Halden Topphåndball-Elverum, REMA 1000-ligaen Menn 2223 > Kamprapport – Halden

Halden Topphåndball-Elverum, REMA 1000-ligaen Menn 2223 > Kamprapport

Milde måne for en kamp – Ulvene knuste Elverum foran 500 tilskuere i bunkersen!

Ulvene innledet kampen skikkelig bra med et 6:0 forsvar som sto samla og tok dueller, samtidig med skytterne virkelig hadde en god dag. Det eneste problemet var egentlig Elverums keeper som tok de første skudda på gode Haldensjanser. Heldigvis starta også Nicolai i Haldenmålet like bra.  Så jevnet det seg ut. Ulvene gikk opp i en 3-1 ledelse etter 9 minutter og var skjerpa og gode i alt de gjorde. Så kom den eneste svake perioden til Ulvene. De tapte de neste 7 minuttene 3-8 pga. tekniske feil og dårligere skyting, men så stabiliserte spillet seg og både angrep og forsvar bedret seg. Likevel hadde Elverum mulighet til å hekte av hjemmelaget da de ledet 8-12 med kun 6 minutter igjen av første omgang. Da startet kanskje de beste 36 minuttene vi har sett i Remmenhallen. Der gjestene rota og bomma, lyktes Ulvene med stort sett alt. Sander, Jørgen, Jonas J og Truls scoret og sørget for at pauseresultatet var 12-13 til gjestene. Mange Ulver meldte seg på i 1. omgang. 8 spillere på scoringslista, men Jonas J og Jørgen var skarpest og scoret 3 hver. Forsvaret var strålende: 6:0 og en enorm vilje til å vinne duellene – noe de også gjorde. Elverums stjernemannskap møtte rett og slett veggen gang på gang og skuddene ble presset utenfor Halden-målet flere ganger.

Men det var 2. omgangen som virkelig lukta svidd. Jonas J x 2 + Truls og Sander sørget for 4 kjappe mål og forsvaret pressa Elverum til skudd som enten gikk utenfor eller ble reddet av Nicolai. En stappfull Remmenhall var i ekstase med utrolige 16-13 til heltene fra Halden. Det tok 8 minutter før Elverum scoret, men Ulvene ble ikke stresset og holdt gjestene på 2-3 måls avstand.  God coaching av Jan Thomas og co med vekslende 6:6 og 7:6 i angrep gjorde Elverum usikre i forsvar og det utnytte hjemmelaget godt.

Etter 15 minutter og 20-18 ledelse satte Halden virkelig på turboen. Truls og Jonas J scoret 2 mål hver i løpet av 5 minutter uten at Elverum overlistet Nicolai i målet. 24-18 altså!! ..men veldig lenge igjen – kunne det holde helt inn?. Å, ja – dette var kvelden da alt stemte. Halden fortsatte å levere på samme nivå kampen ut. Elverum ble satt sjakk matt i alle spillets faser og en magisk kveld ble kronet med en overlegen og vel fortjent hjemmeseier.

Remmenhallen holdt på å revne og Ulvene som tok seiersdansen sammen med småulvene hadde ingen hast med å gå av banen og mottok en langvarig, stående applaus.

Moro med håndball!!!

Dette var en forsvarskamp som smakte skikkelig godt. Ulvene har vært litt veike og ubesluttsomme i forsvar de siste kampene. Nå kan de se på video av seg selv hvordan det skal gjøres – det var rett og slett bunnsolid.  Framover var det godt å se at skytterne våre leverer. Jonas J har ikke levert altfor godt de seneste kampene, men i dag var  han uvurderlig god og prikket inn langskuddene sine bak Elverums meritterte keeperduo gang på gang. Jørgen spilte igjen en super angrepskamp og får endelig vist hvilken målscorer han er. I tillegg sto han som en bauta i midtforsvaret. Truls ble tatt godt hånd om av Elverumsforsvaret i første omgang og gikk 29.48 uten nettkjenning i første omgang. Heldigvis løsnet det med et brak i andre omgang. Da ble det 6 mål og bra med assists. I tillegg var han som resten laget knallgod i forsvar. To andre som stod som en påler i forsvar var Håvard og Tobias. Sistnevnte vant også flere ganger kampen om ballen når den lå fri på gulvet. Den tøffheten er en viktig egenskap når kamper skal vinnes. Mounir og Sander på vingene leverte i angrep og i forsvar ga de gjestenes (ellers gode) kanter elendige kår. Bra jobba! Nicolai startet kampen bra, men sluknet litt utover 1. omgang. Det tok han igjen i fullt monn i andre omgang: 7 redninger på 17 skudd skulle bli drøyt 40 % – det er klasse!!!

Mulig vi telte feil, men det ble registret kun 2 bomskudd og null tekniske feil hos Halden i andre omgang – dobbelklasse!

Remmenhallen og hele ulveflokken på tribunen leverte også til laud – da blir det braJ

Mål: Jonas J 8, Truls 7, Jørgen 6, Mounir 3, Sander 2, Morten 1, Jonas N 1, Håvard 1, Kristian Lornstad 1

Nesten urimelig å kåre topp tre når alle er skikkelige gode og ingen presterer mindre bra, men..

Topp tre

1.      Truls

2.      Jonas J, Nicolai og Jørgen

3.      Resten av laget – inklusive benken

Hva skal man si, Jan Thomas? Helt sjukt godt gjennomført kamp så og si uten svakheter. Den 2. omgangen lukta det svidd av. Hva gjorde at dere lyktes så til de grader bortsett fra at gutta har dagen da alt klaffer…

– Tusen takk Det var en fantastisk kamp av gutta. Syns gutta gjennomfører en perfekt kamp i dag. Vi står utrolig bra i forsvar gjennom hele kampen. Vi får Elverum til å ta noen dårlige avslutninger hvor vi er på dem hele tiden og de må skyte med en Ulv i kroppen hele tiden. Det som kommer igjennom forsvaret tar en meget god Neupart seg av. Framover på banen spiller gutta utrolig klokt og disiplinert. Og vi veksler litt med 6 mot 6 og 7 mot 6, som får Elverum litt ut av rytmen. Vi gjør nesten ikke tekniske feil og spiller festhåndball i dag. Jeg er utrolig imponert av gutta i dag

For en kveld, Jonas J! Dette var en vel fortjent seier. Er det mulig å si hva som var vinneroppskriften i dag. Dere så ut til å ha kontroll nesten hele kampen.. Gratulerer med strålende angrepskamp og fantastisk skyting av deg. Det var superviktig:)

– Det var helt magisk Vi snakkede bare om at gå ud og tro på tingene! Få hallen med og stå godt i forsvar! Så er det jo dejligt og spille foran fyldt Remmen!!!

For en kamp og for et lag, Truls!! Dette var vanvittig morsomt og vel fortjent. Hva skjedde med dere inn mot og under kampen?

– Vanlig inngang mot kamp. Godt gjennomført. Sinnsykt deilig!