Nærbø-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2223 > Forhåndsomtale – Halden

Nærbø-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2223 > Forhåndsomtale

Ulvene skal til Sandnes på Jæren og besøke tabellnabo Nærbø i en viktig midtukekamp. Halden har falt ned under streken og ligger på 9. plass med 6 poeng. Nærbø har 3 poeng på plassen bak og spilte forrige runde uavgjort mor Bækkelaget slik Halden gjorde for et par uker siden. Det betyr at det kan bli superjevnt og at det ligger svært mye i potten. Begge lag trenger virkelig 2 poeng for å holde kontakten oppover på tabellen.

Hjemmelaget avsluttet fjorårssesongen med en sterk 5. plass i serien og kom til semifinalen i sluttspillet, men har slitt betydelig mer i år. De har tradisjonelt vært sterke på hjemmebane og satser på at formen er i anmarsj.

Ulvene på sin side har hatt tøff motstand de siste ukene med bl.a. to kamper mot Kolstad, der det ble tap, men der de har fått verdifull matching som kan være gull å ta med seg videre i serien.

På tide med en seier, Sigvald?

«Alltid på tide med en seier, men samtidig har vi nok hentet poeng som forventet.

Poeng borte mot Arendal, seier hjemme mot Elverum er jo gode «bonus» poeng som vi fortjente i begge kampene.

Skulle gjerne hatt seier borte mot BSK, men kampbildet og vår historikk er jeg også glad for det poenget.

To doble tap mot Kolstad på de 3 siste kampene har jeg det godt med.

Synes vi gjør to gode førsteomganger i begge kampene. I den første henger vi lengre med og gjør det litt vanskelig for oss selv med et par dumme tekniske feil når kampen drar seg til.

I det siste oppgjøret mot trønderne er de bedre enn oss i andre omgang, de er gode og kyniske når vi prøver 7:6 spillet og avgjør kampen midtveis i omgangen. Skulle ønske vi hadde klart å holde trøkket oppe og tapt feks med 4/5 mål istedenfor 9.

Det hadde vært mer et resultat vi hadde fortjent.

Nå er de kampene over og jeg håper vi har lært noe av å spille mot Kolstad i to omganger.

Kommende kamp i Nye Loen blir heller ingen lett oppgave.

Sist sesong gikk vi på et brak tap med hele 37-29, mens i sesongen 20/21 ble ikke kampen spilt pga covid.

Derimot i 2019 fikk vi med oss et poeng hjem etter å ha spilt 30-30.

Nærbø har hatt tøff og hard start på sesongen  i serien står de med 3 poeng etter 7 spilte kamper.

Poengene har kommet på hjemmebane, seier i lokaloppgjør mot Sandnes, mens det ble uavgjort mot Bækkelaget.

Laget kommer fra en meget sterk borteseier på søndag i Slovakia mot Gradec 29-27 og sikret dermed videre avansement i European Cup.

Laget har hatt noen utskiftninger fra sist år, men har beholdt mye av grunnstammen. På papiret har de et veldig godt og ungt lag, med kvaliteter i alle posisjoner. De er vanskelige å forutse i og med at de kan spille både et tradisjonelt 6:0 forsvar, men kan like fort spille både 5:1 og en veldig utgruppert 3:3.

Så vi har lagt både en A, B og C plan for angrepsspillet vårt.

Dette blir en kamp som handler om å vinne duellspillet i begge ender av banen. Nærbø er et velspillende lag og har ingen typisk «toppscorer», men er et lag som scorer jevnt over hele banen.

Vi må ha god nok rytme og tålmodighet i angrepsspillet og utnytte de mulighetene vi får.

Andelen scoringer på de «gode» mulighetene + uttelling i overtall må forbedres fremover.

Får vi til dette er vi gode og viser stor bredde og potensiale i angrepsspillet. Får vi til dette tror jeg at vi kan håpe på nye poeng til ulvene på en meget vanskelig bortebane.«

For dere som ikke planlegger en Jærentur – Kampen vises på TV2-play.