Halden Topphåndball-Haslum HK, REMA 1000-ligaen Menn 2223 > Kamprapport – Halden

Halden Topphåndball-Haslum HK, REMA 1000-ligaen Menn 2223 > Kamprapport

Ulvene slet seg til seier på Remmen.

Tabelljumbo Haslum hadde til hensikt å selge seg dyrt og var helt på høyde med Halden gjennom hele kampen. Ulvene kom best i gang og ledet med 3-4 mål før kvarteret var spilt og 353 tilskuere i bunkersen bare ventet på at hjemmelaget gjorde kort prosess og kjørte i fra. Men dårlig skyting og gavmildt forsvarsspill inviterte Halden Haslum inn i kampen igjen og til pause var lagene nesten ajour.

5:1 forsvaret til Halden satt ikke som forventet, men skapte mye plass for Haslum bak ener’n. Der vant gjestene mange dueller og fikk spilt opp sin gode veteranstrek Tennfjord til enkle 100 % sjanser. De scoret også en del fra distanse rundt høyre 2’er og 3’er. Ulvene var altså ikke i balanse bakover og var ikke enige om oppgavene i eget forsvar. Heldigvis var Neupart på alerten og lå rundt 40 i redningsprosent i omgangen.

Framover var det mer system i sakene til tider og gledelig var det å se at Joshua er på vei mot formen. Han ble satt godt opp fra Truls flere ganger, startet riktig og satte skudda sine kontant i mål. Feilprosenten økte litt utover kampen, men han er på gang. I forsvar er han ikke helt på plass ennå, men er på vei. Jørgen fortsetter å score som han har gjort de siste kampene og står bra i forsvar. Truls var nest sist på det meste som skjedde i angrep, men slet selv med å få i gang scoringene. Vingene ble lite bruk i første omgang, men tok igjen så det monnet i andre. Strekene vår brenner alt for mange sjanser i dag også. Det blir mye skyting i armhøyde. Disse 100 %-sjansene må i mål langt oftere.  Jonas Jensen spilte ikke mye, men lagde 2 mål før pause.

2. omgangen var ganske rotete og meget heseblesende. Ulvene lå stort sett 1-2 mål foran, men hadde på ingen måte kontroll over kampen. Skuddene satt bedre, men forsvaret var fremdeles ikke helt på plass. Nå lakk det mest rundt venstre 2’er. Neupart traff heller ikke like godt som i 1. omgang. Det ble en nerveslitende mål-bonanza og skikkelig hawaii-håndball som bølget fram og tilbake uten at noen av lagene fikk grep om kampen. Det var faktisk Haslum som var det beste laget der de åt seg inn på Ulvene som på sin side mistet fasongen i angrep og så ut til å glemme avtaler offensivt, men var heldige flere ganger ved at de fikk tak i og satte returene i mål etter at Haslums gode keeper reddet store Haldensjanser. Etter 19 minutter var Haslum ajour på 26-26. Det ble stillingskrig og Jan Thomas måtte gjøre noe for at Halden skulle få tilbake initiativet. Den ble timeout på 28-28. Ulvene ble mye mer aggressive etter dette i forsvar og spilte høyt på 2’erne tillegg til Truls som lå 5:1. Det presset Haslum til risikable pasningsalternativer. Halden stjal flere baller på rappen og Truls var mestertyven. Han løp sjøl inn 29-28 og Mounir og Morten kontret inn 3 raske mål og vipps ledet Ulvene 32-28 med få minutter igjen av kampen. Haslum kjørte super offensivt i forsvar for å stjele tilbake initiativet, men Ulvene holdt hodet kaldt nok til å få en etterlengtet seier 35-32 i bunkersen. Den smakte ekstremt bra.

Det var ekstra hyggelig i dag å se at Haldens dyktige kanter fikk mange muligheter. Morten og Mounir scoret til sammen 12 mål – 11 av dem i 2. omgang. Isak fikk sin debutscoring i eliteserien på et lekkert kantskudd. Joshua og Jørgen bøtter inn mål – til sammen 13 og Truls var assistkonge (15), mestertyv og scoret 5 mål. Håvard vant de fleste duellene i forsvar (som vanlig).

Mye bra, men også en del å rette på i dag. Haslum fikk henge med veldig lenge i bunkersen der Ulvene egentlig pleier å gjøre kort prosess me de fleste motstandere. Den evnen må de finne tilbake når motstanden blir bedre.

Mål: Mounir 7, Joshua 7, Jørgen 6, Morten 5, Truls 5, Jonas J 2, Jonas N 2, Isak 1

Redninger: Neupart 31 %

Topp tre

1.      Truls

2.      Mounir

3.      Jørgen og Morten

Puh !- dette var en hektisk forestilling, Jan Thomas!. Deilig med 2 poeng, men vi hadde likevel ikke helt flyten og slet en del bakover. Hvordan vil du beskrive kampen, sett fra benke?

– Ja , det var en hektisk kamp. Var aldri helt sikker på seier før helt på slutten. Syns vi spiller periodevis bra i forsvar og det føles som vi har full kontroll i første omgang. I Andre omgang virker det som det er litt lettere å lage mål på oss. Jeg tror uansett at vi laget mer urytme for Haslum med å stå i 5:1.. Hadde vi satt våre 100 % sjanser i dag ville seieren blitt tryggere men det blir jevnt hele veien. Uansett, gutta kriger hele veien og vinner en undertallsperiode 3 null noe som er med på å avgjøre kampen. En utrolig deilig og viktig seier

Toppscorer, Mounir – grattis! Hektisk og rotete kamp til tider, men bra avslutning. Hva snudde kampen på slutten? Og hva var gameplanen etter siste time-out 8 min. før slutt?

– Haslum roter bort matchballene sine de siste 8 minuttene. De har 4 tekniske feil på 2 minutter mens vi har 4 mål. Og det er faktisk bare det som skiller de siste minuttene. Men skal sies at vi står godt bakover også! Gameplanen vår var bare å fortsette spillet vårt, siden vi kom til gode muligheter gjennom hele kampen