Halden Topphåndball-ØIF Arendal Elite, REMA 1000-ligaen Menn 2223 > Forhåndsomtale – Halden
Foto: Hans Petter Wille

Halden Topphåndball-ØIF Arendal Elite, REMA 1000-ligaen Menn 2223 > Forhåndsomtale

Etter en fin-fin bortekamp mot Sandnes i helgen skal nå Ulvene ha to hjemmekamper denne uka i Rakkestadhallen (sic!) før de tar en laaang juleferie. Først kommer Arendal på besøk. Laget har store ambisjoner og gode spillere, men har haltet gjennom hele serien og ikke funnet flyten. Men de har definitivt kvaliteter og har slått Drammen, Elverum og Runar denne høsten.

Det betyr at Halden må opp på et høyt nivå og være skjerpa i alle spillets faser. Det vet vi er innafor og gleder oss til en tur til Rakkestad. Det blir garantert jevnt og spennende som alle oppgjør mellom de to lagene alltid er.

Assistenttrener Sigvald er klar:
– Ny kamp allerede, og denne gangen er det «hjemme» i Rakkestad. ØIF Arendal blir tøft, vi reiste hjem fra premierekampen med 1p etter å ha spilt 26-26. Et resultat vi var veldig fornøyd med. Fra vårt møte med dem sist har Arendal spilt seg til NM sluttspillet «final 8» Mens i serien står de per dags dato med seier i 5 kamper, tapt 6 og 1 uavgjort. Ustabiliteten kan nok skyldes at de parallelt med kampene i Norge har vært et av fire norske lag som har spilt E-cup og har kjempet seg til 1/8-dels finale. På papiret har de et veldig godt lag, med kvaliteter i alle posisjoner. Solid målvakt i Kristijan Jurisic som på gode dager er absolutt en av eliteseriens beste. I tillegg har de kvalitetsspillere som Matic, Børm, Fiala, Hoffstad og Simonsen, Strupstad og Hantaru. Sistnevnte scoret 21 mål på de to siste kampene og er i flytsonen og kan sammen med nevnte Fiala skape trøbbel fra bakspillerplass. På skadelisten har de Søndenå og Larson.

Game-planen blir nok ganske lik som de foregående kampene i og med at vi har kort tid mellom kampene så vi må holde rytmen i det vi gjør. Vi må sørge for at vi utnytter de mulighetene vi får godt og da spesielt når vi gjenvinner ballen slik at vi får lagt press på dem med en gang. Når vi ønsker å gjøre dette blir det spesielt viktig at vi avslutter angrepene når vi er i balanse og har fått bygd opp et godt, tålmodig angrep. I det etablerte gjelder det å holde strukturen og fokuset på hver eneste ball uavhengig om de spiller 6:0 eller 5:1. Vi er klare for å fullføre en god første halvdel av sesongen og med to hjemmekamper igjen, håper vi at vi skal klare å få noen flere poeng inn på kontoen.

Møt opp i Rakkestad, vi ønsker oss fulle tribuner som førjulsgave.

Av: Odd Petter Nilsen