Sandnes-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2223 > Kamprapport – Halden

Sandnes-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2223 > Kamprapport

Fortjent borteseier til Ulvene – klatret til 6. plass på tabellen

Det startet litt puslete og nervøst fra begge lag. Halden ledet 5-4 etter 16 minutter etter mye dårlig skyting og (7) tekniske feil. Forsvaret var derimot brilliant og Neupart var over 50 i redningsprosent, så Sandnes fikk ikke utnyttet Ulvene måltørke. Jørgen kom ikke riktig til skudd og Jonas J kom inn etter kvarteret. Det ga en annen dynamikk i angrep og Ulvene ble noe mer effektive framover, men slet fremdeles med å score. Heldigvis kom Joshua etter hvert i scoringshumør og slegga fra Irland gikk foran og radet opp mål etter en litt treg start. I tillegg var han svært solid i forsvar hele kampen og hadde masse assist til kant og strek. Hans beste kamp på lenge!

Ulvene ga et solid inntrykk i dag og var tydelig det beste laget, selv om Sandnes hang i tauene og ikke ga opp. Likevel sløste Halden for ofte med gode sjanser til å få en avgjørende luke til hjemmelaget. Som da de ledet 11-8, misbrukte en 100 % sjanse – pådro seg 2 minutter i samme slengen og ga Sandnes muligheten til å komme opp i knestående. Neupart spilte en helt fantastisk 1.omgang der han reddet 12 av 21 skudd. Det er 57 %!!! Midtfireren med Jørgen, Joshua, Jonas N og Truls var supertrygge, vant dueller, hjalp hverandre og presset skytterne nok til at Neupart kunne ta seg av det som kom fram til mål. Kantene, Morten og Mounir sto skikkelig opp i forsvar og tok smarte avgjørelser. En forsvarskamp å være stolt av for hele laget! Det var tidvis bra fart i angrepet med gode kombinasjoner, men Sandnes jobbet knallhardt og klarte å holde Ulvene sånn noenlunde stangen. Haldens ledelse 12-9 til pause var altså i minste laget med så mye positivt, men det var først og fremst behov for bedre skyting.

2. omgang startet elendig for Halden. 2 kjappe Sandnesmål på ett minutt og 2 skuddbom og en teknisk feil av Ulvene innledningsvis var ikke bra. Men så ble det årning på det meste. Joshua nettet 5 ganger på langskudd, gjennombrudd og kontra. Jonas J og Mounir skrudde opp farta i angrep og vipps var Ulvene 5-6 mål foran. Halden slapp seg mer løs framover, ble mer kreative og viste flere flotte kombinasjoner som ikke vises for ofte. Forsvaret var fremdeles utmerket og kampen var egentlig avgjort 10-12 minutter før slutt etter litt rot midtveis. Isak og Sander kom inn på kantene mot slutten, Eskil kom inn og tok et langskudd og stemningen var mildt sagt god. Vi savnet egentlig bare Håvard og Thomas på banen – de får komme med mot Arendal og Nærbø til uka.

3.      Truls og Mounir

Grattis med 2 viktige poeng Joshua! Ingen tvil hvilket lag som var det beste. I dag var du god overalt: Forsvar, skudd, gjennombrudd og kontra:) Hvordan opplevde du kampen?

– Tusen takk! Vi kommer litt dårlig fra start, men utover første omgang får vi mere kontroll på kampen. Litt samme historie i andre omgang, men da får vi hurtigere styr på det og så synes jeg egentlig vi mere eller mindre har styr på dem resten av kampen. Veldig bra samarbeide mellom forsvar og Neupart. Sterkt at vi kun lukker 22 mål inn!

Super keeperkamp og superviktige poeng i dag Nicolai. Førsteomgangen din var fantastisk – hvordan var følelsen underveis i kampen?

– Tusind tak – jeg synes vi starter lidt dårligt i de første 10-15 min, men får ret hurtig styr på kampen derefter. Så følelsen var god under hele kampen og er meget tilfreds med holdets indsats både på banen, men især også på bænken. Så vi er rigtig glade for de 2 point og ser nu frem til kampen på onsdag mod Arendal, hvor jeg håber på at der kommer mange mennesker.

Solid kamp og viktig seier, Jan Thomas! I dag var dere det klart beste laget. Litt rusk i perioder, men det var mange gode perioder. Hva er du mest fornøyd med i dag?

– Synes det var en solid kamp bakover. Vi slipper vel 22 mål bakover i dag og det er veldig bra. Litt rusk fremover i angrep med litt skuddbom og tekniske feil i første omgang. I andre omgang føler jeg vi styrer kampen fra 40 min og ut. Spesielt fornøyd med forsvarsspillet veldig deilig med 2 bortepoeng.