Halden Topphåndbal-Kolstad, REMA 1000-ligaen Menn 2223 > Forhåndsomtale – Halden

Halden Topphåndbal-Kolstad, REMA 1000-ligaen Menn 2223 > Forhåndsomtale

Ny kamp i bunkersen og ny kamp mot Kolstad!

Forrige onsdag spilte Ulvene mot Kolstad i 4. rundekampen i NM og holdt følge til 18-18 til det gjensto 20 minutter. Det ble for tungt å stå imot serielederen mot slutten av kampen og det endte med tap. Nå blir det imidlertid mulig å raskt revansjere tapet og påføre trønderne deres første poengtap.

Det blir ikke enkelt! Kolstad kommer fra en superspennende kamp mot Elverum som endte med seier foran over 9000 tilskuere i Kolstad Arena – MEN… Remmenhallen er Remmenhallen og der har det skjedd store ting førJ

Her er det viktig med stinn brakke for å gi Halden det løftet de trenger.

Vi ber assistenttrener Sigvald om noen ord før kampen:

– Det lugga mot Bækkelaget i helga, Sigvald. Synd vi ikke fant noe som funka i forsvar i løpet av 60 minutter. Det var små marginer…

Men hva tror du om Kolstad til søndag? De skal vel gå på en smell før eller senere de som alle andre lag. Da passer det vel til søndag. Kan vi håpe at vi kan matche dem lenger enn 40 minutter denne gangen?

– Ja, det lugga godt bakover på banen mot BSK nå sist. Det etablerte forsvaret var ikke på samme nivå som det har vært tidligere f.eks. mot Elverum. Offensivt scorer vi nok mål + produserer sjanser nok til å vinne. Den kanskje største utfordringen vi har, er å være stabile kamp etter kamp. Det er forskjellene på de gode elitelagene og topplagene i Rema 1000 ligaen. Men vi jobber hver uke med prestasjon, samhandling og kollektive ferdigheter for å bli bedre og nærme oss de beste. Samtidig skal det nevnes at poeng borte i Nordstrand Arena og Bækkelagshallen er vi ikke bortskjemte med. Sist sesong røk vi 34-25, sesongen 20/21 tapte vi 25-24 mens 19/20 tapte vi 31-29.

Kolstad imponerer, de klarer å vinne tette kamper til slutt. 6 av 6 seiere i serien. De har slått Arendal, Elverum og Drammen, som skal være lagene som skulle utfordre dem på tabellen. Det er sterkt! Sist kamp mot dem synes jeg vi gjorde veldig mye bra i lang tid før kreftene tok litt slutt + at deres bredde i stallen er meget god. Målet vårt er å gjenskape mye av de vi klarte sist, men vi skal forbedre oss på noen ting i begge ender av banen. I utgangspunktet er det ikke i denne kampen vi skal vinne, og det passer oss nok veldig godt at vi kan spille med avslappede skuldre. Kolstad måtte jobbe for seieren og avansementet i NM i bunkersen sist. Vi skal gjøre alt vi kan for å påføre trønderne deres første tap. Rammene rundt kampen og trøkket på tribunen var fantastisk sist.

La oss gjøre det igjen!

Sees i bunkersen på søndag.

Håndball er best i hall!

Vi har også spurt de to som fikk bestemannspremier i det forrige møtet, nemlig keeperne Nicolai Neupart og Torbjørn Bergerud

Du stengte buret mot Kolstad forrige onsdag, Nicolai. Nå kommer Kolstad på besøk igjen. Hva tenker du om kampen nå til søndag?

– Jeg tænker, vi skal forsøge at spille på vores premisser, som vi gjorde mod Elverum. I forhold til den seneste kamp mod Kolstad, er det vigtigt at vi ikke har en periode, hvor vi laver for mange tekniske fejl, for det straffer de. Derudover skal vi forsøge at skabe en atmosfære, der gør at hele Remmenhallen er med.

Det er jo bare halvannen uke siden sist kamp mot Kolstad. Blir det annerledes denne gangen, eller forventer du mye av det samme?
–  Ja bestemt, det er ny kamp med en helt anden betydning – vi skal forsøge at stå godt defensivt og være kloge angrebsmæssigt, hvis vi skal have point.

Hvordan har de første månedene vært i Halden, og hvordan er det å spille foran hjemmepublikumet i Remmenhallen?
– Det har været en god start, hvor min kæreste og jeg er faldet godt til i byen og jeg har fået en masse spilletid og er kommet hurtigt ind på holdet. Jeg havde hørt meget om Remmenhallen og den stemningen der var til kampene i sidste sæson, men jeg må indrømme, at det har overgået mine forventninger og er et af de fedeste steder jeg har spillet i min karriere.

Da er det vel bare for folk å ta med seg naboen, kona, mannen, eller hvem det måtte være på kamp?
– Ja, bestemt! Vi trenger all den støtte vi kan få!

Torbjørn Bergerud:

I likhet med din keeperkollega på motsatt halvdel Nicolai Neupart, så stengte du buret forrige onsdag. Hva tenker du om kampen nå til søndag?
– Det ble en fin kamp forrige onsdag med både spenning og nerve. Nicolai stod veldig godt bakerst hos Halden noe som bidro til at kampen var tett og jevn lenge. Jeg tror kampen til søndag blir mye av det samme. Vi vet at Halden er et lag som aldri gir seg. Spesielt ikke i Remmenhallen. Vi ønsker å bygge videre på den starten vi har hatt, og forhåpentligvis ta med oss to poeng tilbake til Trondheim!

Det er jo bare halvannen uke siden sist kamp mot Halden. Blir det annerledes denne gangen, eller forventer du mye av det samme?
– Ja, som jeg var inne på tidligere så tror jeg kampbildet kan bli ganske likt som på søndag. En forskjell for Halden kan være hvis Joshua Grace blir klar. Da får de en ekstra dimensjon i spillet sitt, og ikke minst en viktig spiller tilbake på banen.

Hvordan er det å spille i Halden og Remmenhallen?
– Hehe, det er aldri noe gøy å være bortelag i Remmenhallen. Men det er en hall med sjarm, spesielt når det er utsolgt, så vi skal nyte det som forhåpentligvis er vår siste kamp i Remmenhallen før HTH flytter inn i nye arenaer i 2023.

Ja, du er inne på dette med utsolgt. Har du en oppfordring til Haldenserne før søndagen?
– 
Ja, her er det bare å komme på kamp så vi får en skikkelig kul atmosfære i hallen!

Av: Odd Petter Nilsen