Halden Topphåndball-Runar Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2223 > Forhåndsomtale – Halden

Halden Topphåndball-Runar Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2223 > Forhåndsomtale

Ny, viktig kamp for Ulvene på hjemmebane i Kongstenhallen til onsdag.

Etter seieren mot Fjellhammer i forrige serierunde rykket Halden opp til 6. plass på tabellen og er med det kun ett poeng bak gjestene fra Sandefjord, som ligger på 4. plass. Det er uhyre jevnt i årets serie og hvert poeng teller mye. Runar startet sesongen bra med fire solide seiere på de fire første kampene, men så har det vært litt vekslende med poengfangsten etter det. Ulvene tok 3 av 4 poeng mot Runar i fjor og sikter selvsagt mot nye poeng nå.

Vi hører med assistenttrener Sigvald om Runar-kampen:

– Knallseier mot Fjellhammer, Sigvald – det var viktig. Nå er det hjemmekamp på bortebane i Kongstenhallen mot Runar. – 3. plass i fjor, rutinert og tungt lag, men kanskje litt smal tropp. Forrige sesong spilte vi uavgjort borte og grusa dem med 11 mål hjemme i Remmenhallen. De er litt opp og ned i år også. Hvordan vil du beskrive Runar-laget og hva må vi passe på?

– En veldig god laginnsats mot Fjellhammer, i en kamp hvor vi får en veldig god start med blant annet 8-2 ledelse, før et målvaktsbytte som medfører redninger for dem + noen dårlige vurderinger fremover fra oss gjør at Fjellhammer kommer opp på 8-10 etter 20min og vi går til pause med 14-12 ledelse. Mye av det vi gjør i den første omgangen er bra, dette forsterket vi i pausepraten samt at vi gjør noen små justeringer i det defensive arbeidet noe som gjør at vi fører 2.omgangen kontrollert og vinner til slutt 30-25. Bra gjennomføring, seier mot en tabellnabo på bortebane har gitt oss god kontakt med lagene over oss på tabellen og gitt avstand ned til Sandnes og Haslum i bunnen. Til nå har vi plukket 5 poeng på bortebane på 5 kamper. Sist sesong hadde vi 6 poeng på 13 kamper..

– Nå er det sist års bronselag fra grunnspillet som står på motsatt side i Kongstenhallen (Dobbeltarrangement med Fredrikstad BK). Tradisjonsklubben fra Sandefjord har et meget etablert lag. Runar-mannskapet er en reell utfordrer til plassen bak suverene Kolstad denne sesongen. Laget har til nå 12 poeng etter 10 kamper, seier mot Sandnes, KRS, BSK, Nærbø, ØIF Arendal og Haslum, mens det har blitt tap mot topplagene Kolstad, Drammen, Fjellhammer og Elverum. Gode treninger med hovedfokus på arbeidsoppgaver og en konkret gameplan er grunnmuren for et godt resultat mot Runar. For vår del vil denne kampen bli litt som mot Fjellhammer. Nøkkelen vil ligge på forsvaret i samspill med målvaktene. Klarer vi å løse den tunge backrekka med Rambo, Rivesjø, Lindell og Boysen vil dette gi gode muligheter til å løpe på dem. Vi må være aggressive og ekstremt kompakte i midten, og vi skal sørge for at Runar ikke får spille sitt grunnspill. Fremover må vi være disiplinerte og holde strukturen. Rytmen og flyten må være der, samtidig som vi klarer å være gode sammen, er løsningen på Runar-forsvaret. Vi har et håp og en tro på at vi kan plukke poeng Runar mot hjemme. Men vi trenger god støtte på tribunen, noe som har vært kjennetegnet i bunkersen i år.

Vi er klare, håper vi sees i Kongstenhallen!

Av: Odd Petter Nilsen