Kristiansand Topphåndball-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2223 > Kamprapport – Halden

Ulvene fulgte Kristiansand fram til 4-4, men etter det stokket det seg litt. Angrepsspillet var uten fasong og savnet etter Joshua (skadet?) var merkbart. Det endret rytmen i angrep og Halden kom ikke i de riktige skuddposisjonene. På 11-7 til Kristiansand måtte Jan Thomas ta timeout for å rette på angrepsspillet. Han la om til 7-6 og det gjorde at Ulvene begynte å score igjen etter en tørkeperiode.

Truls var en blek skygge av seg selv både i angrep og forsvar. Han kom rett og slett ikke til skudd og i forsvar fikk han ikke tak i bakspiller Frigstad som fikk satt inn flere enkle langskudd. Det var Jørgen som var den offensive beholdningen hos Halden i første omgang – han scoret 6 spillemål fra distanse og var skikkelig god og feilfri de første 20 minuttene. Han tok et par mindre gode sjanser utover i omgangen og fikk et par bom, men 6 mål i omgangen er bra!  Nicolai hadde 3 redninger og var under 20 %, mens Kristiansands målvakt hadde 30 % redninger. Halden fortsatte å tape dueller i forsvar og fikk ikke satt press på skytterne til hjemmelaget, samtidig som det var ubesluttsomhet i angrep der få hadde fart mot mål og når de hadde det så fikk de ikke ballen. Mye på tvers og lite kollektivt altså. Det blir det lite mål av. Mot slutten av omgangen rant det av gårde og Kristiansand tok pause med en komfortabel 5 måls-ledelse – 17-12.

Ikke krise, men Ulvene måtte vise helt andre takter etter hvilen hvis de ville ha med poeng hjem.

Andre omgang startet bra og det var mer energi og trøkk i Halden. De ble farligere og bedre i angrep, men bakover fikk hjemmelaget og særlig Skillhammar, lett spillerom. Halden Topphåndball fortsatte å tape dueller, manglet redninger og slapp til linjer og kant for lett. I løpet av en kort periode dro KRS fra og ledet med 8 mål – 23-15. Etter den kalddusjen kom aldri Ulvene skikkelig på skuddhold og hjemmelaget holdt greit unna med 4-5 måls klaring resten av kampen og vant fortjent 32-28.

Truls våknet etter pause, fikk satt skoa mot mål og scoret 8 mål i omgangen, men han ble dessverre litt alene og det ble for tynt framover. Jørgen var litt tammere etter pause, men fremdeles farlig på mål og Mounir scoret på alle muligheter han fikk. Det var lite kollektivt og kreativt angrepsspill i dag, slik det var mot Drammen og delvis mot Sandnes. Det betyr at KRS-forsvaret fikk enklere arbeidsforhold. Litt for mye en og en, litt for mye på tvers og litt for dårlig utnyttelse av kompetansen som er i laget. Bl.a. manglende innspill til linjespillerne. Hjemmelaget lå kompakt i midten i forsvar og hadde god kontroll.

En litt under middels kamp i dag, mot et lag vi helst burde slått med tanke den endelige tabellen. Heldigvis ble det ikke mer enn 4 målstap – det kan vi rette opp i Remmenhallen og komme foran på innbyrdes.

3.      Truls

Gratulerer med god kamp Jørgen. 9 mål og BB, men det holdt ikke til seier i dag. Hva var det som ikke fungerte i hhv. forsvar og angrep?

– Takk for det! Synes det er i forsvar vi sliter mest i dag. Følelsen min bak der er at vi ofte er på rett sted, men får ikke gitt godt nok press på avslutningene og viderespillet deres. Blir mye «nesten», noe som igjen gjør det vanskelig for Neupart i mål.

Det holdt ikke i dag, Jan Thomas. Joshuas skade så ut til å prege laget i angrep. Bra coaching med 5:1 / 7:6. Hva savnet du i dag i hhv. forsvar og angrep? Ellers var det moro å få i gang Jørgen…

– Nei det holdt dessverre ikke i dag. Syns vi ikke får tettet godt nok igjen bakover. Står godt i perioder og gutta kjemper, men så glipper det for ofte i den siste avgjørende fasen i for mange angrep Kristiansand har. Det tror jeg føles tungt, står bra lenge, men så glipper det noe som gjør at vi ikke får tettet igjen og får ikke Neupart inn i kampen. Syns også Skilhammar og Frigstad får dominere for mye, noe vi i forkant var veldig forberedt på. Angrepsmessig er det litt opp og ned. Spiller også bra i perioder og kommer til mange fine sjanser, men brenner også litt for mye i dag. I og med at Joshua er skadet som du nevner spilte vi mye 7 mot 6 som jeg syns vi er tålmodige og dyktige i. Dessverre holdt det ikke inn og føler vi taper i dag først og fremst på at vi ikke klarer å demme opp bakover. Veldig fin kamp av Jørgen i dag hvor han melder seg skikkelig på i angrep. Vi må bare kjempe på videre og neste kamp er hjemme mot Elverum…