Bækkelaget Håndball Elite-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2223 > Forhåndsomtale – Halden

Bækkelaget Håndball Elite-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2223 > Forhåndsomtale

Etter to gode kamper mot de presumptivt beste lagene i Norge, skal Ulvene møte Bækkelaget i seriespill til søndag. Da er det viktig å sørge for samme intensitet, klokskap og kjemping selv om motstanden er av et annet kaliber. 

Bækkelaget har mistet flere av sine rutinerte spillere siden i fjor og mønstrer et ungt og lovende mannskap som kjemper til siste slutt. De ligger kun poenget bak Ulvene på tabellen, så denne kampen er viktig for å holde posisjonen med tanke på sluttspillet.

Halden er på stigende kurs og bør ha fått seg en god porsjon selvtillit de siste to ukene, så nå gjelder det å ikke slippe seg ned, men gønne på videre.

Assistenttrener Sigvald har disse betraktningene:

– Det var mye som var bra mot Kolstad. Synes gutta virkelig følger opp prestasjonen som ble lagt ned mot Elverum. Det er betryggende at vi klarer det, nå blir det et mål å holde denne skarpheten fremover. Toppnivået skal holdes lengre, bunnivået skal holdes høyt nok. Det blir viktig i kampene som kommer. Først ut er tabellnabo Bækkelaget SK og dette blir ingen enkel kamp. Oslo-laget styres av Jørgen Laug som virkelig har klart å stabilisere laget over tid, men til denne sesongen har laget hatt større utskiftning enn tidligere. Ut gikk blant annet Sundal, Johnsen, Strupstad og Bjørnstad som hadde store roller i fjorårets lag, inn har de hentet inn Langerhuus (linje fra Ribe/ Esbjerg), Dolberg (bakspiller fra Bergen ), Solheim (bakspiller fra Charlottenlund), Hedin (bakspiller fra OV Helsingborg), Westby Johansen (målvakt fra Kolstad), Johansen (bakspiller fra Ønnereds) og Seime (kantspiller fra Bergen). Laget har spilt 5 kamper med følgende resultat Kolstad – tap 38-20, Haslum – seier 34-28, Runar – tap 33-24, Sandnes – seier 33-26, KRS – tap 32-26 Dermed står laget med 4 poeng etter 5 spilte kamper. Vi må virkelig gire opp i forsvar og få riktig høyder og nok fysisk kontakt bakover, slik at vi gir Bækkelaget dårlig arbeidsvilkår i sitt angrepsspill. Vi må ta styringen og kontrollere kampen med energi og engasjement. Det er vi sikre på at vi skal klare. Fremover må vi fortsette å skape like mye som vi har gjort tidligere kamper, god bearbeiding og samhandling skal kjennetegne oss også etter denne kampen.

Vi håper at flere av våre gode supportere blir med inn til Nordstrand Arena og støtter oss i en vanskelig bortekamp.

Håndball er best i hall, vi sees:)

Av: Odd Petter Nilsen