Bækkelaget Håndball Elite-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2223 > Kamprapport – Halden

Rotekamp ga Ulvene poeng på bortebane

Bækkelaget har tradisjonelt hatt godt tak på Ulvene i Nordstrand Arena. Så også i dag. Selv om hjemmelaget har tapt sine tre første hjemmekamper og ikke scoret mer enn 26 mål i en hjemmekamp i år, så kviknet de til mot Ulvene på vanlig måte. Halden-forsvaret, som har stått som en vegg mot de beste lagene de to siste kampene, var langt mer medgjørlig i dag og hjemmelaget scoret nesten som de ville. Hadde ikke Nicolai tatt 8 skudd i omgangen så hadde Bækkelaget vært klart i føringen. Halden-forsvaret traff ikke i duellene og kom ofte for sent i situasjonene. Det gjorde at hjemmelaget spilte opp kant og strek gang på gang og 10 av BSK’s mål i første omgang kom nettopp fra kant og strek. Det var urovekkende at intensiteten og samhandlingen ikke var på stell i omgangen, men framover var det meste på stell.

Jørgen var på hugget og scoret 5, Jonas J var leken, scoret 4 og brukte hele registeret med frosk og susende underarmsskudd, Truls hadde masse assist og tre mål og Morten var sikker på straffe (3). 16 mål på 22 skudd er meget bra!

Laget fulgte hverandre tett hele omgangen og det sto 16-16 til pause

Truls tok tak i 2. omgang og scoret 4 kjappe før det var gått 7 minutter. Jonas J fortsatte scoringsshowet og måla trillet raskt inn. Dessverre trillet de like kjapt for BSK. Nicolai satte seg på benken etter 11 minutter uten redninger og overlot plassen i målet til Eskil. Han fikk et par redninger, og det var viktig, men det var hjemmelaget som stort sett var i føringen og hadde en 2-målsledelse flere ganger. Ulvene ga dem imidlertid aldri mer. Truls og Jonas J bøtta fremdeles inn mål og Halden holdt avstanden. Etter 24 minutter satte linjespiller Langerhuus inn sitt 10. spillemål og hjemmelaget ledet 33-31. Hjemmelaget så ut til å ha den beste flyten. Heldigvis for Ulvene hadde BSK tekniske feil og skudd utenfor de neste minuttene, mens Jonas J og Jørgen traff nettmaskene. På stillingen 33-33 og 1.30 igjen av omgangen, fikk Nicolai sin første redning i omgangen og den var superviktig. Jørgen knallet inn ledermålet med 50 sek. Igjen. BSK hadde en siste mulighet – tok timeout på 29.21 og la en plan. Heldigvis for dem hadde Halden fremdeles litt uflyt med dommerne og Jørgen fikk sin tredje 2 minutter med 25 sek. igjen og det brukte hjemmelaget til å rulle ballen ut til sin høyre kant, som scoret utligningsmålet.

En ganske rotete og ikke spesielt velspilt kamp for Ulvene. Mye bra skyting bak fra banen er strålende. En veldig usikkerhet i forvar ga gjestene for mye gratis, samtidig som manglende keeperredninger ikke ga noen enkle kontringsmuligheter.  Bitte litt bedre uttelling der og begge poengene hadde blitt med i bussen hjem til Halden.

Bra at Ulvene hadde trua, holdt konsentrasjonen og trøkket helt inn og tok mulighetene de fikk framover.

Uavgjort var et helt ok resultat for to lag som ikke hadde dagen i forsvar, men hadde det morsomt i angrep med 68 mål til sammen.

Mål: Truls 9/12, Jonas J 9/14, Jørgen 8/9, Morten 4/6, Mounir 3/3, Jonas N 1/3

Topp tre:

1.      Truls – toppscorer og 7 assist

2.      Jonas J

3.      Jørgen

Gratulerer med det ene poenget, Jan Thomas – det var viktig!
Dette var en rufsete forestilling med et forsvarsspill som var en del hakk ned i forhold til de to siste kampene, Jan Thomas. 34 framover er jo bra og burde gitt 2 poeng. Hva var det med forsvarsspillet i dag? Var det kun intensiteten som manglet eller var det gameplanen?

–        Det var rufsete bakover ja, vi klarer ikke tette igjen og det ser ut som vi blir for passive i midtblokka og får mye skudd over oss. Gameplan var å komme oss frem, men virker som vi blir litt usikre når linjespilleren får en del innspill. I angrep er det veldig bra og som du sier scorer vi 34 mål og det skal egentlig holde til seier. Uansett så gir gutta seg aldri noe som gjør at vi får med oss et bortepoeng i dag som jeg syns er sterkt på en dag som denne