi kjemper for hverandre og kriger sammen som lag. Alle spillerne melder seg på og gjør det vi har blitt enige om. Fra start til mål er vi det beste laget og til tider spiller vi rundt med Arendal. Vi får meget fort en trygghet bakover med at vi står godt mot Arendals skyttere og får igang Neupart helt bakerst i målet. Fremover på banen kommer det litt av seg selv og gutta bare maler på gjennom hele kampen. Imponert av gutta og det var en super sterk seier.