Nærbø-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2223 > Kamprapport – Halden

Nærbø-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2223 > Kamprapport

Poengdeling på Jæren – det kladder for Ulvene.

Halden kom særdeles tregt ut av startblokka i kampen og lot gjestene herje med seg. Jørgen scoret Ulvenes første mål først etter 7 minutter. Skuddene satt ikke og særlig høyresiden i forsvar var ikke patent. Det fortsatte ikke særlig bra det første kvarteret. Halden hang i tauene og lå under med 4-5 mål helt til 20 minutter var passert. Da krøp Ulvene langsomt innpå. Jonas Jensen traff godt på skuddene, fulgt av Jørgen og to ganger Morten før Truls scoret to mål på 10 sekunder rett før pause. Da hadde Halden snudd kampen og overtatt initiativet. Gode bytter etter en usikker og tam innledning gjorde at Ulvene kom i bedre balanse. Litt bedre trøkk i midtforsvaret og høyresiden etter et kvarters tid tettet noen av hulla som bakspillerne og strekspillerne til Nærbø utnyttet innledningsvis. Neupart reddet 10 av 24 skudd i omgangen og hadde en stor del av æren for at Halden ikke var kjørt av lasset.

Ulvene startet 2. omgang best og ledet med tre mål etter 10 minutter. Så forsvant kreativiteten i angrep, samt skjerping på avtaler og skarpheten i skudda. Halden scora ett mål på 8 minutter og inviterte Nærbø ganske unødvendig inn i kampen igjen. For få meldte seg på framover, men Truls kviknet til etter en forsiktig start og Jonas J holdt det gående med gode skudd og ble dagens toppscorer med 9 mål.  De to scoret 9 av Haldens 12 mål i 2. omgang. Dessverre bomma Ulvene på nesten halvparten av skudda og fikk ikke taket på hjemmelaget. Lagene fulgte hverandre tett. Halden fikk 4 utvisninger i omgangen (flere så billige ut) og det preget spillet. Likevel ledet de med ett mål minuttet før kampslutt, men Nærbø scoret på straffe 30 sekunder før slutt. Jan Thomas tok timeout med 12 sekunder igjen, men Halden lyktes ikke å få satt inn det siste målet.

Uavgjort igjen altså og det føltes unødvendig fordi Halden virket å kjøre med brekket på i hele kampen, slo seg aldri helt løs og virket å ha mye mer å gå på. Det er på tide å finne fram evnen til å avgjøre jevne kamper!

Mål: Jonas J. 9, Truls 6, Jørgen 4, Morten 4, Mounir 2, Jonas N 2
Redninger: Neupart reddet 17 av 44 skudd = 39 %

Topp tre

1.       Nicolai Neupart

2.       Jonas Jensen

3.       Truls Grøtta

Her var det gode muligheter for 2 poeng på bortebane, Jan Thomas, men muligheten tørket bort midt i 2. omgangen med ett scoret mål på 8 minutter. Da kunne vi ha drept kampen med litt flyt. Hvordan syns du gameplanen ble fulgt opp? Er du fornøyd med innsatsen og hvordan dere løste oppgaven i dag?

– Muligheten for 2 poeng var absolutt tilstede i dag, men det er marginer og jevnt hele veien. Vi klarer å ta med oss 1 poeng på en vanskelig bortebane, så det var sterkt. Vi starter kampen dårlig, men klarer å kjempe oss inn igjen. Syns vi holder oss til gameplan men starter alt for forsiktig bakover. Vi får dårlig treff på deres skyttere og taper for mange dueller. Heldigvis får vi bedre treff forsvarsmessig etterhvert og leder med 2-3 mål ut i 2 omgang. Det blir litt for mange 2 minuttere og skuddbom på 100 % sjanser til at vi klarer å gå av med seieren, men gutta kjemper hele veien og vi deler poengene.

Av: Odd Petter Nilsen